“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

7 Μαΐου 2010

Οι εργαζόμενοι στον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Δυτικής Αθήνας γράφουν...

Προς: Πρωθυπουργό της Ελλάδας
κ. Γ. Παπανδρέου
Κοινοποίηση: Υπουργό Εσωτερικών
κ. Γ. Ραγκούση
Υπουργό Οικονομικών
κ. Γ. Παπακωνσταντίνου
Δήμαρχοι Δυτικής Αθήνας
Τοπικός και Ημερήσιος Τύπος
Κύριε Πρόεδρε,
Τα μέτρα λιτότητας που πάρθηκαν πρόσφατα μας ξάφνιασαν όλους αλλά γίνονται δεκτά μιας και όπως λέτε η οικονομία της χώρας είναι σε απελπιστική κατάσταση. ¨Εχουμε πόλεμο¨ είπατε χαρακτηριστικά για την κατάσταση της χώρας μας. Δεκτό.
Και εμείς οι απλοί στρατιώτες να πέσουμε στη μάχη και να την κερδίσουμε. Μόνο που κοιτάζοντας δίπλα μας βλέπουμε ¨λοχαγούς¨, ¨συνταγματάρχες¨ να κάνουν πάρτι παίρνοντας παχυλούς μισθούς χωρίς να συμβάλουν ούτε ένα ευρώ στη μάχη που δίνουμε όλοι για την πατρίδα μας .
Ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής Αθήνας (Α.Σ.Δ.Α.) είναι ένα Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου που ιδρύθηκε το 1989 μετά από κοινή απόφαση των εννέα δήμων της Δυτικής Αθήνας και συγκεκριμένα των Δήμων Αγίας Βαρβάρας, Αγίων Αναργύρων, Αιγάλεω, Ζεφυρίου, Ιλίου, Καματερού, Περιστερίου, Πετρούπολης και Χαϊδαρίου με σκοπό την αντιμετώπιση των υπερτοπικών και διαδημοτικών προβλημάτων της περιοχής για την οικολογική και βιώσιμη ανάπτυξή της.
Το 2004 προσχώρησε στο Σύνδεσμο και ο Δήμος Κορυδαλλού.
Με το σχέδιο ¨Καλλικράτης¨ που ανακοίνωσε πρόσφατα η κυβέρνηση φιλοδοξεί να εξοικονομήσει 1,8 δις Ευρώ από την συνένωση των δήμων, τη μείωση των δημάρχων, τη συγχώνευση των δημοτικών επιχειρήσεων και των Ν.Π.Δ.Δ. Αν ο περιορισμός της δημόσιας δαπάνης εξαντληθεί μόνο στα παραπάνω και στους μισθούς και τις συντάξεις, αυτό θα είναι καταστροφικό.
Η σπατάλη του δημοσίου χρήματος κρύβεται σε άλλες δαπάνες.
Κύριε Πρόεδρε,
Το μαχαίρι πρέπει να πέσει σε ένα πλήθος άλλων δαπανών που δεν ελέγχονται και όχι μόνο στο άδικο μέτρο και τις υπερβολές όπως είναι η περικοπή των επιδομάτων στους χαμηλά αμειβόμενους δημοσίους υπαλλήλους.
Βεβαίως η συνταγή της Ε.Ε και το Δ.Ν.Τ., είναι μία συνταγή σκληρή και επώδυνη για όλους αλλά τουλάχιστον να φροντίσετε η κυβέρνηση να εξυγιάνει τον ασθενή αντί να κόψει το κεφάλι του .
Μια τρανταχτή περίπτωση σπατάλης του δημόσιου χρήματος είναι και ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος των Δήμων της Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ)
Στο σημείο αυτό Κύριε Πρόεδρε, πρέπει να αναφέρουμε ότι η δράση του ΑΣΔΑ από την ίδρυσή του και για μεγάλο χρονικό διάστημα έχει συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη της περιοχής μας, αλλά εδώ και επτά χρόνια μοναδικό στόχο έχει την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος , με την ανοχή αν όχι με τη συγκατάθεση των Δημάρχων της περιοχής που επιπλέον συμμετέχουν στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΑΣΔΑ που απαρτίζεται από πενήντα επτά (57) μέλη.
Σχετικά με την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος μερικά παραδείγματα:
1) Το 2009 τα πενήντα επτά (57) μέλη του Δ.Σ. του ΑΣΔΑ, (Δημοτικοί Σύμβουλοι και Δήμαρχοι), εισέπραξαν το ιλιγγιώδες ποσό των 400.000,00 Ευρώ, ως αμοιβή για συμμετοχή σε συνεδριάσεις και έξοδα παράσταης.
2) Ο ΑΣΔΑ με σαράντα εννέα (49) άτομα προσωπικό διοικείται από Πρόεδρο, που είναι και Δήμαρχος της περιοχής, από Αντιπρόεδρο, από Γενικό Γραμματέα , από Γενικό Διευθυντή, των οποίων η μισθοδοσία είναι 5.000,00, 2.500,00,3.000,00 και 3.000,00 Ευρώ αντίστοιχα.
3) Το εξωφρενικό της σπατάλης και της κακοδιαχείρισης είναι ότι το 2008 η διοίκηση προμηθεύτηκε εξήντα φορητούς υπολογιστές, τους οποίους και χάρισε στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου.
4) Πρόσφατα δημοπρατήθηκε ένα έργο που αφορά στην ανακατασκευή του παλαιού εργοστασίου της ΒΙΟΦΙΑΛ στο δήμο Ιλίου από το διοικητικό συμβούλιο του ΑΣΔΑ, με προϋπολογισμό δέκα εκατομμύρια Ευρώ με τη διαδικασία της μελέτης κατασκευής με μηδέν έκπτωση. Ενώ εάν ακολουθούσαν τη διαδικασία της κανονικής δημοπρασίας, η λιγότερη έκπτωση που θα μπορούσαν να πάρουν είναι της τάξης του 10%, δηλαδή ένα εκατομμύριο Ευρώ.
5) Ο ΑΣΔΑ απασχολεί είκοσι πέντε συμβασιούχους. Οι συμβασιούχοι αυτοί στοιχίζουν στην αυτοδιοίκηση της περιοχής και κατ΄ επέκταση στο κράτος 600.000,00 Ευρώ ετησίως. Από αυτά τα άτομα, έξι – επτά είναι απαραίτητα. Οι υπόλοιποι δεν έχουν καρέκλες να καθίσουν.
Η δε πρόσληψή τους είναι εντελώς παράνομη. Χρεώνονται σε ανύπαρκτα Ευρωπαϊκά προγράμματα. Λέγεται δε ότι οι προσλήψεις τους ήταν καθ΄ υπόδειξη των Δημάρχων και μελών του Διοικητικού Συμβουλίου χωρίς να καλύπτουν έστω και τυπικά τα προσόντα για τα οποία ζητάνε τα ¨μαϊμού¨ ευρωπαϊκά προγράμματα.
Κύριε Πρόεδρε,
Επανειλημμένα εμείς οι εργαζόμενοι του ΑΣΔΑ έχουμε θέση τα πιο πάνω προβλήματα στη διοίκηση με αποφάσεις της γενικής συνέλευσης και του διοικητικού συμβουλίου.
Οι δε απαντήσεις των διοικούντων ήτανε απαξιωτικές .
Επιτέλους κάποιος πρέπει να παρέμβει σε όλο αυτό το σπάταλο γλέντι που γίνεται στο όνομα της ανάπτυξης της Δυτικής Αθήνας με το δημόσιο χρήμα.
Εμείς οι εργαζόμενοι στον ΑΣΔΑ δηλώνουμε ότι θα παλέψουμε για την εξυγίανσή του, με στόχο να υπηρετεί ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής Αθήνας τον σκοπό ίδρυσής του.

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Αυτή είναι η Ελλάδα" ! ! !

ρεπορτερ είπε...

Κάθε μνημόνιο συνεργασίας, συμφωνία ή σύμβαση δανεισμου που θα υπογράφεται από τον υπουργό οικονομικών με ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ δεν χρειάζεται την κύρωση από την βουλή. Αυτή είναι η Ελλάδα!!!!!!!!! Σιγά-σιγά μας τα βγάζουν τα φασόλια.

citizen είπε...

Κάθε μνημόνιο συνεργασίας, συμφωνία ή σύμβαση δανεισμου που θα υπογράφεται από τον υπουργό οικονομικών με ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ δεν χρειάζεται την κύρωση από την βουλή. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ.Αλλά δεν είναι αυτή η Ελλάδα.Αυτή είναι η Ελλάδα του αχαμνού και ανεπαρκούς Παπακωνσταντίνου και της άψυχης παρέας του.

ρεπορτερ είπε...

@Citizen δεν είναι ο Παπακωνσταντίνου πρωθυπουργός. Να λέμε τα ονόματα Γεώργιος. Άντε να καταργήσουμε την βασιλεία.

afelis pasokos είπε...

ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ Goldman Sachs??ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΕΙ? Η ΝΑ ΡΩΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ??

Βικτωριανός είπε...

Πότε θα επιστραφεί 1€ από τα κλεμμένα για να ελπίζουμε ότι δεν θα πτωχεύσει ή χώρα – αρχή από τους μιζαδόρους :

Σε κάθε πόλη της Ελλάδας ξέρουμε ποιοι έχουν πλουτίσει με αθέμιτα μέσα. Συνήθως τοπικοί άρχοντες , πολεοδομίες, εφορίες, γιατροί κ.λ.π.. Σε κάθε πόλη αν ζητήσεις θα σου δείξουν ποιοι είναι αυτοί που παρεξήγησαν την δήλωση για δωράκι του αείμνηστου Ανδρέα, και μη πει κανείς ότι θα κυνηγάει ο ένας τον άλλο, όλοι ξέρουμε ποια είναι η πραγματικότητα. Αντί λοιπόν ο Παπακωνσταντίνου να νομοθετεί με ποιο τρόπο θα γυρίσουμε πίσω στο βιοτικό μας επίπεδο, πρέπει να βρει ένα νόμο που θα κάνει αυτούς που πήραν τα λεφτά όσο κοντά και να είναι στις κομματικές εξουσίες να τα φέρουν πίσω.

Όλοι διαβάσαμε για τις μίζες στην πολεοδομία Σύρου τι νόημα έχει να απολύσεις τους ενόχους από την υπηρεσία αν δεν τους πάρεις πίσω τα λεφτά, επιτέλους ας σκεφτούμε λογικά και πρακτικά , ας γίνει αυτό που είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να πληρώσουν αυτοί που φταίνε ουσιαστικά, καλά τα ζητήματα δημοκρατίας όπως αυτό με τις ΚΥΡΩΣΕΙΣ αποφάσεων μέσα στη Βουλή της κεντρικής πολιτικής αλλά εξίσου σημαντικό είναι να δημιουργηθεί ένα κίνημα κατά των μιζαδόρων της Ελληνικής Κοινωνίας.

citizen είπε...

@ρεπορτερ.Θα συμφωνήσω με την κατάργηση κάθε μοναρχίας.Ωστόσο την ευθύνη για την συγκεκριμένη τροπολογία και την απαραδεκτη αντικοινοβουλευτική πρακτική την έχει ο κ.Παπακωνσταντίνου.

ΣΑΜ είπε...

@Βικτωριανός.Πότε θα επιστραφεί 1€ από τα κλεμμένα για να ελπίζουμε ότι δεν θα πτωχεύσει ή χώρα – αρχή από τους μιζαδόρους :
Κάποτε ως πολίτες θα πρέπει και εμείς να αναλάβουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν.Να καταγγείλουμε τον γιατρό που μας ζήτησε φακελλάκι,τον υπάλληλο της πολεοδομίας,της εφορίας,της νομαρχίας για να προωθήσει το νόμιμο αίτημα μας.Η διαφθορά ,διαπλοκή,ο χρηματισμός απαιτούν δύο.Και όσο εμείς οι νεοραγιάδες θα επιμένουμε σε κατ΄εξαίρεση εξυπερετήσεις τόσο θα λιπαίνουμε το εδαφος της διαφθοράς.
Κατά τα άλλα συμφωνώ να τιμωρηθούν όσοι έκλεψαν.Για την ποινή θα αποφασίσουν τα δικαστήρια και όχι η οργή και η αγανάκτηση.Πιστεύω ότι και τώρα,σε συνθήκες κρίσης,θα πρέπει να λειτουργήσουμε ως συντεταγμένη πολιτεία και ως ευρωαϊκό κράτος δικαίου.

κοραλια είπε...

@ afelis (συ είπας)από τον Οκτώμβριο έως τουλάχιστον τις αρχές Δεκεμβρίου ο ΓΑΠ διαπραγματευόταν με την Goldmam Sachs μπας και βρει χρήματα να καλύψει το λαικιστικό του πρόγραμμα "λεφτά υπάρχουν" και να συνεχισει την υπερχρέωση της χώρας. Αυτήν την καθυστέρηση ανάμεσα στα άλλα την πληρώνουμε τώρα ακριβά και φτάσαμε να μην έχουμε που την κεφαλήν "κλείνειν"

ΓΕΡΟΝΤΑΣ είπε...

@ΑΦΕΛΗ ΠΑΣΟΚΟ ή ΓΑΠακη(?)

φιλε μου εδω προσπαθουμε με τα λιγα που ξερουμε και με τα λιγα που μας λενε να ξετυλιξουμε το κουβαρι.
Δεν προβοκαρουμε και δεν ριχνουμε ευθυνες σε αλλους.
Για να ξερεις λοιπον και για να μαθαινεις ο "ΜΕΓΑΣ" ΓΑΠ συναντηθηκε 2 φορες με τον ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ της GOLDMAN-SACHS
στου Μαξιμου.
Ο λογος? Βοηθεια και συμβουλες
για τον δανεισμο
ΕΔΩΣΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ (ΕΚΔΟΣΗ ΟΜΟΛΟΓΩΝ) τον Γεναρη -Φλεβαρη
ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΒΑΛΑΝΕ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΣΟΡΤΑΡΟΥΝ ΤΑ EΛΛΗΝΙΚΑ CDS!!!
Για περισσοτερες πληροφοριες
μπορεις να απευθηνθεις στου ΜΑΞΙΜΟΥ ή στον Συντροφο ΝΙΚΟ (αδερφο ΓΑΠ).
ΑΥΤΟς ΘΑ ΣΟΥ ΠΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ .....ΚΟΥΦΕΤΟ ΠΟΥ
ΑΚΟΥΕΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ LAZARD

afelis pasokos είπε...

@THKS ΚΟΡΑΛΙΑ. ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΟΣΟΦΕ ΓΕΡΟΝΤΑ ΝΑ ΞΑΝΑΡΩΤΗΣΩ ΚΑΙ ΕΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΜΟΥ ΛΕΣ.ΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΒΑΛΕ ΠΟΔΙ Η SACHS ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ?ΔΕΝ ΡΙΧΝΩ ΕΥΘΥΝΕΣ ΠΟΥΘΕΝΑ.ΚΑΛΑ ΘΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΟΝ ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ

ΓΕΡΟΝΤΑΣ είπε...

@ΑΦΕΛΗ ΠΑΣΟΚΟ ή ΓΑΠακη(?)
ΜΕΡΟΣ Β
Η GOLDMAN SACHS οπως και αλλες επενδυτικες τραπεζες (morgan stanley, κλπ) χρησιμοποιουνται εδω και δεκαετιες ως συμβουλοι αποκρατικοποιησεων και αναδοχοι εκδοσεων ελληνικων ομολογων στις διεθνεις χρηματαγορες καικεφαλαιαγορες
(αλλη φορα θα σου εξηγησω την διαφορα).
Τωρα εαν εσενα σε εκαναν
να πιστευεις οτι η εταιρεια αυτη
"πατησε" το ποδι της στην Ελλαδα επι Σημιτη πλανασαι πλανην οικτραν.
Αλλα δεν πρεπει και να δαιμονοποιουμε αυτες τις εταιρειες
για πελατες ψαχνουν, δουλειες και αμοιβες θελουν. Τωρα αν ο...πελατης δεν ξερει τι του γινεται τοτε...........

Ανώνυμος είπε...

και μιλάμε για φορέα που το ΔΣ του το αποτελούν οι Δήμαρχοι και οι Δημοτικοί Συμβούλοι των Δήμων της Δυτικής Αττικής, από τον Ζεφύρι έως το Αιγάλεω. Συμφωνημένα τα έχουν όλοι οι τοπικοί άρχοντες μεταξύ τους...

Ανώνυμος είπε...

Ποιοι είναι αυτοί οι εργαζόμενοι? γιατί συμβασιούχοι δεν είναι που κρεμάμενοι επί ξύλου παρατηρούν τα δρώμενα να εξελίσσονται και την απόλυση τους να έρχεται κάθε χρόνο. Από την άλλη καλά τα λόγια αλλά καμία λύση δεν μας έδωσες ρε φίλε (εργαζόμενε του ΑΣΔΑ), δηλαδή τι να κάνει η διοίκηση, να διώξει τα νέα παιδιά που παίρνουν ένα κομμάτι ψωμί για να μπορεί να φάει περισσότερα από το περίσσευμα των χρημάτων που θα προκύψει? Δεν διαφωνώ με τις σπατάλες αλλά τα φραγκοδίφραγκα των συμβασιούχων θα κόψουν τελικά…
“Ο εσωπεριθωριακός"

Ανώνυμος είπε...

ποιοι εργαζομενοι τα λενε αυτα γιατι και εγω εργαζομενος ειμαι και δεν με ρωτησες η δεν μου τα ειπες να τα μαθω