“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

6 Μαΐου 2010

Παπανδρέου-Σαμαράς 3-1

Ο πρωθυπουργός κ.Παπανδρέου έδειξε για πρώτη φορά γρήγορα αντανακλαστικά.Διέγραψε τρείς βουλευτές του Πασοκ (Σακοράφα Σοφία, Οικονόμου Βασίλη, Δημαρά Γιάννη) που αρνήθηκαν να ψηφίσουν το νομοσχέδιο των νέων μέτρων.Το ίδιο και ο κ.Σαμαράς.Διέγραψε αμέσως την κ.Μπακογιάννη που υπερψήφισε την κυβερνητική πρόταση.
Το δίδυμο ελέγχου της πολιτικής ζωής αντιδρά αστραπιαία όταν απειλείται η ηγεσία του,όταν αμφισβητείται το αλάθητο των επιλογών του.
Το μήνυμα που εκπέμπουν είναι σαφές.Η δημοκρατία είναι ανεκτή, αρκεί να μη μας αμφισβητείτε.

12 σχόλια:

iuly είπε...

Μεταδόθηκε πως ο Παπανδρέου ζήτησε δια της κας Βάρτζελη τις παραιτήσεις των τριών βουλευτών απο τη βουλευτική έδρα. Θεωρώ πως ο ΓΑΠ θα εδικαιούτο κατι τέτοιο εάν είχαν καταψηφίσει νομοσχέδιο πού ήταν σύμφωνο με το κυβερνητικό πρόγραμμα με το οποίο είχαν εκλεγεί οι συγκεκριμένοι βουλευτές και το ΠΑΣΟΚ. Η διαφωνία τους σε νομοσχέδιο - μέτρα που έρχονται σε αντίθεση με το προεκλογικό πρόγραμμα ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ είναι θεμιτή και δεν νομιμοποιείται κανείς να τους ζητήσει να "παραδώσουν την έδρα"

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΙΤΣΟ - ΓΕΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!!!!!!!!!!
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ!!!!!

*** ΕΙΔΙΚΑ ΤΟ ΤΡΑΒΗΓΜΑ ΤΗΣ .. ΚΟΤΣΙΔΑΣ!!!!!!!!!!

ΓΕΡΟΝΤΑΣ είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΙΤΣΟ - ΓΕΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!!!!!!!!!!
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ!!!!!

*** ΕΙΔΙΚΑ ΤΟ ΤΡΑΒΗΓΜΑ ΤΗΣ .. ΚΟΤΣΙΔΑΣ!!!!!!!!!!

πολιτευτάκιας είπε...

Ζήτω το ΠΑΣΟΚ και ο Καρατζαφέρης

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΡΙΜΈΝΑΝΕ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΚΑΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΡΧΙΣΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ.
Ε ΟΧΙ ΚΑΙ Η ΣΑΚΟΡΑΦΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΑ ΣΩΤΗΡΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ. ΔΕΝ ΘΑ ΑΓΙΟΠΟΙΗΣΩ ΟΠΟΙΟΝ ΠΑΕΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΓΑΠ.

νικ είπε...

Στις παρούσες συνθήκες, όσοι καταψήφισαν το νομοσχέδιο (ή υποκρίθηκαν δηλώνοντας παρών/παρούσα) σήμερα είναι απίστευτοι λαϊκιστές. Ναι, τα πράγματα δεν έπρεπε να φτάσουν εδώ που έφτασαν, αλλά, δυστυχώς, η υπερψήφιση των μέτρων ήταν μονόδρομος ΧΩΡΙΣ να υπάρχει καμία άλλη εναλλακτική λύση. Η πτώχευση θα οδηγούσε σε ακόμη μεγαλύτερη μείωση του βιοτικού επιπέδου και απίστευτες κοινωνικές εντάσεις.

Συμφωνώ, επομένως, πως δεν αγιοποιείται αδιακρίτως όποιος πάει ενάντια στον ΓΑΠ. Το έλλειμμα που υπάρχει στο πολιτικό σύστημα είναι ορατό όταν ο ΛΑΟΣ δείχνει πιό υπεύθυνη στάση από την αξιωματική αντιπολίτευση. Δυστυχώς, αντί να ασχολούμαστε με τα τεράστια προβλήματα που μας περιμένουν η έμφαση αυτή τη στιγμή είναι στην καταπολέμηση του λαϊκισμού από όπου και αν προέρχεται.

ρεπορτερ είπε...

Την χωρα υπερδύναμη στα βαλκάνια, θυμαται κανεις το ονοματάκι της;

ΣΑΜ είπε...

Φτάνει το πένθος και το κλάμα.Χρειάζεται θετικός προσδιορισμός,προσπάθεια αντιμετώπισης του υπο εκόλλαψη φασισμού.Οποιος βλέπει τον εαυτό του και μόνο δεν βλέπει τον επερχόμενο πολιτιστικό μεσαίωνα.

ΓΕΡΟΝΤΑΣ είπε...

Το ελληνικό πρόβλημα στο τραπέζι του G7 μετά την πρωτοφανή πτώση της Wall


Ο φόβος για το domino effect που μπορεί να προκληθεί από τη δημοσιονομική κρίση στην Ελλάδα, έχει αρχίσει να παίρνει τεράστιες διαστάσεις, όπως φάνηκε και χτες, όταν η Wall σε συνδυασμό με ένα τεχνικό θέμα βρέθηκε να χάνει ακόμα και 10%, προκαλώντας “ελληνικό πανικό” σε όλο τον κόσμο. Υπό τη σκιά αυτών των εξελίξεων, την εκτίναξη των spread σε Πορτογαλία και Ισπανία, και τη μη επίτευξης πλειοψηφίας στη βρετανική βουλή μετά τις χθεσινές εκλογές, το συμβούλιο των Υπουργών Οικονομικών των G7 θα πραγματοποιήσουν τηλεδιάσκεψη σήμερα με κύριο θέμα το ελληνικό πρόβλημα.
Υπενθυμίζεται ότι κατά τη χτεσινή συνεδρίαση της Wall, μία λάθος εντολή από έναν trader της Procter & Gable λίγο έλλειψε να "γκρεμίσει" τη Wall, προκαλώντας μαζικές ρευστοποιήσεις. Ο trader πάτησε κατά λάθος εντολή πώλησης δισ. τμχ μετοχών, αντί για εκατ. τμχ μετοχών, προκαλώντας ακόμα και το μηδενισμό της μετοχής, αφού ο όγκος της εντολής ξεπερνούσε ακόμα και το σύνολο των μετοχών της εταιρείας. Αν και το γεγονός αυτός κράτησε περίπου 20 λεπτά, αξιοσημείωτο είναι, όπως αναφέρουν οι αναλυτές, ότι δεν κατάφερε η Wall να ανακάμψει, παραδεχόμενη ότι οι ανησυχίες για τις επιπτώσεις του ελληνικού προβλήματος στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι πολύ μεγαλύτερες από αυτό που θέλουν να δείξουν. Υπό αυτές τις εξελίξεις, οι υπουργοί οικονομικών του G7 θα θέσουν επί τάπητος το ελληνικό πρόβλημα στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη που θα πραγματοποιήσουν σήμερα.
Το ευρώ ανέκαμψε ακόμα και κατά 2% έναντι του γιεν, μετά την ανακοίνωση ότι το «G7» σχεδιάζει τη διενέργεια τηλεδιάσκεψης προκειμένου να συζητηθεί το ζήτημα της ελληνικής κρίσης. Το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα όδευε να κλείσει την εβδομάδα με τις μεγαλύτερες απώλειες από τον Οκτώβριο του 2008 έναντι του αμερικανικού δολαρίου, μετά τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου ότι η Ελλάδα δεν έχει τα χρήματα για να πληρώσει τα 8,5 δισ. ευρώ για τα ομόλογα που λήγουν αυτόν τον μήνα. Χθες στη Νέα Υόρκη όπυ άγγιξε το 1,2529, τα χαμηλότερα επίπεδα από τις 5 Μαρτίου του 2009.

www.bankingnews.gr

Ανώνυμος είπε...

Πονάει δάκτυλο, κόψει δάκτυλο?

Ανώνυμος είπε...

Οι Γερνανοι ακόμα δεν αποφάσισαν. Ρε μπας και κόψουν το δάκτυλο που λέγεται ελλάδα. Παραείμαστε ακριβοί.

κοραλία είπε...

ψυχραιμία.