“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

5 Μαΐου 2010

Marfin...λογίες

"Οι αυτουργοί μακάρι να συλληφθούν και να τιμωρηθούν. Την μεγαλύτερη ευθύνη όμως έχουν οι ηθικοί αυτουργοί που δυστυχώς δεν θα τιμωρηθούν ποτέ", αναφέρεται στην ανακοίνωση της Marfin με αφορμή την δολοφονία των τριών συναδέλφων τους.
Ποιούς εννοούν άραγε?Τους πολιτικούς,τους συνδικαλιστές,την Μέρκελ,τον Στρος-Καν η τους απανταχού εκφραστέςτου χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου?Γιατί αυτοί οι τελευταίοι είναι οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της διεθνούς οικονομικής κρίσης.

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Kαι γιατί οι ηθικοί αυτουργοί να μην είναι όλοι εκείνοι που εξέθρεψαν το μόρφωμα των μπαχαλάκηδων με τις μολότωφ το οποίο παρέμεινε ατιμώρητο για πολύ;

κοραλία είπε...

Διάβασα το σύνταγμα. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας γλάστρα είναι. Μόνο υπαινιγμούς δικαιούται, αφού και το διάγγελμα απαιτεί την άδεια του πρωθυπουργού. Οι συσκέψεις αρχηγών άτυπες είναι. Δηλαδή μπούρδες έλεγα χθες ως προς τον Πρόεδρο. Οπότε και Γιωργος, μηδεν εις το "πυλίκιον" και ξερό ψωμί. Πολιτική κρίση όμως και πολιτικό κενό υπάρχει.Συγνώμη και καλημέρα.

citizen είπε...

Η πολιτική κρίση είναι δεδομένη,δεδομένο και το σύνταγμα.
Το ερώτημα που τίθεται είναι:υπάρχουν τα υποκείμενα, οι όροι και οι προυποθέσεις για νέους πολιτικούς σχηματισμούς.Εξαιρώ τις μπερλουσκόνιες λύσεις.

νικ είπε...

Θα διαφοροποιηθώ λιγάκι. Έγραφα χθες πως η ανεπάρκεια του Πρωθυπουργού κινδυνεύει να οδηγήσει σε ακραίες καταστάσεις. Δυστυχώς αυτό συνέβη.

Όμως, πάνω από όλα, πάνω και από το πολιτικό πρόβλημα, προέχει η χώρα. Και αυτή τη στιγμή, όσο ο ΓΑΠ είναι νόμιμα εκλεγμένος πρωθυπουργός, η δε χώρα βρίσκεται (πράγματι) στο χείλος της αβύσσου, πρέπει να απέχουμε από ενέργειες που μπορεί να τορπιλίσουν την πορεία ανάκαμψης της χώρας. Κριτικά στηρίζουμε την κυβέρνηση. Ειδικά από τη στιγμή που αξιόπιστη εναλλακτική πολιτική λύση δεν φαίνεται στον ορίζοντα.

citizen είπε...

@νικ.Συμφωνώ ως προς την απουσία αξιόπιστης εναλλακτικής πρότασης.Σχετικά με την κριτική υποστήριξη στην κυβέρνηση ο προβληματισμός είναι ποιά είναι τα όρια της,αν προωθεί και λύνει προβλήματα η λειτουργεί είτε ως κυβερνητικό άλλοθι είτε ως νομιμοποιητικός μηχανισμός του πολιτικού μηχανισμού.

ΓΕΡΟΝΤΑΣ είπε...

Πολιτική κρίση υπάρχει.
Πολιτικό κενό υπάρχει.
Οικονομική Κρίση υπάρχει.
Κοινωνική κρίση υπάρχει.
Θυμός-οργή- αγωνία υπάρχουν.
Φαινόμενα κατάθλιψης υπάρχουν.

ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΟΙ ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ
ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ
ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ.

Ανώνυμος είπε...

O πολύς κυριος Βγενόπουλος που θέλειι να γινει και πρωθυπουργός δεν ειχε μέτρα πυροπροστασιας! Μετρα μόνο για την ασφάλεια των χρηματων ειχε. Με συνυπευθυνους τον τεχνικό ασφαλειας μηχανικό του που υπέγραψε και την πυροσβετική που έλεγξε
Ο δε διευθυντής του -οχι μόνος του προφανώς- αποφασισε να κρατήσει το προσωπικό παρά τις προειδοποιήσεις!
στην τελική στα διπλανα κτιρια δεν θρηνήσαμε-ευτυχως-θυματα

νικ είπε...

Oι προϋποθέσεις για νέους πολιτικούς σχηματισμούς σαφώς υπάρχουν. Στις διεργασίες αυτές συμμετέχουμε και προβληματιζόμαστε. Όμως, και επιμένω, αυτή τη στιγμή πρέπει παράλληλα να καταδείξουμε το λαϊκισμό που ελλοχεύει (με ευθύνη πολλών αλλά και μεγάλου μέρους της κοινωνίας). Και για μένα το τελευταίο, ο λαϊκισμός δηλαδή, μπορεί να εξελιχθεί αυτή τη στιγμή σε πηγή μεγαλύτερων δεινών για τη χώρα από οτιδήποτε άλλο.

Επιπλέον, η καταδίκη του λαϊκισμού και η απομάκρυνση από κάθε είδους λαϊκίστικες πρακτικές, πρέπει να είναι στη βάση δημιουργίας κάθε νέου πολιτικού σχηματισμού. Αλλιώς, δεν κάνουμε τίποτα.

Βικτωριανός είπε...

Η πιθανότητα για σοβαρούς κομματικούς σχηματισμούς πιστεύω ότι είναι μικρή, το δεδομένο είναι ότι τα πολιτικά κόμματα δεν μπορούν να στήσουν μηχανισμούς και αυτό είναι θέμα υγείας, υπάρχει αιτία η πολιτική των ηγεσιών, αυτές όμως οι πολιτικές ανατρέπονται ευκολότερα από τα ίδια τα πολιτικά κόμματα, σήμερα υπάρχουν πολλά φορτία στο πολιτικό σύστημα και θα πρέπει να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί με αίσθημα ευθύνης!!!

ΓΕΡΟΝΤΑΣ είπε...

ΒΡΕ ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΑ ΜΑΣ!!!!!!!!!
ΕΛΑ ΝΤΟΡΑ ΜΑΣ ΣΤΟ.......
NEW PASOK made in USA!!!!!!!!!
ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΝΔΥΑ ΤΗΣ ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ- ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΝΕΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΚΑΛΑ.
**** ΑΝ Ο citizen ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ
ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΠΩΣ ΜΑΣ ΦΕΡΑΝΕ ΕΔΩ
ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΟΛΑ ΔΕΝΟΥΝ.......

iuly είπε...

Μηδενίστε τα πολιτικά ρολόγια. Απο σήμερα οχι μόνο μπαίνουμε στην εποχή ΔΝΤ, αλλά εισερχόμεθα και σε νέα πολιτική περίοδο. Στην μετά ΔΝΤ εποχή τίποτα στο πολιτικό σκηνικό δεν θα είναι ίδιο με το σημερινό.Η Ελλάδα βουλιάζει και οι πολιτικοί μας αρχηγοί διαπληκτιζόντουσαν για το κόστος κάποιων κουρτινών!! ελεος αγύρτες, υπαλληλοι του ΔΝΤ.