“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

3 Ιουνίου 2010

Πολιτική σαλάτα.

Το φετεινό καλοκαίρι δεν προβλέπεται ιδιαίτερα θερμό.Η πρόβλεψη προφανώς ικανοποιεί την συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων που θα περιορίσει η θα στερηθεί τις διακοπές της.Τα μετεωρολογικά φαινόμενα ουδόλως επηρεάζουν την πολιτική ζωή.Όλα τα σημάδια δείχνουν ότι το πολιτικό θερμόμετρο θα υπερθερμανθεί και ενδεχομένως θα σπάσει.Οι αιτίες πολλές αλλά δύσκολα μπορεί σήμερα να εκτιμήσει την πιθανή αφορμή.
Η ελληνική κοινωνία βιώνει την καθολικότητα της κρίσης με εναλλαγές συναισθημάτων. Από την οργή στο φόβο και απο την αγανάκτηση στην ανοχή. Το απρόβλεπτο τείνει να γίνει το μόνιμο στοιχείο των εξελίξεων του δημόσιου βίου.
Στίς εξεταστικές επιτροπές η ανηλεής κομματική αντιπαράθεση παρακάμπτει την ουσία και αδυνατίζει την προοπτική κοινών προτάσεων που θα ρίχνουν άπλετο φώς σε δυσώδεις υποθέσεις και πραγματικούς ενόχους. Η μόνη υπόγεια και άτυπη συμφωνία μάλλον σχετίζεται με την βούληση των κ.κ. Παπανδρέου και Σαμαρά να διαγράψουν το πολιτικό και κομματικό τους παρελθόν.
Στην οικονομία και τις μεταρρυθμίσεις η ασάφεια κυριαρχεί.Η διπλή γλώσσα χαρακτηρίζει τις κυβερνητικές δηλώσεις,τα επικοινωνιακά κόλπα δίνουν και παίρνουν και το έλλειμα ελπίδας περισσεύει.
Τα κυβερνητικά όργανα ασυντόνιστα και με προφανή την έλλειψη σχεδίου και συντεταγμένης πορείας καθυστερούν και ολιγωρούν την προώθηση αποφάσεων που μας κοινοποιούν οι υπερεθνικοί κηδεμόνες.Οι ευθύνες μετατοπίζονται και μοιάζουν με καυτές πατάτες που τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου δεν τολμούν να αγγίξουν.
Η πορεία μοιάζει να είναι προδιαγεγραμμένη ,οι αντιστάσεις ολίγιστες, οι συνειδήσεις σε απεργία. .Η πολιτική σαλάτα που μας σερβίρουν είναι άνοστη και κακοφτιαγμένη.
Και ως μοιραίοι και άβουλοι την απολαμβάνουμε.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_22_03/06/2010_403234

κοραλια είπε...

"Η μόνη υπόγεια και άτυπη συμφωνία των...είναι να διαγράψουν το πολιτικό και κομματικό τους παρελθόν." Ακριβώς!
Και λιτότητα και εργασιακές ανατροπές και την πτώχευση φοβάμαι δεν θα αποφύγουμε και στην πυρά όποια διαφωνία δια του διασυρμού. Μέθοδος καμόρα.

Βικτωριανός είπε...

Το μοιραίο για την Ελλάδα είναι ότι δεν έχει έναν Ερτογάν, ίσως και αυτό να είναι το κύριο πρόβλημα που δημιουργήθηκε από την νοοτροπία που είχαμε και σαν ΠΑΣΟΚ τόσα χρόνια αλλά και σαν μεταπολιτευτική κοινωνία με τα κάθε λογής σύνδρομα και αναστολές.

Σήμερα έχουμε κολλήσει σε ακινησία και άπνοια, ο Έλληνας αν και τζογαδόρος δεν έχει διάθεση να ρισκάρει, οι πολιτικοί που περιμέναμε να αντιδρούν είναι κατώτεροι των περιστάσεων ή αποδεικνύονται ιδανικοί για την περίπτωση του ΔΝΤ.

Τι προτείνω να αναζητήσουμε ένα Ερτογαν ας είναι πατριώτης και ότι άλλο θέλει με μαντίλα ή όχι.

524 είπε...

ΤΕΡΜΑ Η ΛΕΞΗ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΖΗΤΩ Η COSCO

iuly είπε...

όλα αυτά όμως απο πολιτική ανικανότητα και μόνο; Πολύ φοβάμαι πως αυτό το πρωτοφανές σμπαράλιασμα της Ελληνικής κοινωνίας, και η απαξίωση των θεσμών, γίνεται για να περάσει εύκολα αυτό το οποίο πρόκειται να ακολουθήσει. Τήν θεσμική, οικονομική και κοινωνική λεηλασία ακολουθεί η υποδούλωση