“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

4 Ιουνίου 2010

Απορίας άξιον

Oι διενέξεις μεταξύ υπουργών στο άτυπο υπουργικό συμβούλιο για τις αποκρατικοποιήσεις,πιστοποιούν την έλλειψη συντονισμού και την μειωμένη πολιτική επάρκεια του ηγετικού κυβερνητικού πηρύνα.Η πολιτική των αποκρατικοποίησεων συνιστά πολιτική εξαιρετικής προτεραιότητας για ναπαρέχεται η πολυτέλεια έμφάνισης του κάθε υπουργού με το δικό του σχέδιο και τις δικές του αξιολογήσεις.
Απορίας άξιον το γεγονός να μην έχουν προηγηθεί,εδω και οκτώ μήνες πλέον,συσκέψεις εργασίας του υπουργού Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου με τους υπουργούς που εποπτεύουν τους υπό αποκρατικοποίηση οργανισμούς.Λίγο αν είχε περιορίσει τις άχρωμες τηλεοπτικές του εμφανίσεις,θα είχε επιτύχει ο επι των οικονομικών υπουργός, να έχει σχέδιο αποκρατικοποιήσεων με σαφείς στόχους,με χρονοδιαγράμματα και κυρίως με απόλυτη πολιτική συμφωνία των μελών του υπουργικού συμβουλίου.
Απορίας άξιον είναι ότι ο κ. Παπανδρέου περιόρισε την παρέμβαση του σε νουθεσίες και γενικόλογες οδηγίες σε ένα θέμα που η γνώμη του πρωθυπουργού αποτελεί τον οδηγό της ακολουθητέας κατεύθυνσης.
Απορίας άξιον είναι πως δεν αντιλαμβανόμαστε τα όσα επώδυνα έρχονται καί κυρίως πως η μακαριότητα μας μας οδηγεί ανέμελους στο εθνικό,κοινωνικό και ατομικό μας ναυάγιο.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η επικοινωνιακή αντιμετώπιση των τεράστιων προβλημάτων συνεχίζεται!!!!!!!!!!!!!
Έφτασαν στο σημείο να επιστρατεύσουν και την αθλιότητα!!!!!!!!
Για να "υποβαθμίσουν", ανεπιτυχώς βέβαια, τα "πρώτα" θέματα, επιστράτευσαν την εξεταστική, στοχοποιώντας τα πάντα, ιδιαίτερα τη κυβερνητική πορεία 96-04, κρεμώντας στα μανταλάκια ακόμη και τον πρώην πρωθυπουργό και Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.!!!!!!!
Να ξέρετε ένα πράγμα.
Δεν θα σταματήσουν πουθενά!!!!!!
Ίσως "καλά κάνουν" όσο τους ανεχόμαστε!!!!!!!!!!
Ο τόπος οδεύει προς τη καταστροφή και οι τύποι έχουν τη νοοτροπία της ρωμαικής αρένας και του "δώστε στο popolo" θεάματα, αίμα και λάσπη.
Έλεος πιά!
Μήπως έφτασε η ώρα της οργανωμένης αντίδρασης;

κοραλια είπε...

οι εξελίξεις στον πιο αδύναμο του κοινοβούλιου άρχισαν. Άντε να ανοίξουν πόρτες και παραθύρια στα κόμματα να ειπωθούν τα πράγματα με το όνομά τους, να υπάρξουν εξελίξεις στο πολιτικό σύστημα....Γιατί αυτή η άπνοια δεν συνάδει με την κρισιμότητα της κατάστασης.

νικ είπε...

@κοραλία

Ε καλά, μεταξύ μας, αν δεν υπήρχε η κρατική επιχορήγηση, αυτοί θα είχαν διασπαστεί εδώ και χρόνια...

citizen είπε...

@Οι πληροφορίες σχετικά με την σημερινή συνάντηση των ανανεωτικών, αναφέρουν ότι ήταν εντυπωσιακή η πίεση πρός τα ηγετικά στελέχη για την αποχώρηση.Η συζήτηση τους αναλώθηκε σε οργανωτικά κυρίως θέματα.Πολιτικά δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο τι θα πράξουν.Η στάση του Παπαδημούλη περιορίζει τις δυνατότητες και είναι λίγο περίεργη.Πάντως το παιχνίδι φαίνεται να ανοίγει και αυτό είναι και από μόνο του ενδιαφέρον.

Δυμαίος είπε...

και ο Ξυνίδης στους παραπλανηθέντες!!!

reporter είπε...

Εμπρος στο δρόμο που χάραξε ο Άκης. offshore.