“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

14 Σεπτεμβρίου 2010

Ο κυρίαρχος

Γράφει ο Πυρίμαχος.
Οι εκλογές του Νοεμβρίου για τη τοπική αυτοδιοίκηση καθόρισαν τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες στη Θεσσαλονίκη .Με δεδομένο το έλλειμα στα έσοδα,η αναζήτηση των χρημάτων θα βασισθεί στη περαίωση και στα έσοδα της ρύθμισης για τους ημιυπαιθρίους. Με το πέρας των εκλογών η εικόνα θα είναι πιο καθαρή. Και πολιτικά και οικονομικά κυρίως. Μέχρι τότε το υπουργείο Οικονομικών θα επεξεργάζεται σκληρές και ήπιες εκδοχές των μέτρων που θα μας οδηγήσουν το έλλειμα στο 8,1%. Η αύξηση του Φ.Π.Α. σε μεγάλη ομάδα προϊόντων και η ενιαία τιμή του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης σε συνδυασμό με την αναμενόμενη αύξηση της ανεργίας, ενδεχομένως, θα δοκιμάσουν τα όρια και τη συνοχή της ελληνικής κοινωνίας.
Ο κυρίαρχος κ. Παπανδρέου με την ανακοίνωση των εκλογικών αποτελεσμάτων η θα έχει κέρδη η άλλως θα έχει νικήσει η τοπική αυτοδιοίκηση. Ας μην ξεχνάμε οτι απο σήμερα ο ΓΑΠ θα έχει στο πλευρό του το "γκρέϊντερ" Καρχιμάκης (αντιγράφω το χαρακτηρισμό σας), που και τυπικά, αναλαμβάνει την προετοιμασία του Πασοκ για την αναμέτρηση του Νοεμβρίου.Εκείνο που πραγματικά ξενίζει είναι η αιδήμων σιωπή και εκείνων που μπορούν να προσφέρουν ιδέες, λύσεις και ελπίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: