“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

16 Σεπτεμβρίου 2010

Χρειάζονται έσοδα

Η Κυβέρνηση λούζεται τις πολιτικές που ως αντιπολίτευση στηλίτευε(όρα περαίωση).Η αύξηση του Φ.Π.Α. πληρώνεται απο τους πολίτες αλλά ενθυλακώνεται απο τους εκ συστήματος και εξ επαγγέλματος φοροφυγάδες.Οι εισπρακτικοί μηχανισμοί υποτονικοί εως ανύπαρκτοι, χωρίς σχέδιο,καθοδήγηση, με κενά στις διευθυντικές θέσεις αδυνατούν να ανταποκριθούν στις ευθύνες τους.Ο "φυσικός διάδοχος"του κ. Παπανδρέου, ο κ.Γιάννης Ραγκούσης, φρόντισε να αφήσει γυμνές απο διευθυντικά στελέχη τις Εφορίες, σε μια κρίσιμη οικονομική περίοδο.Τώρα τρέχουν.Η αφαίμαξη των μισθωτών και των συνταξιούχων και τα χαράτσια στις επιχειρήσεις έχουν γονατίσει την οικονομία.Οι τηλεοπτικές "παραστάσεις" του Ειδικού γραμματέα του ΣΔΟΕ κ. Καπελέρη δεν αποδίδουν πλέον ούτε επικοινωνιακά.Οι φανφάρες τέλος.Τώρα χρειάζονται έσοδα.

1 σχόλιο:

κοραλία είπε...

Ας υποδεχθούμε χειροκροτώντας τον νέο πρωθυπουργό της χώρας, διορισθέντα ελέω αυτοκράτορα στην κυβέρνηση της αυθαιρεσίας του Γεωργίου. Εξ άλλου τελευταία όλα μοιάζουν φυσιολογικά αφού σκυμμένοι και άπραγοι όλα τα δεχόμαστε αγόγγυστα.
Για τα άλλα, τα οικονομικά βαδίζουμε στο γκρεμό χαριεντιζόμενοι και πειθόμενοι από τα διαψευδόμενα ψεύδη του πρωθυπουργού κ του Παπακωνσταντίνου. Που και που οι εκθέσεις του ΔΝΤ μας χαλάνε την ησυχία, αλλά δεν βαριέσαι έχουμε ακόμα καμιά δεκαριά χρονάκια με επιτήρηση. Δόξα τον Γεώργιο, τον προηγούμενο Κων/νο και τον μελλοντικό Αντώνιο.