“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

8 Σεπτεμβρίου 2010

Έρχονται εξελίξεις...

Τέσσερις μεγάλους στόχους θέτει ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου από την επιτυχία των οποίων αναμένεται να κριθεί και η πορεία της χώρας κατά το δύσκολο 2011. Αντιμετώπιση της ύφεσης, αύξηση των εσόδων, μείωση των ελλειμμάτων και καλύτερος συντονισμός της κυβέρνησης είναι τα στοιχήματα της νέας κυβέρνησης, που πρέπει να τρέξει τις επόμενες 100 ημέρες.
H αξιοπιστία του πρωθυπουργού δεν μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε.
Απο τα "λεφτά υπάρχουν" οδηγηθήκαμε στην αγκαλιά της τρόϊκας.
Απο την ανοικτή δημοκρατική διακυβέρνηση βιώνουμε την αλαζονεία της πιο κλειστής προσωπικής ομάδας που γνώρισε η πολιτική ζωή της χώρας.
Απο το μικρό και ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα σε ενα πλαδαρό κυβερνητικό συνοθύλευμα.
Θεωρείται βέβαιον οτι η νέα κυβέρνηση θα χρειασθεί χρόνο να αποδώσει,μόνο και μόνο απο την μακρά σειρά προεδρικών διαταγμάτων και διαφόρων άλλων κυβερνητικών πράξεων που απαιτούνται για τον καθορισμό και την μεταφορά αρμοδιοτήτων στην νέα δομή του υπουργικού συμβουλίου.Κατά τους ειδικούς οι δύο μήνες είναι ο ελάχιστα απαιτούμενος χρόνος.Χρόνος ικανός να αναπτυχθούν τριβές στα υπουργεία που συνωστίζονται παλαιάς και νέας κοπής σοσιαλιστές.
Ο κυβερνητικός ανασχηματισμός προσφέρεται για πολλαπλές ερμηνείες και αναλύσεις.Δύο όμως είναι τα κεντρικά συμπεράσματα.Πρώτον, η νέα κυβερνητική δομή και ή εντυπωσιακή αύξηση των μελών του υπουργικού συμβουλίου,δεν εντάσσονται σε ενα αποτελασματικό πολιτικό σχεδιασμό. Δεύτερον,ο κ. Παπανδρέου εμφανίζεται ανήμπορος να αναλάβει το βάρος της πολιτικής εξόδου της χώρας απο την οικονομική κρίση και προετοιμάζει αποδιοπομπαίους τράγους και σύγχρονους λόφους αναθέματος.Κατόπιν τούτων οι εξελίξεις σε συνδυασμό με τα εκλογικά αποτελέσματα για τη Τοπική Αυτοδιοίκηση εμφανίζονται αναπόφευκτες.

5 σχόλια:

κοραλία είπε...

Yφεση: Αν καταφέρει να συγκρατηθεί στο 4% θα είναι καλά, αλλά πολύ αμφιβάλλω με τα στοιχεία της αγοράς και τον πληθωρισμό. Έσοδα: Με ύφεση, τα έσοδα πως θα αυξηθούν; Η πραγματικότητα είναι αμείλικτη και γνωστή. Ελλείμματα: Έχει κάνει ελάχιστα για μείωση δαπανών (κατάργηση οργανισμών-ΔΕΚΟ. Εκεί δηλαδή που ενδημούν οι πελατειακές σχέσεις) και όσο καθυστερεί τόσο τα αποτελέσματα θα είναι πενιχρά. Αμέσως μετά τις εκλογές, από εκει έπρεπε να ξεκινήσει. Για το συντονισμό της κυβέρνησης συμφωνώ με ανάρτηση.
*Μήπως ο πρωθυπουργός συμφωνούσε με δήλωση Μπιρμπίλης περί άλλων στόχων; Αν συνδιασθεί με αρμοδιότητα ενέργειας που κρατάει;
*Φοβάμαι ότι και αύξηση πετρελαίου θέρμανσης θα υποστούμε και αύξηση ΦΠΑ. Μάλιστα σε βασικά είδη πχ γάλα ή ψωμί Γιατί στο σάμαλι ή στο παστέλι τι να αποδώσει; Δηλαδή αλίμονο στα μικρά εισοδήματα και ζήτω οι σοσιαλιστές. Α! Εγώ φέτος δε θα θερμάνω την πισίνα μου.

Ανώνυμος είπε...

Τέτοια κοροϊδία από αυτή τη κυβέρνηση δεν την περίμενα ποτέ. Μουντζώνομαι που πίστευα (και διαλαλούσα) ότι ο ΓΑΠ θα ήταν διαφορετικός πολιτικός, προοδευτικός και αποτελεσματκότερος.

ΟΡΣΕ!

ΓΕΡΟΝΤΑΣ είπε...

ξεχασες τον σημαντικοτερο στοχο του ΓΑΠ.

Ποσες μερες απο τις 100 θα ειναι στη ΕΛΛΑΔΑ ?

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ, ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΚΟΜΑ?
ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο Γιώργος ετσι που πάει θα τα διαλυσει όλα οποτε και να κουτσοδούλευε κάτι ξεχάστε το. Κράτος, τοπική αυτοδιοίκηση, εισπρακτηκοί μηχανισμοί, σχολεία, ΔΕΚΟ, στρατός φτου και απο την αρχή μέσα στην κρίση οποτε και θα αποτελειώσει πλήρως το έργο της ΝΔ. Οι διαφόρες μπούρδες και θεωρίες που ακούει απο άσχετους συνεργάτες τον οδηγούν σε λάθος στρατηγική και η απειρία της όλης ομάδας θα οδηγήσει και μαθηματικά στη βιαστική και αποτυχημένη εκτελέση.

Είναι γνωστό τοις πάσει ότι ο ΓΑΠ ουτε περιπτερο δεν μπορει να οργανώσει. Ενας μετριος οργανωτικός μετασχηματισμός χρειάζεται 18 μήνες για να αποδώσει πόσο μάλλον μια χώρα που πρέπει να δρομολογεί ριζικές αλλαγές σε βάθος 10τιας και βάλε ώστε να μπορεί να διατηρεί κάποια ομαλή και αξιόπιστη λειτουργία.

ΟΡΣΕ είπε...

Στην ενέργεια πήγε να βοηθήσει τη Μπιρπίλη ο Σηφουνάκης, φίλος της οικογένειας. Τυχαίο?
Ο Παμπούκης με τον Κουβέλη (άνθρωποι του ΓΑΠ)έχουν τις επενδύσςις εξωτερικού. Τυχαίο?