“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

5 Οκτωβρίου 2010

Ανάπτυξη γιοκ?

Η κατάθεση του προσχεδίου του Προϋπολογισμού αποτυπώνει με ενάργεια τις δημοσιονομικές δυσκολίες της ελληνικής οικονομίας,την ανεπάρκεια των κρατικών μηχανισμών  και κυρίως το έλλειμα πολιτικού σχεδίου που να υπερβαίνει τις κατευθύνσεις του μνημονίου.
Η έλλειψη πολιτικής βούλησης και η απουσία προετοιμασίας για τον περιορισμό των κρατικών δαπανών, επιφέρουν την ενίσχυση της άμεσης και έμμεσης φορολογίας άρα και τον περιορισμό της ρευστότητας.
Η συζήτηση για την ανάπτυξη έχει φιλολογικό και μόνο μέχρι στιγμής χαρακτήρα. Εδώ και ένα χρόνο ο αναπτυξιακός νόμος είναι υπό διαμόρφωση  και οι  εξ ανατολών επενδύσεις έχουν μεσοπρόθεσμο χαρακτήρα.Η προφανής πολιτική αδυναμία του "αχαμνού" κ.Παπακωνσταντίνου να συλλάβει και να υλοποιήσει ενα ρεαλιστικό και συνεκτικό σχέδιο αναπτυξιακής πολιτικής,χαρακτηρίζει την καθήλωση του οικονομικού επιτελείου  στα πλαίσια του μνημονίου.Και αυτό συνιστά πλέον το πολιτικό πρόβλημα της χώρας που αναζητά επειγόντως τη θεραπεία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: