“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

5 Οκτωβρίου 2010

Αποχαρακτηρίζεται η Γυάρος?

Από τόπο προσκυνήματος στις αξίες της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της αντίστασης και της ανυπακοής, η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου, όπως μας ενημέρωσαν μέλη του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών, θέλει να μετατρέψει τη Γυάρο σε χώρο προσκυνήματος και υπακοής στα κελεύσματα των μεγαλονταβατζήδων.

Κάποιοι, (ακούγεται το όνομα μεγάλης κατασκευαστικής εταιρείας) εντελώς ξεδιάντροπα ζητούν από το ΥΠΕΚΑ να αποχαρακτηρίσει τη Γυάρο από Ιστορικό τόπο, προκειμένου ανοίξει ο δρόμος για να εγκαταστήσουν ανεμογεννήτριες.
Το πρότζεκτ φαίνεται πως έχει αναλάβει να προωθήσει, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Πάγκαλος.
Το ερώτημα είναι εάν « η ακτιβίστρια» κα Μπιρμπίλη, ο κ. Σηφουνάκης και ο κ. Γερουλάνος θα υποκύψουν στις πιέσεις και θα παραδώσουν τη νήσο Γυάρο βορά στις ορέξεις των μεγαλοεργολάβων ή θα αρνηθούν να προχωρήσουν στον αποχαρακτηρισμό της υπερασπιζόμενοι τον συμβολισμό της Γυάρου ως τόπου ιστορικής μνήμης που έχει αναπόσπαστα συνδεθεί με την ιστορία της Νεώτερης Ελλάδας;

Δεν υπάρχουν σχόλια: