“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

9 Οκτωβρίου 2010

Όταν μιλά ο Γιούνκερ...ο Γιώργος σιωπά.

Η κυνική ομολογία του επικεφαλής των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος είπε ότι οι Ευρωπαίοι γνώριζαν «ότι κάποια μέρα η Ελλάδα θα έπρεπε να αντιμετωπίσει» την δημοσιονομική κρίση που την έπληξε στις αρχές του έτους, ενισχύει την άποψη όσων ισχυρίζονται οτι η Ελλάδα αποτελεί "πειραματόζωο" του ευρωπαϊκού βορά,για την Ευρώπη των πολλών ταχυτήτων.
Ταυτόχρονα αποκαλύπτεται, για μια  ακόμα φορά, η ανευθυνότητα των ευρωπαίων ηγετών που με τη σιωπή τους στάθηκαν πολιτικά αλληλέγγυοι με την νεοδημοκρατική αθλιότητα.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός,ο κ. Παπανδρέου σιωπά,ποιεί τη νήσσα.Ο "αχαμνός" κ.Παπακωνσταντίνου κάνει οτι δεν καταλαβαίνει.Αλλά αυτός δικαιολογείται,στο Πασοκ είναι φρέσκος και για πολλά χρόνια "διάβαζε".
Ο Πρόεδρος του Πασοκ? Βουλευτής απο το 1981 και υπουργός όλων των κυβερνήσεων του Πασοκ δεν θα βρεί λίγο χρόνο και πέντε λέξεις να σχολιάσει τις δηλώσεις των ευρωπαίων φίλων του?

6 σχόλια:

beskos είπε...

οι δηλώσεις Γιούνκερ αποκαλύπτουν κάτι άλλο: Οι Ευρωπαίοι γνώριζαν το πρόβλημα γνώριζαν και την θεραπεία πλήν όμως με αφορμή την θεραπεία ήθελαν να διορθώσουν και μερικά "κακώς κείμενα". Αυτό που τους έλειπε τόσα χρόνια ήταν ο κατάλλληλος πρωθυπουργός που θα δεχόταν αδιαμαρτύρητα το πρόγραμμα θεραπείας και θα πλήρωνε και τον λογαριασμό. Αυτόν τον βρήκαν ή και τον προετοίμαζαν στο πρόσωπο του ΓΑΠ

κοραλία είπε...

Τις πταίει? Και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ που έκρυβαν το πρβλ.
Η ΝΔ γιατί θα έπρεπε να παραδεχθεί ότι η διακυβέρνησή της κατάστρεψε τη χώρα και να τολμήσει να πάρει σκληρά μέτρα όσο ήταν κυβέρνηση.
Το ΠΑΣΟΚ με αρχηγό το ΓΑΠ που προσποιόταν τον ανήξερο, γιατί ήθελε να κερδίσει τις εκλογές με το "λεφτά υπάρχουν" και όταν κέρδισε τις εκλογές καθυστέρησε να πάρει μέτρα μέχρι οι παραπλανημένοι πολίτες να συνειδητοποιήσουν ότι η χώρα καταστρέφεται,ενώ η κυβέρνηση αμέριμνη σκόρπισε 1,5 δις σε δήθεν κοινωνικες παροχές σε αναξιοπαθούντες.
Τώρα οι πολίτες παρακολουθούμε ανήμποροι τους καυγάδες των δύο κομμάτων στο παρωχημένο στιλ του μικροπολιτικού, παλαιοκαμματικού ξεκατινιάσματος.

Alanis Alitampourakis είπε...

Εγώ λυπάμαι που σιωπούν όλοι οι υπόλοιποι και όσοι μιλουν απλά μιλούν. Τόσα χρόνια δηλ. μόνο οι ξένοι το έβλεπαν; Ήθελα να ήξερα έχει τειχη ολόγυρα η Ελλάδα; Η΄μήπως 10εκ στρουθοκάμηλους;
Κοιτάξτε καμια μελέτη που δείχνει ανάπτυξη χρέους ΑΕΠ και παραγωγικότητας να δείτε ποιο και πότε δεν μίλησαν.
Beskos, ακόμα και έτσι να είναι εσύ πίστευες οτι λογαριασμό δεν θα πλήρωνες ποτε;

Ας διαβάσουμε και κατι αισιόδοξο, αντικειμενικό και ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΟ!
http://greekeconomistsforreform.com/wp-content/uploads/Reform_GR1.pdf

Canaveral είπε...

Ο υπολογισμός του ελλείματος και των μέτρων αποδεικνύεται τελικά "rocket science" για την κυβέρνηση.

Ρε μπάς και χρειάζεται να επέμβει πάλι ο ΓΑΠ να ξετρυπώσει κανένα διαπρέπων 'Ελληνα επίστημονα στην NASA να τον βάλει στην θέση του Παπακωνσταντίνου.

Ετσι μια τελευταία προσπάθεια βρε αδερφέ μπας και επιτέλους του βγεί ο άγνωστος Χ της εξίσωσης του χρέους και μάθει ο λαός τον τελικό λογαριασμό.

ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΣ είπε...

ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ Ο ΓΑΠ ΕΙΠΕ ΠΕΡΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΟ ΓΙΟΥΝΚΕΡ. ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΧΕ ΣΤΟΛΙΣΕΙ ΕΞ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ;

πολιτευτάκιας είπε...

Τα γκεμπελάκια της κυβέρνησης επιχείρησαν να ρίξουν λάσπη στον ανεμιστήρα αλλά επέστρεψε όλη σ αυτούς! Ο πρίγκηπας είναι γυμνός.