“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

11 Οκτωβρίου 2010

Ποιός είναι?

Juncker said he tried at one point to seek a solution to the problems with an unnamed Greek prime minister who told him: "I am governing a country of corruption."

Ο Γιούνγκερ είπε ότι, προσπάθησε σε κάποιο σημείο να βρει μια λύση στα προβλήματα, με έναν Έλληνα Πρωθυπουργό που δεν κατονόμασε, ο οποίος του είπε: "Κυβερνώ μια χώρα διαφθοράς"








12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

! Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της εφημερίδας «Irish Times» στην Ουάσιγκτον, Λάρα Μάρλοου, ο Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ είπε: «Πριν από τρία ή τέσσερα χρόνια γνώριζα ότι ένα από τα βασικά ελληνικά χαρακτηριστικά είναι η διαφθορά... Τώρα ο Ελληνας πρωθυπουργός λέει: «Κυβερνάω μια χώρα διαφθοράς. Η ελληνική κρίση θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν η Ελλάδα είχε συμπεριφερθεί με τελείως διαφορετικό τρόπο, αρχίζοντας πριν από δεκαετίες». Για να έχεις το πληρες

Ανώνυμος είπε...

Εκπρόσωπος του προέδρου των 16 προέβη χθες στην ακόλουθη δήλωση: «Ο κ. Γιουνκέρ δεν υπαινίχτηκε (στις δηλώσεις του) ότι είχε ιδιαίτερη συνομιλία με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου. Υπενθύμισε ότι ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου είπε δημόσια ότι η Ελλάδα έχει σοβαρό πρόβλημα διαφθοράς, την περίοδο που είχαμε αρχίσει να διαβλέπουμε την ευρύτητα της κρίσης των δημόσιων οικονομικών στην Ελλάδα, δηλαδή το 2009». Ο εκπρόσωπος του Ζ.-Κ. Γιουνκέρ, λοιπόν, διαψεύδει ότι προέβη στη δήλωση αυτή ο πρόεδρος των 16, η οποία άφηνε να εννοηθεί ότι ο πρωθυπουργός που χαρακτήρισε την Ελλάδα χώρα διαφθοράς ήταν ή ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ή ο Γιώργος Παπανδρέου, δεδομένου ότι ο Λουξεμβούργιος πρωθυπουργός εξελέγη πρόεδρος της ευρωζώνης το 2005, οπότε απομακρύνεται το ενδεχόμενο να έχει κάνει τη δήλωση ο Κώστας Σημίτης.

Τώρα, με τη διάψευση-διευκρίνιση του εκπροσώπου τού Ζ.-Κ. Γιουνκέρ φεύγει από τη μέση και ο Κώστας Καραμανλής και μένει ο Γιώργος Παπανδρέου...
Aπό ελευθερτυπία!!!!

Ανώνυμος είπε...

@citizen τώρα μπορείς να αφαιρέσεις το ερωτηματικό της φωτογραφίας, είναι ο αρχηγός σου

citizen είπε...

@Ανώνυμος 11.29.Δεν ΄χω αρχηγό, αποδέχομαι μόνο προέδρους εκλεγμένους απο το σοφό ελληνικό λαό.

Ανώνυμος είπε...

ένας είναι ο υπ΄αριθμ. 1 δυσφημιστής της Ελλάδας...

πολιτετακιας είπε...

Τα γκεμπελάκια της κυβέρνησης επιχείρησαν να ρίξουν λάσπη στον ανεμιστήρα αλλά επέστρεψε όλη σ αυτούς! Ο πρίγκηπας είναι γυμνός.
Εδω ταιριάζει το σχόλιο. καλά τόσο θράσος και τόσο ψέμα, οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι!!!!!!

κοραλία είπε...

Παράταση του χρόνου απολπηρωμής των δανείων ΔΝΤ...σημαίνει παράταση της επιτήρησης. Ας μην ζητοκραυγάζουν κάποιοι για την επιτυχία τους. Η διαστρέβλωση της αλήθειας καλά κρατεί.
Ο Παπακωνσταντίνου τώρα τι έχει να πει για τις δηλώσεις του περί του Καραμανλή? Τη λέξη τσίπα τη γνωρίζει?

καλιγωτής είπε...

νομίζω οτι ήλθε η ώρα να πούμε και να πείτε: "αρκετα. είναι εθνικά επικύνδυνοι. πρέπει να φύγουν". Τα περί μη ύπαρξης εναλλάκτικής λύσης είναι μπούρδες και ψευτοδιλλήματα.

Ανώνυμος είπε...

απαπαπα τα παπαγαλάκια του mega, o μισθός τουλάχιστον αξίζει;

Alanis Alitampourakis είπε...

Όποιος και να το ΄πε είπε την αλήθεια και όλοι γκρινιαζουν. Κατάντια, δειλία και στρουθοκαμηλισμος!

γνωθις σαυτον...;

ΣΑΜ είπε...

@Αlanis Alitampourakis.Οταν είσαι πρωθυπουργός μιας χώρας δεν είναι υποκρισία να απομειώνεις τις αρνητικές κρισεις για τη χώρα σου,να προσπαθείς για τη μείωση της βλάβης.Άλλωστε "τα εν οίκω ουκ εν Δήμω".Υποκρισία είναι να ισχυρίζεσαι οτι λεφτά υπάρχουν ενω γνωρίζεις τα ελλείματα και το ύψος του χρέους.Κατάντια είναι να αποφεύγεις τις ευθύνες των λόγων σου και στρουθοκαμηλισμός είναι να είσαι για 30 χρόνια στο πολιτικό προσκήνιο και τους μηχανισμούς εξουσίας και να κάνεις τον έκπληκτο για τη κατάσταση της χώρας.

Alanis Alitampourakis είπε...

@ΣΑΜ "τα εν οίκω ουκ εν Δήμω" είναι μια στρατηγική που προυποθέτει να λύσεις το προβλημα εσωτερικα και συντομα και οχι να το βαλεις κάτω από το χαλί οπως γινόταν στην Ελλάδα.

Η άλλη στρατιγικη ειναι αναγνωριση και δημοσιοποίση του προβληματος (ωστε κανενας να μην λεει αλλα) και μετα δρασεις για την λύση του.

Αν διαβάσεις ξένο τύπο θα δεις δημοσιεύματα πολυ παλαιότερα του 09 για παρόμοια θέματα.... εμείς δεν ξέραμε οτι ξέρουν!