“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

12 Οκτωβρίου 2010

ΤΟ ΨΕΜΑ ΔΕΝ ΖΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΡΑΣΕΙ

Γράφει ο John Meynard Γρύπας.

Πολύ ενδιαφέρον το Κυριακάτικο άρθρο του κ. Γ. Πρετεντέρη (http://www.tovima.gr/default.asp?pid=46&ct=6&artId=318839&dt=10/10/2010). Είναι έτσι όπως τα γράφει. Οι πάντες το εγνώριζαν πλην των Κυβερνώντων (σημερινών) και της Υπερτάτης Αρχής (ΜΜΕ),
Εκπλήττει, ότι παρά την παιδεία, τη γλωσσομάθεια και τις εν γένει πνευματικές αρετές τους, απαιτήθηκε ένα έτος να αντιληφθούν, ότι οι πάντες εγνώριζαν,( εκτός από εμάς), δύσκολο να γίνει πιστευτό.
Υπάρχει πληθώρα άρθρων, σε παγκοσμίου κύρους εφημερίδες και blogs, πολύ σημαντικής επισκεψιμότητας και επιρροής, που μήνες πριν τις εκλογές (Οκτώβρη 2009) θεωρούσαν την Ελλάδα ως τον αδύνατο κρίκο, υποψήφιο της Eurozone για default (χρεοκοπία). Τι να κάνουμε ; ενδίδουμε και εμείς βαθμιαία στην «επίσημη» γλώσσα .... ....
Οι κυβερνητικοί κοσμοπολίτες, που ενίοτε τους ενοχλούν και τα «ελληνικά» (όταν μάλιστα τα μιλούν καλλιεργημένοι και με ελαφρές αρχαϊζουσες αποχρώσεις) δυσκολεύονται να τα κατανοήσουν, και παύουν να τους κάνουν παρέα. Υποθέτουμε οτι όλοι αυτοί, ολημερίς εντρυφώντας σε ξένα blogs, κάτι θα είχε πάρει τ’αυτί τους πριν τις εκλογές. Τί τους έννοιαζε όμως ; Η περιφρόνηση είναι προκλητική, σύνθετη με τη νοοτροπία τους, είναι και «υβριστική». Αγνοούν όμως το βαθύτερο νόημα της «ύβρεως» και το οτι η αλαζονεία ποτέ δεν έμεινε αναπάντητη (γνωρίζουν την ελληνική ιστορία όσο και οι Μαορί, γι αυτό και ο Jimmy Dollis έγινε yfypourgos diasporas kai meionotiton).
Αυτό που με δυσεξήγητη προκλητικότητα περιφέρει ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου (στον Προϋπολογισμό υπογράφει ως «Γιώργος») σα να λέμε «γειά σου Γιώργο ντερμπεντέρη» είναι : «Τί να κάναμε ; Φαντάζεστε τα μέτρα που πήραμε τώρα, τι θα γινόταν αν τα παίρναμε τον Οκτώβρη ;». Ας καταστραφεί το σύμπαν, αρκεί να κρατήσουμε την εξουσία μας, ο πιο αντιπροσωπευτικός , συντηρητικός δεξιός ιδεότυπος εξουσίας από το 1949.
ΥΓ. Ο κος Καρακούσης, τον οποίο ιδιαιτέρως εκτιμώ, δεν εμπίπτει, προς τιμήν του, στην κοσμοπολίτικη νομενκλατούρα της Υπερτάτης Αρχής, παραμένει μόλαταύτα μια ελπίδα ανανήψεως γι’αυτό και απολαμβάνει της κατανοήσεώς μου.

5 σχόλια:

Περίεργος είπε...

ΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜ...........
Κάτι μυρίζει κάτω στο Πειραιά!!!
Κάτω....!!!!!!
Πολύ μπαρούτι!!!!!, ΚΑΙ πολλές κολοτούμπες!!!!!
Το έχετε πάρει χαμπάρι;;;;;
Δεν υπάρχει κανείς να μας ενημερώσει;

Alanis Alitampourakis είπε...

«ο λαός συχνά αρέσκεται να ακούει, αλλά δεν θέλει να βλέπει»...
Ελευθέριος Βενιζέλος

Τζογαδόρος είπε...

Ο Γρύπας αγαπητέ Citizen απ'ότι φαίνεται ξέρει να "σφάζει" με βρασμένο μακαρόνι

Σκέφτομαι τι θα γίνει αν τραβήξει και την κρητική μαχαίρα...

Ανώνυμος είπε...

"Το γεγονός αυτό(της διαφθοράς), ωστόσο, δεν δικαιώνει τη δήλωση Παπανδρέου ότι κυβερνάει μια διεφθαρμένη χώρα. Πρώτον, επειδή δεν υπάρχουν διεφθαρμένες χώρες, αλλά χώρες, που υποφέρουν από εκτεταμένη διαφθορά. Δεύτερον, επειδή η διαπλοκή και η διαφθορά είναι καρκινώματα, που τροφοδοτήθηκαν από το ίδιο το πολιτικό σύστημα....Ως γνήσιο τέκνο αυτού του πολιτικού συστήματος, ο Γιώργος Παπανδρέου υποβάθμισε το δημοσιονομικό πρόβλημα τους πρώτους μήνες της πρωθυπουργίας του. Κι όταν στριμώχθηκε από τις Αγορές, ο πρωθυπουργός έγινε κατήγορος της χώρας του στο εξωτερικό με σκοπό εξ αντιδιαστολής να αποκτήσει προσωπική αξιοπιστία. Η αποστολή ενός πρωθυπουργού, όμως, δεν είναι να διαλαλεί στο εξωτερικό τις παθογένειες της χώρας του, αλλά να λαμβάνει δραστικά μέτρα για τη συρρίκνωσή τους. Τα αποτελέσματα είναι γνωστά.
Εάν από τον θόρυβο που προκάλεσε η δήλωση Γιούνκερ αξίζει να κρατήσουμε κάτι είναι η ευκολία, με την οποία ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου έσπευσε να κατηγορήσει ψευδώς τον Καραμανλή. Η δήλωσή του επιβεβαιώνει ότι πίσω από τα νεωτερικά φτιασιδώματα κρύβεται ένας πολιτικάντης, ένας αντάξιος πρωταγωνιστής των ανούσιων θλιβερών δικομματικών καυγάδων".Λυγερός από Καθημερινή

καθαρά χέρια είπε...

Έχει συμμάχους η κυβέρνηση, το ΛΑΟΣ και το Μητσοτακέικο μπορεί λοιπόν να προχωρεί άφοβα στα ψεύδη της.