“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

30 Οκτωβρίου 2010

Η πολιτική του μπούμεραγκ

Γράφει ο Βάκων.

"Αποφύγαμε τα χειρότερα"
λέει για το θέμα της στέρησης ψήφου στην ΕΕ ο πρωθυπουργός.
"Αποφύγαμε την πτώχευση" συνηθίζει να  τονίζει ο κ. Παπανδρέου, όταν αναφέρεται στα πεπραγμένα της κυβέρνησης του.
Προφανώς ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του Πασοκ πιστεύει ότι με τις αναφορές στα δυσμενέστερα κατορθώνει να επιτυγχάνει την αποδοχή και τη συναίνεση στην πολιτική του.
Η επιλογή της  "κομψής" πολιτικής τρομοκρατίας για τον πειθαναγκασμό των πολιτών δεν συνιστά πολιτική μακράς πνοής. Οι υποταγμένες  κοινωνίες δεν δημιουργούν και δεν παράγουν, αναζητούν την επιβίωση μέσα απο την αποθέωση του ατομικισμού, παραμερίζουν κάθε τι το συλλογικό και πολιτικά συμπορεύονται με τα πλέον οπισθοδρομικά κόμματα και πολιτικά συνοθυλεύματα.
Μπορεί πρόσκαιρα να προσφέρει ήσσονας σημασίας αποτελέσματα, αλλά μεσομακροπρόθεσμα λειτουργεί ως μπούμεραγκ. Ο κ. Παπανδρέου δεν το αντιλαμβάνεται?

3 σχόλια:

παλιάτσος είπε...

Έλα ντε. Δεν το αντιλαμβάνεται?

Το αντιλαμβάνεται, αφού πρώτα όμως αντιληφθεί το συμφέρον του...

Άρης είπε...

O GAP μερικές γεωστρατηγικές ρυθμίσεις θέλει να περάσει και την έκανε.Αλλοίμονο στους Έλληνες και το φρικτό τους μέλλον.Ο Παπακωνσταντινου είχε εν μέρει δίκιο όταν μιλούσε για τιτανικό.Οι Έλληνες αραχτοί και μακάριοι παρακολουθούν και δεν αντιδρούν.Αντε κάθε Τρίτη να δουνε Λαζόπουλο γιατί έτσι νομίζουν οτι κάνουν αντίσταση.Κουραμπιέδες και σκατοσακούλες είμαστε.Καλά να πάθουμε .Μας αξίζει.

Μάρκος είπε...

Mα δεν την αποφύγαμε την πτώχευση ακόμα! ούτε θα την αποφύγουμε τελικά! γιάυτό ισως ήταν καλύτερα να είχαμε πτωχέυσει εγκαίρως!