“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

21 Οκτωβρίου 2010

Ελεήστε..

Γράφει ο revival
Μέσα στη γενική σύγχυση των ημερών, ελλοχεύει ο κίνδυνος να ξεχάσουμε ορισμένες από τις βασικές αλήθειες που γνωρίζουμε παιδιόθεν.
Ας θυμηθούμε λοιπόν ότι προοδευτική πολιτική είναι εκείνη που επιτυγχάνει τη συνεχή αναδιανομή του εισοδήματος υπέρ των ασθενέστερων οικονομικά τάξεων, παρέχοντας ταυτόχρονα κοινωνικό μέρισμα με τη βελτίωση των συνθηκών στις εργασιακές σχέσεις, την περίθαλψη, την ασφάλιση, την εκπαίδευση, τις μεταφορές, το περιβάλλον.
Στην προοδευτική πολιτική τα επιδόματα-βοηθήματα στους ασθενέστερους ακολουθούν την προσπάθεια συνολικής αναβάθμισης της ζωής τους και δεν διαδραματίζουν πρωτεύοντα ρόλο, καθώς το ενδιαφέρον στρέφεται στην αλλαγή των αιτίων που παράγουν την ανέχεια.
Δεξιά πολιτική είναι εκείνη που αφαιρεί εισόδημα από τους ασθενέστερους, κυρίως με τους έμμεσους φόρους και τον υψηλό πληθωρισμό, αποδιαρθρώνει τις εργασιακές σχέσεις, υποβαθμίζει τις παρεχόμενες υπηρεσίες στην υγεία, την εκπαίδευση κλπ.
Στη δεξιά πολιτική τα βοηθήματα «ανακούφισης» των ασθενέστερων είναι στην ημερήσια διάταξη, καθώς η πολιτική αυτή δεν ενδιαφέρεται φυσικά να αντιμετωπίσει τις αιτίες, αλλά να απαλύνει τα αποτελέσματα, δίκην φιλανθρωπίας ή φιλευσπλαχνίας.
Η βαθύτατα ταξική διάρθρωση της οικονομικής πολιτικής, συνοδεύεται από επιδόματα «αλληλεγγύης» , για να μην ξεχνάμε και τον φιλολαϊκό μανδύα.
Στην πολιτική αυτή τα κοινωνικά βοηθήματα αποτελούν συνήθως φύλλο συκής για την πολιτική τάξη και μοιάζουν με τις καλές πράξεις διαφόρων φιλάνθρωπων (με τη διαφορά ότι οι τελευταίοι έχουν μάλλον πιο αγαθές προθέσεις καθόσον δεν τα χρησιμοποιούν για ψηφοθηρικούς λόγους).

Υ.Γ τα πρόσωπα και τα περιστατικά της ιστορίας μας είναι φανταστικά και οι συμπτώσεις εντελώς τυχαίες.




2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

και σοσιαλιστική πολιτική τί είναι;
γιατί η πονηρή διάκριση ανάμεσα σε προοδευτιή και Δεξιά πολιτική, πονηρούλη γιατι δεν μας μιλάς για τη σοσιαλιστικη πολιτική του πασόκ;
γιατι αν πιστέψουμε το παραμύθι του σοσιαλισμού οτι τι να κάνουμε μπλέξαμε και είμαστε υποχρεωμένοι να πάρουμε "δεξια" μετρα , τότε αυτόματα μόνοι τους δέχονται οτι ο σοσιαλισμός είναι ανίκανος να αντιμετωπίσει μια δύσκολη κατάσταση,ο σοσιαλισμός είναι μόνο για να παίρνει δανεικά να τα τρώει ο Πάγκαλος με τα λαμόγια και εμείς να πληρώνουμε το σαβουριασμά τους.

Ανώνυμος είπε...

Συνάδελφοι ας δούμε έστω και τώρα την αλήθεια. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας ακόμη και σήμερα που μας τα πήραν όλα.

Η «Δημοκρατία» μας είναι φτιαγμένη στα μέτρα των δυναστών της.

Η ατιμωρησία τους ακόμη και για εγκλήματα του κοινού ποινικού δικαίου, είναι ένα από τα κραυγαλέα σημεία που το αποδεικνύουν αυτό.

Όμως αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η καταστρατήγηση της βασικής έννοιας του πολιτεύματος της Δημοκρατίας. Δηλαδή η δυνατότητα των πολιτών να συμμετέχουν στις αποφάσεις που τους αφορούν.

Σήμερα οι πολίτες υποτίθεται ότι αποφασίζουν μέσω των αντιπροσώπων τους, των βουλευτών, μόνο που οι βουλευτές είναι γνωστό πλέον ότι δεν αντιπροσωπεύουν τα συμφέροντα των πολιτών αλλά ακολουθούν πιστά την κομματική γραμμή η οποία πολλές φορές είναι αντίθετη με τη βούληση και τα συμφέροντα των πολιτών..

Μόνο ένα παράθυρο έμεινε. Μία μόνο ευκαιρία έχει ο πολίτης να ακουστεί. Όσο και αν προσπαθούν να χειραγωγήσουν αυτή την δυνατότητα να μιλήσει ο πολίτης, αυτή τη φορά δεν πρέπει να πετύχουν.

ΜΟΝΟ Η ΨΗΦΟΣ ΜΑΣ ΕΜΕΙΝΕ!
Δεν έχουμε άλλη δυνατότητα να ακουστούμε!


Αυτό ακόμη δεν μπορούν να μας το κλέψουν χωρίς τη θέλησή μας.
ΑΣ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΧΑΡΗ. ΑΣ ΜΗΝ ΧΑΡΑΜΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΟΠΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΜΕΙΝΕ. ΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΨΗΦΟΣ ΜΑΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ!!!