“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

3 Οκτωβρίου 2010

Δύναμη και Ειλικρίνεια.

Με το γερμανικό βραβείο Quadriga «The Power of Veracity» τιμάται το βράδυ της Κυριακής στο Βερολίνο ο πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Γιώργος Παπανδρέου.
Ο κ. Παπανδρέου τιμάται στην κατηγορία «Δύναμη και Ειλικρίνεια» για την προσπάθειά του «να αναδιαρθρώσει την ελληνική δημοσιονομική πολιτική και να αποτρέψει την πτώχευση του ελληνικού κράτους», όπως αναφέρεται στην αιτιολόγηση της επιτροπής βραβείων.
Τα βραβεία αυτά απονέμονται κάθε χρόνο στις 3 Οκτωβρίου, εθνική εορτή ενοποίησης της Γερμανίας, σε πανηγυρική εκδήλωση στο μέγαρο συναυλιών στην πλατεία Ζεντάρμενμαρκτ του Βερολίνου.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σκεφτείτε οτι αν ο ΓΑΠ έκοβε τελείως τους μισθούς και τις συντάξεις θα έπαιρνε το βραβείο Νόμπελ.Κρίμα,είμαστε αχάριστοι και στερούμε στο πρωθυπουργό ένα βραβείο ζωής.