“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

13 Οκτωβρίου 2010

Κάτι συμβαίνει?

Γράφει ο J.M. Grypas.
Κάτι συμβαίνει ή μας φαίνεται? Ασφαλώς και δέν ενοούμε το ψηφοδέλτιο της Περιφέρειας Αττικής. Αν σκεφτούμε ποιούς τοποθέτησε στο υπουργείο Εξωτερικών ο κ. Παπανδρέου στη Περιφέρεια θα "κωλόσει"; Τα απανταχού ψηφοδέλτια βρίθουν άλλωστε μεγάλων προσωπικοτήτων, έτοιμα να στηρίξουν τον νέο Καλλικράτειο Επαναστατικό θεσμό.
Το δόγμα, μόνο πιστοί “και τοπικοκολλητοί”, προχωρά ακάθεκτο.
Ψήγματα κριτικής διατυπώνονται από την ανώτατη αρχή (ΜΜΕ). Υποψιάζομαι ότι κακά δημοσκοπικά μηνύματα οδηγούν σε ξαφνική προσφυγή  στην εν δυνάμει αντιπαράθεση και διχασμό μεταξύ εργαζομένων(όχι πως υπερασπίζομαι τα ρετιρέ). Ο κοινωνικος διχασμός δείχνει ζόρισμα και είναι συνεπές στην βασική εκδοχή φόβου.
Εντυπωσιάζει η Γαλλία που αντιστέκεται.Υπάρχει εδώ (ο άλλος φόβος) να μεταγγιστεί το φαινόμενο στην Ελλάδα; Φαίνεται ναί.
Γιατί η Ελλάδα βραδυπορούσα πάντα και μειονεκτούσα, προσφεύγει στον μιμιτισμό.
Η κοινωνική Ευρώπη θα αρχίζει να φοβίζει.Είναι και αυτό μια ελπίδα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

an kai grypiasmenos o Grypas ta xwnei

ΣΑΜ είπε...

Πολύ περί δια γραμμάτων οι αναλύσεις.Πολύ λάδι και απο τηγανίτα τίποτα που λένε και στο χωριό μου.