“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

8 Οκτωβρίου 2010

O κυρίαρχος και οι απόντες.

Γράφει ο e-μπαγάσα.

Ο κ. Παπανδρέου στην ομιλία του στη κοινοβουλευτική ομάδα του Πασοκ κατέθεσε τη γραμμή υποστήριξης και το πλαίσιο προπαγάνδας του κυβερνητικού έργου.Μια ομιλία δείγμα και επιτομή ανέξοδων ηρωϊσμών,προσποιητής άγνοιας και πολιτικού κομπασμού.Ο κ.Παπανδρέου είναι πολιτικά κυρίαρχος χάριν της εγκληματικής διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας χθές και της "αστείας"αντιπολιτευτικής της παρουσίας  σήμερα.Είναι πολιτικά κυρίαρχος χάριν σοβαρών προβλημάτων της χώρας, την σιωπής και της υποταγής των εσωκομματικών του αντιπάλων,της ανέπαφης αριστεράς,της εντυπωσιακής συμπόρευσης των ΜΜΕ και της καθολικής υποστήριξης των κεντρικών και ακραιφνών εκφραστών του Αμερικάνικου και Ευρωπαϊκού νεοφιλελευθερισμού.
Η Ελλάδα με αφορμή την οικονομική κρίση, έχει καταστεί ένα πρωτότυπο "πεδίο βολής" για την εφαρμογή της παγκόσμιας πολιτικής αναδιανομής του πλούτου και της εμπέδωσης της άνευ όρων κυριαρχίας του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου.Η Ελλάδα αποδεικνύεται καλός και υπάκουος μαθητής.
Ένας νέος κοινωνικός μεσαίωνας ανατέλλει στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Στην Αμερική ήδη μεσουρανεί.
Οι μεγάλες κατακτήσεις του 20ου αιώνα,ο κοινωνικός πλούτος που σώρευσε εξανεμίζεται.
Και η Σοσιαλδημοκρατία?  Ηττήθηκε στη κοιτίδα της.Την Ευρώπη. Η κρίση της Σοσιαλδημοκρατίας ευνόησε και νομιμοποίησε την συντηρητική ευρωπαϊκή στροφή.Το παράδειγμα της Γαλλίας και η περίπτωση της Ελλάδας αρκούν για να πιστοποιήσουν τη σοσιαλδημοκρατική κρίση.
Μετά τη κατάρευση του ανατολικού μπλόκ,η σοσιαλδημοκρατία εμφανίσθηκε αμήχανη και μετέωρη στον μονοπολικό πλέον κόσμο.Η αδράνεια και η σιωπή χαρακτηρίζουν έκτοτε τη σοσιαλδημοκρατία.
Η διεθνής της έκφραση (Σοσιαλιστική Διεθνής) αναλίσκεται σε ανούσιες,γενικόλογες διακηρύξεις-άλλοθι. Η ελίτ των σοσιαλιστών περιφερόμενη σε εξαιρετικούς τουριστικούς προορισμούς,αναζητά τάχα,την χαμένη της τιμή και την καθημαγμένη ψυχή της.
Αναμφίβολα η απόσταση του χρόνου απο τη πτώση του τείχους ειναι ιστορικά ασήμαντη,για τούτο ειναι μειωμένες οι απαιτήσεις και οι προσδοκίες για την παρουσίαση της εναλλακτικής πρότασης των σοσιαλδημοκρατών.Λογικό το ιστορικό κενό.
Το παράδοξο είναι η απουσία των σοσιαλδημοκρατών ηγετών.Ίσως απο ενοχή για την καθιέρωση του "νέου ιδανικού" που ακούει στο όνομα ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ και ίσως γιατί έχουν μεταλλαχθεί σε "γκρίζα" πολιτικά υβρίδια που αρέσκονται σε αποιδεολογικοποιημένα διαχειριστικά κυβερνητικά σχήματα. Κακοήθης πολιτική εξέλιξη.
Οι εναπομείναντες εραστές της σοσιαλδημοκρατίας ας αποπειραθούν τις νέες θεραπείες.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Με τις …ευλογίες Εφραίμ, η επένδυση στον Αστακό!

Πανταχού παρών το …ιερό επιχειρηματικό δαιμόνιο του Εφραίμ. Μέχρι στον Αστακό της Αιτωλοακαρνανίας έφθασε η …χάρη του. Η εταιρεία της Μονής Βατοπεδίου RASSADEL (με έδρα την Κύπρο), σύμφωνα με το γερμανικό εμπορικό μητρώο, είναι εταίρος της Rosebud Energie Deutschland GmbH, η οποία είναι μέλος της Κοινοπραξίας APPC - Astakos Power Plan Consortium, που έχει αδειοδοτηθεί, ήδη, από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) για την κατασκευή του Θερμο-Hλεκτρικού Σταθμού Υγραερίου Αστακού (Θ.Η.Σ.Υ.Α. 1010 Μεγαβάτ), στο πλαίσιο της γνωστής επένδυσης του Κατάρ στον Αστακό.

Την αποκάλυψη-βόμβα κάνει ο διακεκριμένος καθηγητής Δ. Παπανίκας, ο οποίος έχει ασχοληθεί διεξοδικά με την περιβαλλοντική διάσταση της επένδυσης, μέσω επιστολής, που απέστειλε προς τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου.