“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

1 Νοεμβρίου 2010

Μια χρήσιμη συζήτηση

Ο κ. Παπανδρέου οφείλει να κυβερνήσει τη χώρα. Με τη πολιτική του και με την ομάδα του. Άγνοια των προβλημάτων δεν είναι αποδεκτή και η αγνόηση των θεμάτων που δημιουργούν πρόσθετα προβλήματα στη χώρα συνιστά επικίνδυνη αμέλεια. Ας μιλήσουμε με απόλυτη ειλικρίνεια. Ο κ. Παπανδρέου έχει το απόλυτο δικαίωμα να σκέφτεται, να προβληματίζεται και να συζητά με τους στενούς και έμπιστους συνεργάτες του το μείζον πρόβλημα της χώρας που είναι το Δημόσιο χρέος.
Είναι υποχρέωση του να διαμορφώσει ένα συγκεκριμένο, εφαρμόσιμο και βιώσιμο πολιτικό σχέδιο για την αποπληρωμή του.
Δεν είναι υποχρεωμένος να αποφασίσει τώρα, αλλά οφείλει να δρομολογήσει τις κατάλληλες πολιτικές που θα ευνοήσουν τις ολιγώτερα επώδυνες λύσεις για τον Ελληνικό λαό.
Δεν είναι υποχρεωμένος να μας κοινολογήσει καμμιά σκέψη του.
Είναι υποχρεωμένος να τηρήσει τις δεσμεύσεις του και να ανακουφίσει τους Έλληνες, το συντομότερο δυνατόν,απο την επιτροπεία, την ύφεση και την ανέχεια.
Άμεση υποχρέωση του είναι να πείσει την κυβέρνηση του για την ορθότητα της πολιτικής του και να την δραστηριοποιήσει για το καλύτερο αποτέλεσμα. Πρώτα απ΄ όλα να πείσει τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και "άσπονδο" φίλο του κ. Πάγκαλο οτι οι θεωρητικές, περί του χρέους, αναζητήσεις του, αναιρούν την επίσημη κυβερνητική πολιτική, παράγουν σύγχιση και επιφυλάξεις με αρνητικές επιπτώσεις για τη χώρα. Αυτό όμως δεν είναι δυνατό να συμβεί με τις δηλώσεις και τις ερμηνείες του κ. Πεταλωτή. Ο πρωθυπουργός ας ξεκλέψει λίγο χρόνο για να συζητήσει κατ΄ιδίαν με τον αντιπρόεδρο του. Αν ο κ. Πάγκαλος επιμένει να θεωρητικολογεί δημόσια, ωφέλιμο και χρήσιμο για τη χώρα είναι να τον διευκολύνει στις αναζητήσεις του με την απαλλαγή του απο κυβερνητικά καθήκοντα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μη τρελένεσαι φίλε μου. Ο καθένας παίρνει αυτό που του αξίζει.