“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

8 Νοεμβρίου 2010

Αλαζονείας το ανάγνωσμα

Γράφει ο revival.
Ωραίος ο δήμαρχος Πάρου. Ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής διάθεσης για τις κυβερνητικές επιδόσεις δήλωσε:
«Μετά τη χθεσινή εκλογική διαδικασία του πρώτου γύρου, προχωρούμε όπου αυτό είναι αναγκαίο στο δεύτερο γύρο την επόμενη Κυριακή. Για τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση το πολιτικό σκέλος των εκλογών αυτών έκλεισε οριστικά χθες το βράδυ. Για μας, την εβδομάδα αυτή, υπάρχουν πλέον μόνον οι αρχές και οι αξίες του 'Καλλικράτη'».
Το πολιτικό σκέλος των εκλογών ανοίγει και κλείνει κατόπιν διαταγών της κυβέρνησης σύμφωνα με το Δήμαρχο Πάρου. Όταν εκείνη επιθυμεί, οι εκλογές έχουν πολιτικό νόημα, όταν δεν το επιθυμεί είναι για τον Καλλικράτη.
Ούτε που του πέρασε από το μυαλό ότι οι πολίτες μπορεί να στείλουν πολιτικό μήνυμα και τη δεύτερη Κυριακή.
O πρωθυπουργός και οι έμπιστοι επιτελείς του δεν αισθάνονται την ανάγκη να δηλώσουν ότι κατανοούν τη ψήφο των πολιτών.
Απέτυχαν με το δίλημμα και τώρα θα προσπαθήσουν να μας πείσουν ότι όπου θα χάνει το ΠΑΣΟΚ στη δεύτερη Κυριακή, η ψήφος θα είναι αυτοδιοικητική.
Παραμένουν αμετανόητοι αλαζόνες και προκαλούν τους πολίτες ερμηνεύοντας τη ψήφο τους ως επιδοκιμασία της κυβέρνησης.
Πάνε γυρεύοντας για ένα εξίσου ισχυρό πολιτικό μήνυμα την άλλη Κυριακή.

2 σχόλια:

νικ είπε...

Ας όψεται το κρίσιμο της οικονομικής κατάστασης της χώρας. Ο λαός - διά της αποχής - έδειξε μεγαλύτερη σύνεση και υπευθυνότητα από κάποιους εκ της κυβέρνησης που με τους τυχοδιωκτισμούς τους φάνηκαν ικανοί να ρίξουν την χώρα σε χειρότερες περιπέτειες...

citizen είπε...

@νικ. Καλώς τον και ας άργησε.Να μας σχολιάζει πιό συχνά και να μας στείλεις κείμενα για ανάρτηση.