“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

9 Νοεμβρίου 2010

Ναπολέων Βοναπάρτης Καστανίδης

"Η επαναδιαπραγμάτευση του όρου του Μνημονίου για τη μείωση του ελλείμματος, είναι ότι ενδεχομένως χρειάζεται να γίνει με ηπιότερους ρυθμούς και σε μακρύτερο χρόνο".Τάδε έφη ο μέγας μάγιστρος του σοσιαλισμού κ. Καστανίδης. Τι άραγε μας λέει ο ποιητής? Ο μέγας αρχηγός του, ο κ. Παπανδρέου, συμφωνεί η ο Χάρης ως γνωστός πολιτικός ποντικός είναι έτοιμος να πηδήξει απο το βυθιζόμενο κυβερνητικό σκάφος? Μήπως ο γκουρού της κωλοτούμπας ενοχλείται από τη μέσω Παμπούκη προσέγγιση του κ. Βενιζέλου με τον πρωθυπουργό? Μήπως τώρα που ο μεγάλος ηγέτης τον τοποθέτησε στον δεύτερο κύκλο συνομιλητών ο Βοναπάρτης της Θεσσαλονίκης αναζητεί την ηρωϊκή του έξοδο,το δικό του Βατερλώ?

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ρηχό το σχόλιο σε σχέση με το profile του site. Λες και το πρόβλημα είναι η προσέγγιση του Παμπούκη με το Βενιζέλο. Αλήθεια γιατί δεν έχετε θίξει μέχρι τώρα την αναγκαιότητα αναδιαπραγμάτευσης όρων του μνημονίου?

ΣΑΜ είπε...

H αναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου προϋποθέτει πολιτική ισχύ έναντι των δανειστών,σχέδιο και διευθύνουσα πολιτική ομάδα.Τι υπάρχει από αυτά? Τίποτα.Με πορδές δεν βάφονται αυγά.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ σχολιαστή, το σχέδιο και η πολιτική διεύθυνση για τα οποία συμφωνώ, δεν υποκαθιστούν την αναγκαιότητα για αναδιαπραγμάτευση. Αυτή έχει καταστεί αδήριτη ανάγκη ίσως και λόγω της απουσίας αυτών που τονίζεις

Πράϊς είπε...

Η αναδιαπραγμάτευση όρων του μνημονίου αποτελεί λάθος συζήτηση σήμερα,λάθος σήμα στην ελληνική κοινωνία.Την αντιλαμβάνομαι μόνον ως αντιπολιτευτική πολιτική και συμβατή με τις αγαπημένες στους Έλληνες πολιτικές ανευθυνότητας και λαϊκισμού.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ "cute" αλλά όχι "acute" το τέλευταίο σχόλιο. Επιμηθέας του στέμματος ο γράφων. Ελπίζω να μην είναι αργά όταν θα διαπιστώσει ότι "στερνή μου γνώση να σ' είχα πρώτα"

Πράϊς είπε...

Ένας acute observer θα έβλεπε το περιβάλλον.Την Ιρλανδία,την Πορτογαλία.Κι΄αν δεν τα βλέπει,ας θυμηθεί ότι είμαστε υπο την κηδεμονία των δανειστών.Αυτοί οι "κακοί" μπορούν να πούνε σε μας τους "καλούς".Αναδιαπραγμάτευση θέλετε.Ωραία, τρίτη δόση δανείου δεν έχει.Για να δούμε τότε πως θα πληρωθούν οι συντάξεις και οι μισθοί.Στην πολιτική αν αγνοείς τον συσχετισμό των δυνάμεων,διαπράττεις μέγα σφάλμα.Όλα τα άλλα δεν ταιριάζουν σε διαλόγους και προβληματισμούς,που έστω και μέσω των αντιθέσεων επιδιώκουν αποτελεσματικές λύσεις.

Ανώνυμος είπε...

Δυσκολεύομαι να παρακολουθήσω τη συνεπαγωγή του "Διαπραγμάτευση θέλετε;Δεν έχει τρίτη δόση του δανείου". Προφανώς υπάρχουν λογικά χάσματα και κενά. Πέραν τούτου είναι και politically incorrect. Αντιβαίνει και στη δική σου λογική που λέει ότι είναι ανεπίκαιρη σήμερα. Αναγνωρίζεις δηλαδή την αναγκαιότητα αλλά την αφήνεις προς συζήτηση για ευθετότερο χρόνο.
Εκείνο που τονίζω εγώ είναι αν θέλεις ένα λαό να συναινεί στις θυσίες που τον υποβάλλεις, τότε πρέπει να του λες αλήθειες!!! Ποιό είναι το όραμα , το σχέδιο, πόσα χρόνια θα χρειαστούν για να βγει από τη κρίση, τι θ' αλλάξει στη ζωή του. Το μόνο μήνυμα που του έχεις δώσει μέχρι τώρα είναι γκρίζο, θαμπό, αδιαφανές μέχρι σημείου τρομο-υστερίας.