“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

27 Νοεμβρίου 2010

Μορατόριουμ της ένοχης σιωπής.

Τη συγκρότηση Τριμερούς Επιτροπής από εκπροσώπους της κυβέρνησης, του κόμματος και της κοινοβουλευτικής Ομάδας, η οποία σε συνεργασία με τους υπουργούς θα προετοιμάζει τα νομοσχέδια, αποφάσισε το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου ζήτησε να σταματήσει ο αποσυντονισμός της κυβέρνησης, λόγω των δηλώσεων υπουργών, ο δε πρωθυπουργός ζήτησε από τα κομματικά στελέχη να υπάρξει «μορατόριουμ» ενός έτους για να επιτευχθούν οι εθνικοί στόχοι και να πάει μπροστά η χώρα.
Aυτά τα μεγάλα και σπουδαία αποφάσισε το Πολιτικό Συμβούλιο του Πασοκ. Η τριμερής επιτροπή θυμίζει την δεκαετία του ΄80. Ένα ίδιο ακριβώς όργανο είχε συγκροτηθεί και τότε για να επιχειρήσει
τον συντονισμό κυβέρνησης -κόμματος και για να δώσει ρόλο στην παραγκωνισμένη κοινοβουλευτική ομάδα. Το αποτέλεσμα πενιχρό, ανάξιο λόγου. Η δημιουργία μιας ανάλογης επιτροπής-τώρα το 2010- δείχνει την ένδεια πολιτικής σκέψης του Πασοκ η αν προτιμάτε την συμπάθεια του κ. Καρχιμάκη σε ότι σχετίζεται με το Πασοκ ΄80. Το Πασοκ πορεύεται με βήμα γοργό στο παρελθόν. Τι κρίμα!
Το εντυπωσιακό όμως είναι η έκκληση του κ. Παπανδρέου προς τα στελέχη του Πασοκ για "μορατόριουμ" ενός χρόνου. Τι ακριβώς εννοεί ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς? Μορατόριουμ με ποιούς και γιατί? Τι φοβίζει τον ατρόμητο αρχηγό της Ιπποκράτους? Φοβάται τον Παναγιωτακόπουλο και τους συνδικαλιστές των ΔΕΚΟ? Αναζητά στήριξη από όσους με αλαζονεία , έπαρση και ηγεμονισμό απέκλεισε μετά το 2007? Δεν του φτάνουν οι υποταγμένοι χειροκροτητές τύπου Σκανδαλίδη, Χρυσοχοϊδη, Ρέππα, Διαμαντοπούλου? Αναζητά υποταγή?Δεν του αρκεί ο Τζουμάκας? Επιθυμεί ιδιοτελείς εσωκομματικές συμμαχίες? Ας αναζητήσει τον Καστανίδη.
Ο κ. Παπανδρέου και η παιδική χαρά του Μαξίμου όπως έστρωσαν θα κοιμηθούν.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστός citizen, αλλά στους "υποταγμένους χειροκροτητές" μήπως ξέχασες κανέναν που είναι και ιδιαίτερα διακριτός ;

Citizen είπε...

@GIANNIS.Βοήθησε με λίγο.Είμαι έτοιμος να σσπληρώσω το κατάλογο.

Ανώνυμος είπε...

Προς citizen
Αφού είναι ιδιαίτερα διακριτός που λέει ο GIANNIS ή ευδιάκριτος που λέω εγώ ο ανώνυμος, τότε εννοεί τον Ευ. Βενιζέλο. Γιατί απουσιάζει από το puzzle αυτή η μορφή?

citizen είπε...

@Γιατί πλέον δεν υπάρχει

Ανώνυμος είπε...

Προς citizen
Με τη σημερινή του δήλωση, στα δελτία των 8, με την οποία ο Ευ.Βενιζέλος προσπαθεί να πείσει τον ελληνικό λαό και τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις για την ανάγκη της "συναίνεσης", σε διαψεύδει. Υπάρχει και έχει αναλάβει το ρόλο του "κορυφαίου του χορού" των "υποταγμένων χειροκροτητών".

citizen είπε...

@Giannis.Έχεις δίκιο.

Ανώνυμος είπε...

"Τα σπλάχνα μας , οι σοσιαλιστες της λιτότητας και το μορατόριουμ" 27.11 στο firiki2010. Παρά την διαφορετική οπτική ίσως ενδιαφέρει.

sylvestro είπε...

αφήστε τα ψόφια.είσθε όλοι συνένοχοιστον κατήφορο της χώρας και στην υπόθαλψη του κομματικού αυταρχισμού. Ο ΓΑΠ είναι παντοδύναμος γιατί κάποιοι τον ανέχονται και σιωπούν. Λείπει η μαμή που θα βγαλει το κάτι καινούργιο. Η κατάσταση όμως δεν παέι άλλο. μέσα στο 2011 θα πρέπει ο ΓΑΠ να ανατραπεί εκ των έσω