“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

30 Νοεμβρίου 2010

Προβλήματα....πολιτικής

H κυβέρνηση με επικεφαλής τον κ. Παπανδρέου ζούνε στον αστερισμό της συναίνεσης. Τα πάντα αναφέρονται και σχετίζονται με την ανάγκη να κινηθεί η χώρα συναινετικά και σε κλίμα συνεννόησης. Κάτω απο το βάρος των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων που θα πρέπει να έχουν νομοθετηθεί και δρομολογηθεί στο διάστημα των προσεχών τριών μηνών, το ηγετικό απαράτ του Παπανδρεϊκού Πασοκ εγκαταλείπει την πολιτική υπεροψία του, προσπαθεί να αποκρύψει την έμφυτη αλαζονεία του και  θέτει το νέο "εθνικό" καθήκον της υποστήριξης ανυπάρκτων σχεδίων και πρόχειρων πολιτικών επιλογών. Ο φόβος της κοινωνικής έκρηξης ωθεί τους "υποταγμένους χειροκροτητές" σε αναζήτηση συμμάχων πέραν της κοίτης των υποτιθέμενων αξιών που πρεσβεύουν. Η κυβερνητική προσέγγιση πηγάζει απο την επιδίωξη της αποφυγής της προσωπικής αποτυχίας του Αρχηγού και της στενής του ομάδας. Η κοινωνική έκρηξη που μπορεί να δυναμιτίσει τις πιθανότητες και την προοπτική ενός καλύτερου μέλλοντος για τους Έλληνες δεν κερδίζει το ενδιαφέρον και την προσοχή τους.
Για τούτο και η προσπάθεια ενός κομματικού μορατόριουμ παίρνει οργανωτίστικα χαρακτηριστικά με εξορμήσεις των ηγετικών στελεχών ανά την επικράτεια. Απουσιάζει το πολιτικό σχέδιο την ώρα που οι θιασώτες του Παπανδρεϊσμού αντιτάσσονται στην κυβερνητική πολιτική,ενω εξοβελισμένες και εκτός  κάθε συνεργασίας είναι οι δυνάμεις που έχουν τη συνείδηση, την θέληση και την ικανότητα να υλοποιήσουν μια πολιτική εξόδου από την κρίση.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Προς τι τόσο φαιά ουσία για το αυτονόητον που θα έλεγε και ο "ευδιάκριτος" Benny? Ο "πρόεδρος"
με π μικρό κτίζει το προφίλ του γιατί σε 4 χρόνια δεν θα είναι εδώ!!!

sylvestro είπε...

Τον ΓΑΠ τον Μικρό, τον ενδιαφέρει να δείχνει στο εξωτερικό πως στην Ελλάδα είναι απόλυτος κυρίαρχος. Κάθε φωνή διακριτή, πλήν όμως υποστηριχτική του εθνικού συμφέροντος, του είναι ανεπιθύμητη γιατί του χαλάει το προφίλ. άρα μορατόριουμ γι΄ αυτόν σημαίνει: άκρα του τάφου της χώρας σιωπή.
Επομένως αυτή την ώρα εθνικά πρέπον είναι αυτή ακριβώς τη μάσκα να σπάσουμε, αυτή την εικόνα να τσαλακώσουμε.

Ανώνυμος είπε...

Μήπως το πρόβλημα είναι τελικά οι ίδιες "οι υποτιθέμενες αξίες που πρεσβεύουν"? Μήπως κινούνται εκτός των "ιδεολογικών πλαισίων" γιατί αυτά πολύ απλά είναι ανεπαρκή για την αντιμετώπιση του προβλήματος? Μήπως τελικά αυτά τα "ιδεολογικά πλαίσια" είναι αυτά που δημιούργησαν το πρόβλημα?

Ανώνυμος είπε...

"χρόνια πολλά" Ανδρέα.
Με υγεία για σένα και ΥΓΕΙΑ για τον κόσμο