“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

11 Νοεμβρίου 2010

Αδιάβαστος κύριε Υπουργέ!

Ακτιβιστές της Greenpeace αυτή τη στιγμή πραγματοποιούν μια συμβολική δράση και παραδίδουν στον Υπουργό Αλιείας, Γιάννη Διαμαντίδη, το ‘Εγχειρίδιο του καλού Υπουργού Αλιείας’ με 10 συμβουλές για αρχάριους που πρέπει να ακολουθήσει για να εξασφαλίσει ζωντανές θάλασσες. Η ειρηνική αυτή δράση πραγματοποιείται λίγες ημέρες μετά το απογοητευτικό ντεμπούτο του Έλληνα Υπουργού, ο οποίος τάχθηκε ενάντια στην προστασία του κόκκινου τόνου. Η Greenpeace καλεί τον Υπουργό να διορθώσει το λάθος του, να στηρίξει την προστασία αυτού του ιδιαίτερα απειλούμενου είδους και να προχωρήσει άμεσα σε μέτρα που προστατεύουν τις θάλασσές μας.
Τo εγχειρίδιο προς τον κ. Διαμαντίδη στην ουσία αποτελεί ένα ‘δεκάλογο’ για τη σωτηρία των θαλασσών μας. Συνοψίζει όλες τις πολιτικές ενέργειες –με πρωταρχική τη δημιουργία θαλάσσιων καταφυγίων-, στις οποίες πρέπει να προχωρήσει προκειμένου να εξασφαλίσει ένα βιώσιμο μέλλον για τις θάλασσες και τους αλιείς, σύμφωνα με τις επιταγές της επιστήμης.
‘Παραδίδουμε σήμερα στον Υπουργό Αλιείας αυτό το εγχειρίδιο για να διορθώσει το λάθος που έκανε πριν μερικές μέρες και να υλοποιήσει τις πολιτικές που θα προστατεύσουν τις θάλασσές μας και τους 40.000 Έλληνες αλιείς που εξαρτώνται από αυτές’, δηλώνει η Άντζελα Λάζου, υπεύθυνη για το θαλάσσιο περιβάλλον στο ελληνικό γραφείο της Greenpeace. ‘Το λιγότερο που πρέπει να γίνει είναι αυτό που εξήγγειλε προεκλογικά η κυβέρνησή του ’, προσθέτει η Άντζελα Λάζου.
http://www.greenpeace.org/greece/news/diamantidis-homework?utm_source=SilverpopMailing&utm_medium=email&utm_campaign=diamantidis%20(1)&utm_content=

1 σχόλιο:

XIOS είπε...

Δεν φταίει ο Διαμαντίδης ,ο χαρακτήρας του φταίει,αλλά μην ανησυχείτε η πασιονάρια του σοσιαλισμού η ανεκδιήγητη Τσουρή, θα αναλάβει πρωτοβουλίες και θα αποκαταστήσει την κανονικότητα των πραγμάτων.