“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

15 Νοεμβρίου 2010

ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ

Με το τέλος της εκλογικής αναμέτρησης μετράμε "κίτρινες κάρτες".Πάμε λοιπόν.
Κίτρινη κάρτα στον κ. Παπανδρέου και το Πασοκ για την αναποτελεσματική και άδικη κυβερνητική πολιτική. Η πίστωση για την έξοδο της χώρας απο την οικονομική κρίση σημαίνει ανοχή και θυσίες, αλλά δεν ταυτίζεται με τον κοινωνικό ισοπεδωτισμό,την απουσία σχεδίου, αποφασισμένης διευθύνουσας ομάδας και ελπίδας.
Κίτρινη κάρτα στον κ. Σαμαρά και την Ν.Δ.. Η "ολική επαναφορά" αργεί, ο λαϊκός θυμός για τα επιτεύγματα των κυβερνήσεων Καραμανλή δεν έχει εκτονωθεί και οι πολιτικές"ελαφρότητες" απωθούν, δεν πείθουν.
Κίτρινη κάρτα στην Αριστερά. Ανεδαφική, κλεισμένη σε φρούρια με ψηλά τείχη, πολυδιασπασμένη και βουτηγμένη σε προσωπικές ματαιοδοξίες αυτοορίζεται ως το pet  του πολιτικού συστήματος.
Κίτρινη κάρτα στο πολιτικό σύστημα στο σύνολο του. Δεν εμπνέει, δεν δημιουργεί, δεν εκφράζει και δεν υπηρετεί την κοινωνία. Η αποχή, τα λευκά και τα άκυρα επωάζουν το νέο, το καινούργιο. Οι προσδοκίες ματαιώθηκαν και ο πολιτικός χρόνος πυκνός καθιστά απρόβλεπτες την ταχύτητα και το βάθος των πολιτικών εξελίξεων. Σύντροφοι ΞΥΠΝΗΣΤΕ.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τελικά η λαική ψήφος εμπεριέχει Σοφία!
Δεν υπέκυψε στα εκβιαστικά διλήματα του ΓΑΠ, έκλεισε τα αυτιά της στις "αντιμνημονιακές" κορώνες, απέριψε τις υποκριτικές κραυγές από ΝΔ και από δήθεν αριστερά κόμματα, δίνοντας την απάντηση που πρέπει σε όλους αυτούς:
Κύριοι οδηγείτε το σκάφος στα βράχια!
Είστε ακατάλληλοι για καπεταναίοι!
Δεν εμπνέετε πλέον!
Το πολιτικό κενό πρέπει να καλυφτεί ΑΜΕΣΑ!
Νέα μεταπολίτευση προ θυρών!

κοραλία είπε...

Στείλε και μια κόκκινη κάρτα στον monsieur Στρος Καν που εκ της θέσεώς του δε δικαιούται να ερμηνεύει τα εκλογικά αποτελέσματα της χώρας και να τοποθετείται. Εξήγησέ του ότι θυμίζει αλησμόνητες εποχές στην Ελλάδα και το ρόλο του ξένου παράγοντα που τότε διαδραμάτιζε.