“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

14 Δεκεμβρίου 2010

Είναι πολλά τα λεφτά Άρη

Ο τόπος διαθέτει κυβέρνηση άμεσης και ταχείας δράσης. Ξαφνικά, άμεσα εξαφάνισε-διέγραψε χρέη προς το Δημόσιο ύψους 23δις ευρώ.Ο πρωθυπουργός που ταύτισε την εξουσία του με την διαφάνεια,την διαβούλευση και την λογοδοσία, αποφάσισε μαζί με το οικονομικό του επιτελείο όχι απλά να διαγράψει χρέη αλλά και να συγκαλύψει τους φοροφυγάδες. Προφανώς κάτι εξυπηρετεί η εν λόγω απόφαση, κάποιους καλύπτουν οι κήρυκες της κάθαρσης.
"Είναι πολλά τα λεφτά Άρη" που έλεγε και ο αείμνηστος Νέστορας Μάτσας. Πράγματι είναι πολλά, περίπου το 6,2% του χρέους. Και η γαλαντόμα κυβέρνηση του Πασοκ τα χαρίζει. Μάλιστα.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για να δούμε ποιούς ψευτοσοσιαλιστές του ΠΑΣΟΚ, αύριο θα μαυρίσουμε

Ανώνυμος είπε...

Όσοι από το ΠΑΣΟΚ σήμερα δεν αντιδρούν αύριο θα είναι υπόλογοι. Ως δώρο σε κάποιους με παλειά στερεότυπα περί αριστεριστών της αριστεράς αφειερώνω απόσπασμα του Ξυδάκη από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ:"Σήμερα, μετά επτάμισι μακρούς, πυκνούς μήνες, ο φόβος και το ζάρωμα αρχίζουν να δίνουν τη θέση τους στην απόγνωση. Η καλπάζουσα ύφεση γκρεμίζει θέσεις εργασίας, εισοδήματα, μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Επιπλέον, η επιχειρούμενη αναδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων προκαλεί τεκτονικές αλλαγές στην κοινωνική δομή: το μέγα πλήθος των μικρομεσαίων στρωμάτων έχει δομήσει τη ζωή του, καλώς ή κακώς, με έναν ορισμένο τρόπο, τον τρόπο της Ευρώπης και του δυτικού κόσμου, μετά τον Β΄ Πόλεμο, με πολιτική και κοινωνική ειρήνη, με κοινωνικά δικαιώματα, με αυτονόητες κρατικές παροχές στην υγεία και την παιδεία, κοντολογίς με βάση ένα κοινωνικό συμβόλαιο συνομολογημένο από εργαζόμενους, εργοδότες και κράτος.
Αυτό το συμβόλαιο σήμερα ανατρέπεται βίαια. Και ανατρέπεται μονομερώς, υπό καθεστώς εκτάκτου ανάγκης, υπό την πίεση μιας κρίσης για την οποία, σύμφωνα με όλες τις αναλύσεις, δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι. Μπορεί να ευθύνονται χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί, μπορεί να ευθύνονται ανεξέλεγκτοι τεχνοκράτες, ιδιοτελή πολιτικά πρόσωπα, ανάξιοι κυβερνητικοί ηγέτες, πάντως οι εργαζόμενοι δεν σχεδίασαν παράγωγα, δομημένα, swaps, τοξικά, δεν παρήγαγαν φούσκες· η ευθύνη τους έγκειται στο ότι έπεσαν σε κάθε παγίδα υπερδανεισμού και υπερκατανάλωσης, στις παγίδες του ξέφρενου ατομικισμού και της συρρίκνωσης του δημόσιου χώρου, της έκπτωσης του πολιτικού.
Η μονομερής αναίρεση του κοινωνικού συμβολαίου, όπως εκφράζεται με τη σάρωση του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου για την εργασία, προοιωνίζεται υλική καταστροφή των χαμηλών στρωμάτων, των ήδη εξουθενωμένων, και βίαιη υποβάθμιση των μικρομεσαίων. Μετά τη συκοφάντηση των δημοσίων υπαλλήλων, οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα στοχοποιούνται ως υπεύθυνοι για τη χαμηλή ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας. Ακολουθούν σύντομα οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Ποιος άλλος μένει; Κανείς. Για όλη τη στρεβλή ανάπτυξη, για κάθε κρατικοδίαιτη επιχείρηση, για κάθε μεγαλοεργολαβία μίζας και διαφθοράς, για κάθε εξωνημένο πολιτικό, για κάθε στραβό καρβέλι στην Ελλάδα και στον πλανήτη της Φούσκας, τα σπασμένα τα πληρώνει το κοινωνικό συμβόλαιο, και διά της αναίρεσής του η κοινωνία".

κοραλία είπε...

O πεδιλνός Καρύδης που έπαιξε τον εισηγητή του ΠΑΣΟΚ και διάβασε το ποιηματάκι του, έχει δουλέψει ποτέ του σε ιδιωτική επιχείρηση;

citizen είπε...

...και με τον Λαφαζάνη και τ΄άλλα παιδιά που θέλουν έηοδο απο την Ευρώπη ,επιστροφή στη δραχμή,τι θα άνουμε? Ας καμωθούμε οτι τους ξέφυγαν, για μία φορά ακόμα λόγια και παρόλες.Ναι ας καμωθούμε.Αυτό όμως δεν σημαίνει οτι επάψαν να είναι ανοήτως αριστεριστές.

βικτωριανός είπε...

Ανώνυμε 5:29> Κανείς από το ΠΑΣΟΚ δεν θα είναι υπόλογος για τα λεπτά ΓΙΑΤΊ ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΜΑΖΙ , υπόλογοι θα είναι η παρέα που τα χαρίζει , οι κύριοι αυτοί δεν πρόκειται να γλυτώσουν και θάρθει ή ώρα που θα εγκαταλείπουν το πλοίο σύντομα. Η δυστυχία για την Ελλάδα είναι ότι στην αξιωματική αντιπολίτευση βρίσκεται ένας άνθρωπος που δεν θυμίσει λαμόγιο αλλά μπακλαβά. ΤΙ ΝΑ ΠΟΎΜΕ ΔΥΣΤΥΧΙΑ !!!

beskos είπε...

Η στρατηγική του ΓΑΠ και των τροϊκανών δεν σταματά στο να καθυποτάξει τα κινήπατα και τους πολίτες. προχωρούν πάρα πέρα: στην επιβολή της διαδικασίας της πολιτικής αναίρεσης και του αυτοεξευτελισμού των όποιων εθνικών φωνών και δημοκρατικών θεσμών. Αυτό που συντελείται σήμερα είναι κάτι περισσότερο, ουσιαστικότερο και βαθύτερο απο την "σωτηρία" της χώρας. Η Ελλάδα του αύριο, εάν δεν αντιδράσουμε, θα είναι μια άλλη χώρα. μια χώρα υποτελής, μια χώρα δορυφόρος, μια χώρα στην οποία οι κυβερνήτες θα επιλέγονται αμεσα απο τις ξένες δυνάμεις. Η κυβέρνηση σήμερα ΔΕΝ σώζει την Ελλάδα. Αυτή η κυβέρνηση, με την συνέργεια της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ και την συμπαράσταση Ν.Δ. και ΛΑΟΣ, ξεθεμελιώνουν την Δημοκρατία, και αλυσοδένουν την χώρα. Οσοι παριστάνουν πως δεν το βλέπουν είναι συνένοχοι. Απέναντι σ΄ αυτό που μας επιφυλάσσουν, δεν υπάρχουν περιθώρια περιχαράκωσης. Θα πρέπει να βρεθεί μια μίνιμουμ βάση συνενόησης με όποια άτομα ή δυνάμεις συμφωνούν στην διαπίστωση πως αποτελεί Εθνική ανάγκη σήμερα η διάσωση και ενδυνάμωση της Δημοκρατικής Παράταξης ως ασπίδα προστασίας των ελευθεριών του Ελληνικού λαού και η μαζική κινητοποίηση για την ανατροπή της σημερινής κατάστασης. Πρώτα και κύρια υποχρέωση έχουν να περάσουν στη ενεργό δράση οι δυνάμεις εκείνες μέσα απο το ΠΑΣΟΚ που δεν συμφωνούν με την πολιτική της κυβέρνησης. Τα χθεσινά καραγκιοζιλίκια της κοινοβουλευτικής ομάδας αποτελούν θλιβερή επιβεβαίωση της εν εξελίξει ευρισκόμενης διαδικασίας του αυτοεξευτελισμού.Καιρός να βγούμε σύντροφοι στο ξέφωτο

ανώνυμος 5.29΄ είπε...

Εσείς στο ΠΑΣΟΚ έχετε την ικανότητα να διαστρέφετε τα πάντα. Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ δεν είπε ποτέ περί εξόδου της χώρας από ΟΝΕ, αν θέλεις να ζεις με την ψευδαίσθηση της μοναδικής, έστω και κακής λύσης, του ΠΑΣΟΚ δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Όμως όπως είπε και ο Τσίπρας μέχρι που είστε διατεθειμένοι να φτάσετε αποκοιμίζοντας την συνείδησή σας?

ΣΑΜ είπε...

@ανώνυμος 5.29. "Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ δεν είπε ποτέ περί εξόδου της χώρας από ΟΝΕ...". Να ενημερώσεις τον Λαφαζάνη, τον στυλοβάτη του Τσίπρα.Καλά στον ΣΥΝ έπαψαν να συνομιλούν,αλλά τουλάχιστον δεν πληροφορούνται τι λένε οι διάφοροι μεγαλοπαράγοντες "κρυπτοκομμουνιστές"?

ανωνυμος 5.29' είπε...

@ΣΑΜ με κάλυψε ο beskos, πάντα πίστευα πως υπάρχει και φιλότιμο!!!
Όσο γαι τις διαφωνίες μέσα στο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ, μη θυμηθούμε τι λένε διάφορα μεγαλοστελέχη του ΠΑΣΟΚ, άλλο αν ο μπαμπούλας του ΓΑΠ τα ενσωματώνει όλα. Την άποψη του Λαφαζάνη μην την μετατρέπεις σε γραμμή του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ.

ΣΑΜ είπε...

@ανώνυμος 5.29.Η άποψη Λαφαζάνη είναι ισχυρή και επηρεάζει τα μάλα τη γραμμή του ΣΥΝ.Διαφωνείς,ωραία, αλλά το αντεπιχείρημα δεν είναι τι λένε τα στελέχη του Πασοκ που δεν επικαλέσθηκα και ούτε βεβαίως υπερασπίστηκα και ούτε καν τα σχολίασα. Με συγχωρείς αλλά η απάντηση σου μου θυμίζει το παλιό ανέκδοτο: "...καλά και εσείς που καταπιέζετε τους μαύρους".
Με τον Μπέσκο συμφωνώ και εγώ.