“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

13 Δεκεμβρίου 2010

Χωρίς λόγια-2

“…..γίνεται και παγκοσμίως μία συζήτηση για το εάν οι δείκτες, που σήμερα χρησιμοποιούν οι οικονομολόγοι μας, αρκούν για να μετρήσουν την πραγματική ευημερία ή και την ευζωία μιας χώρας….”, “…..Έτσι, το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν συμπληρώνεται με έννοιες, όπως το περιβαλλοντικό απόθεμα που έχει μια χώρα, ή τη λεγόμενη «εγχώρια ευτυχία», που ξεπερνά τη στενή οικονομική έννοια…..” , “….χώρες με ευτυχείς ανθρώπους, είναι κατά βάση χώρες χωρίς μεγάλες ανισότητες και κοινωνικές αδικίες”. Γεώργιος Αν. Παπανδρέου.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι φιλοσοφικές αναζητήσεις της "Ευτυχίας" και της "χαράς" δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολεί την οικογένεια Παπανδρέου. Χθές ανέβασα κάτι στο firiki2010 με αναφορά στο πραγματικά απίστευτο προ οκταμήνου άρθρο του Νίκου Παπανδρέου "Χαρά μέσα στη λύπη" Με το συγκεκριμένο άρθρο ασχολήθηκα εκτενέστερα στην ανάρτηση της 9/4

πολιτευτάκιας είπε...

"Θα πονέσουμε και οι ίδιοι", είπε χθες ο ΓΑΠ και επειδη το παιδί λυπάται κάθε φορά που μιλάει και μένα μου σπαράζει την καρδιά. Προτεινω να κοπούν οι μισθοί των βουλευτών, των υπουργών, του πρωθυπουργού και του πρόεδρου της δημοκρατίας κατά 45%, να καταργηθεί το παραθυράκι των επιτροπών και τα άλλα κολπάκια που αναπληρώνουν τις μειώσεις τους, να κοπούν οι επιδοτήσεις στα κόμματα και σε κάτι ΙΣΤΑΜΕ για να νιώσει και ο Νικολάκης "τη χαρά μέσα στη λύπη", να μειωθούν οι βουλευτές σε 200 έτσι θα στεναχωριούνται 100 λιγότεροι....

Ανώνυμος είπε...

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχουν πρόβλημα μόνο με την διαδικασία του κατεπείγοντος; Αν υπήρχε χρόνος να συζητήσουν κανένα πρόβλημα; Ρε τους..................................!