“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

11 Δεκεμβρίου 2010

Πολιτικός ΑΥΤΙΣΜΟΣ

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ

ΓΙΩΡΓΟ ΠΕΤΑΛΩΤΗ

ΣΤΡΑΤΑΚΗΣ: Μπορείτε να δεσμευτείτε ρητά, λοιπόν, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης ότι δεν θα υπάρχει το αμέσως προσεχές διάστημα, από 1ης Ιανουαρίου μείωση των μισθών στον ιδιωτικό χώρο;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Στο πλαίσιο που μπορεί να παρέμβει η Πολιτεία, αυτό ακριβώς κάνουμε. Και επιτέλους, να μη στρουθοκαμηλίζουμε, να μη θεωρούμε ότι υπήρχε ένας εργασιακός παράδεισος τον οποίο εμείς καταργούμε. Είναι γνωστό, ότι κλείνουν επιχειρήσεις κάθε ημέρα. Είναι γνωστό ότι χάνονται θέσεις εργασίας κάθε ημέρα. Είναι γνωστό ότι σε πολλές επιχειρήσεις γίνεται ουσιαστικά νόμος το να υπάρχουν ατομικές συμβάσεις, έτσι ώστε να υπάρχουν ευτελισμένοι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα. Εμείς θέτουμε κανόνες. Εμείς, αυτή την ευελιξία και την τέλεια απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων τη ρυθμίζουμε και φέρνουμε την ευελιξία όπου χρειάζεται και με τις συγκεκριμένες προϋποθέσεις και όρους συναίνεσης των εργαζομένων. Και φέρνουμε το μέτρο, έτσι ώστε να μην υπάρχουν ατομικές συμβάσεις και γι` αυτό διασφαλίζουμε και την επέκταση των κλαδικών συμβάσεων, αλλά και τις ειδικές επιχειρησιακές συμβάσεις. Όποιος θέλει να μας πει ότι σήμερα στα εργασιακά υπάρχει παράδεισος και εμείς φέρνουμε το μεσαίωνα, σίγουρα δεν αντιμετωπίζει σωστά και λογικά τους Έλληνες πολίτες. Ακριβώς, μέσα σ` αυτό το τεράστιο θολό τοπίο που υπάρχει, αλλά που θα υπάρξει και ακόμη περισσότερο, λόγω του βαθέματος της κρίσης εάν δεν παρέμβει η Πολιτεία για τη ρύθμιση των εργασιακών σχέσεων μέσα σε δύσκολες συνθήκες, μέσα από σκληρές διαπραγματεύσεις με τους εταίρους μας, έτσι ώστε να προστατεύονται και οι θέσεις εργασίας, αλλά να προστατεύεται και το εργασιακό status των Ελλήνων εργαζομένων. Και αυτό θα φανεί και στην πράξη.

Η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου υπερβαίνει κάθε όριο κοινής πολιτικής λογικής. Απύθμενο θράσος, ατελείωτος εξυπνακισμός και απροσμέτρητη πολιτική ανευθυνότητα απο τον "πολιτικό κλώνο" του  κ. Παπανδρέου. Με κυνισμό αντιστρέφει την πραγματικότητα των πολιτικών επιλογών της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και αποπειράται να μας πείσει ότι η αποδόμηση του εργατικού δικαίου ευνοεί τα συμφέροντα των εργαζομένων.
Ηθελημένα η εν αγνοία του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εμποδίζει κάθε απόπειρα συνεννόησης, κάθε απελπισμένη προσπάθεια διαλόγου. Ο πολιτικός "καισαρισμός" που διακρίνει τον κ. Πεταλωτή δεν κερδίζει απλά την απαρέσκεια των εργαζομένων, αλλά πιστοποιεί τον κυβερνητικό "αυτισμό". Τώρα που η κρίση απαιτεί διάλογο και συναίνεση, τώρα που ο κ. Παπανδρέου πρός τούτο καλεί τους πολιτικούς αρχηγούς, τα ξιπασμένα πολιτικά "μειράκια" διατυμπανίζουν την ανικανότητα τους να αντιληφθούν τις επιπτώσεις των αποφάσεων τους. 

Το σημερινό "κέλυφος-Πασοκ" δεν μας αξίζει και γι΄αυτό του στρέφουμε την πλάτη.  

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να μας πούνε ποιοι είναι αυτοί που θα διαγραφούν τα χρέη των 23διςευρώ. Μήπως υπάρχουν και ηχηρά ονόματα? Μήπως υπάρχουν και υποστηρικτές της κυβέρνησης? Το οφείλουν στους εργαζόμενους της χώρας.

Ανώνυμος είπε...

Ο πρωθυπουργός είπε ότι έτσι θα φτιαχτούν επιχειρισιακά συνδικάτα όπου δεν υπάρχουν!!! Συμβάλει στην οργάνωση των εργαζομένων ο άνθρωπος και σεις τον παρεξηγήσατε, μπορεί ως συνεπής αριστερός να θέλει να βγει πρώτο κόμμα η ΑΝΤΑΡΣΙΑ

ρεπορτερ είπε...

Δεν βλέπω πολλούς από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να είναι έτοιμα να στρέψουν την πλάτη τους στο κέλυφος του ΠΑΣΟΚ. Βέβαια δεν πολυκαταλαβαίνω το κέλυφος του είναι κακό, ενώ κατά βάθος είναι καλό? Μήπως η απελπισία προκαλεί ακροβατισμούς στην σκέψη?

ΣΑΜ είπε...

Το ΠΑΣΟΚ έχει χάσει τα κοινωνικά του στηρίγματα.Άδειο πουκάμισο είναι.Ο ΓΑΠ δεν θα παραδώσει ποτέ το Πασοκ,το θεωρεί οιογενειακή επιχείρηση.Πάντα θα το διαφεντεύει πρόσωπο της οικογένειας και κανείς απο τους σημερινούς ηγετίσκους δεν θα ηγηθεί του Πασοκ.