“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

22 Δεκεμβρίου 2010

Το εκρηκτικό μίγμα

Η πολιτική εικόνα που εμφανίζει η κοινοβουλευτική ομάδα του Πασοκ κατά την συζήτηση του Προϋπολογισμού είναι αποκαρδιωτική. Οι ευθείες πολιτικές βολές προς την κυβέρνηση, τον κ. Παπακωνσταντίνου ιδιαίτερα, διαδέχονται τα μισόλογα, οι λεκτικοί ακροβατισμοί και οι πάσης φύσεως υπαινιγμοί. Μία σύγχρονη Βαβέλ στη κυριολεξία. Η ίδια εικόνα και στις συζητήσεις εντός του υπουργικού συμβουλίου. Ο "αχαμνός" υπουργός Οικονομικών φαίνεται να μην διαθέτει την ολόπλευρη στήριξη του κ. Παπανδρέου ενω έχει εξασφαλίσει την κριτική και την αμφισβήτηση των συναδέλφων του. Το κυβερνητικό όχημα  στενάζει με τις πρώτες ανηφόρες και καθημερινά ενισχύεται η εικόνα μιας κυβέρνησης που σχεδίου, σύμπνοιας και ισχυρής πολιτικής βούλησης. Ο πρωθυπουργός την μια απειλεί να συντονίσει την κυβέρνηση του ,την επομένη περιαυτολογεί και την τρίτη ταξιδεύει. Τα κυβερνητικά προβλήματα σε συνδυασμό με την υπέρτατη εθνική, οικονομική και κοινωνική ανάγκη άμεσης και αποτελεσματικής εφαρμογής των διαρθρωτικών αλλαγών και την διαρκώς ογκούμενη δυσαρέσκεια και αγανάκτηση των πολιτών συνθέτουν το εκρηκτικό μίγμα που απειλεί την κοινωνική συνοχή, υπονομεύει την οικονομία, επιταχύνει την κατάρρευση του πολιτικού συστήματος και μας εισαγάγει σε νέους κύκλους εθνικής απαξίωσης.
Ο πολιτικός χρόνος δεν επιτρέπει ολιγωρίες. Τώρα είναι η ώρα των πρωτοβουλιών, των σχεδιασμένων δράσεων, των αποφασιστικών κινήσεων που θα ενισχύουν την έξοδο της χώρας απο την κρίση, θα ανασυνθέτουν την κοινωνική συνοχή και θα διαμορφώνουν τους όρους και τις προϋποθέσεις ενος ελπιδοφόρου μέλλοντος.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΩΡΑΙΟΣ Ο ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ, ΩΡΑΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ. ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ