“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

10 Ιανουαρίου 2011

Σωστά αλλά...

Η αδυναμία συντονισμού της κυβέρνησης εντείνει τις υπάρχουσες αμφιβολίες και ενστάσεις για την επιτυχή ανταπόκριση που η ίδια κατόπιν συμφωνίας με την τρόϊκα έχει θέσι. Ο ανεξέλεγκτος κ. Πάγκαλος δικαίωνει όσους ισχυρίζονται οτι ούτε σχέδιο υπάρχει, ούτε ηγετική ομάδα υφίσταται στην κυβέρνηση του Πασοκ και του κ. Παπανδρέου. Η πίστη του πρωθυπουργού οτι με πολιτικές ΣΟΚ, φόβου και αβεβαιότητας θα εξασφαλίσει την ανοχή και την υποταγή των Ελλήνων έχει αποδώσει, αλλά δεν φαντάζει πλέον ικανή να διασφαλίζει την απαραίτητη κοινωνική συνοχή που θα επιτρέψει την ταχεία ολοκλήρωση  των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων. Η ανασφάλεια που διαχέεται στο κοινωνικό σώμα και χαρακτηρίζει το σύνολο της δημόσιας ζωής αποτελεί -εν δυνάμει- την θρυαλλίδα που ενδεχομένως μέσα απο τυφλές κοινωνικές εκρήξεις και πρωτοβουλίες αποσταθεροποιήσει την πολιτική ζωή και οδηγήσει σε απρόβλεπτες και καταστροφικές για τη χώρα εξελίξεις. Η αδυναμία της κυβερνητικής πολιτικής να επιμερίσει δίκαια τον πόνο των επιβεβλημένων αλλαγών, εξαντλεί την κοινωνική υπομονή, διαγράφει ελπίδες και προσδοκίες και διεγείρει συντηρητικά και οπισθοδρομικά αντανακλαστικά. Απαιτείται πολιτική απάντηση με κοινωνικό περιεχόμενο και θετική προοπτική . ΣΩΣΤΑ,  ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ?

5 σχόλια:

πυθία είπε...

"ποδαρικό" με το αριστερό έκανες φίλε Citizen για το 2011.

Κατόπιν τούτου προβλέπω για φέτος "να τρώει η μύγα σίδερο και το κουνούπι ατσάλι"

άντα και ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς, αυτά που γράφεις είναι ΑΛΗΘΕΙΕΣ, αλλά μου φαίνεται ότι αργήσαμε αγαπητέ σύντροφε..........
Μάλλον το τρένο έφυγε.
Θέλει τρεχάλα για να το φτάσουμε στον επόμενο σταθμό.
Κατά τα άλλα χρόνια πολλά και καλά!

nik είπε...

Aπό εκείνους που εδώ και χρόνια έθεσαν τους εαυτούς τους στο περιθώριο, αρνούμενοι να μπουν στο πάρτυ...

Τα κόμματα της μεταπολιτευτικής περιόδου τέλειωσαν... Και όσο γρηγορότερα το συνειδητοποιήσουμε σύντροφοι, τόσο καλύτερα...

citizen είπε...

@nik.Συμφωνώ, αλλά βλέπω ότι "Το παλιό πεθαίνει και το καινούργιο δεν έχει χώρο ν΄ανασάνει."

ΓΕΡΟΝΤΑΣ είπε...

Μετα απο πολυ καιρο ειπα να ξαναγραψω
αλλα τι να γραψω μια απο τα ιδια?
Ο ΓΑΠ δυστυχως για μας (οχι για την χωρα του) αποκαλυπτεται ως ενας ενθερμος οπαδος του δογματος της σχολης του Σικαγου (Φριντμαν) δυστυχως αποδεικνυεται η κεκροπορτα για την πληρη αλωση της Νοτιας Ευρωπης απο τον πιο ακρατο νεοφιλελευθερισμο.

****Καλο θα ηταν να ριξουμε ολοι μια ματια στο βιβλιο "ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΟΚ" της ΝΑΟΜΙ ΚLEIN