“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

24 Ιανουαρίου 2011

Το ατελές πόρισμα...

Το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για το σκάνδαλο Siemens παρά τις "φιλότιμες" προσπάθειες των κομμάτων δεν φαίνεται να ικανοποιεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Το άνοιγμα των λογαριασμών των κομμάτων θα βοηθούσε, κατά πάσα πιθανότητα, να φωτισθούν οι διαδρομές του μαύρου χρήματος αλλά και τα πρόσωπα αποδέκτες των χορηγιών της γερμανικής εταιρείας. Αυτό δεν συνέβη με την ανοχή και τη χαλαρή στάση όλων των κομμάτων. Άρα το πόρισμα είναι ατελές και ανολοκλήρωτο και φυσικά είναι λογικό να τύχει πολλών και διαφορετικών ερμηνειών, πολιτικής βάσης και αφετηρίας που κατά κύριο λόγο εξυπηρετούν πολιτικές, κομματικές και εσωκομματικές σκοπιμότητες. Αναμφίβολα πολιτικά πρόσωπα θα ενοχοποιηθούν. Κάποια δικαίως και κάποια (δυστυχώς) άδικα. Η κάθαρση όμως, με το τρόπο που προσπέρασε τα κομματικά ταμεία, δεν επετεύχθη. Η ευθύνη των κομμάτων και των ηγεσιών τους δεν θα τύχει πολιτικής παραγραφής και θα αποδοθεί στις επόμενες εκλογές.

3 σχόλια:

vasiliadis είπε...

το πράγμα κάνει "μπαμ"

τέτοιο φαγοπότι δεν γίνεται από 2-3 νοματαίους.
Πρόκειται για οργανωμένες συμμορίες που ο ένας κρατά τον άλλο από τα απίδια...

παλιάτσος είπε...

Αγαπητέ Citizen

καλά τα λες για το "μεγάλο φαγοπότι" της μεταπολεμικής περιόδου στη χώρα μας.Σοβαρά και υπεύθυνα τοποθετείσαι.
Ισορρόπησε το κλίμα και μας χαλάρωσε κάπως ο μεγάλος Revival με το υπουργικό ερωτηματολόγιο, αλλά μας λείπει η Κοραλία
ΚΟΡΑΛΙΑ ΑΑΑΑΑ...που είσαι ?

κοραλιααα είπε...

Αγαπητέ @παλιάτσεεεε σε ακουωωω. Η επίκλησή σου αν και επικίνδυνη να μου δημιουργήσει αλλαζονική χαζοφιλαυτίααα, σ' ευχαριστώωωω. Περιμένω στη γωνιά μου να δω τι θα γίνει. Παρακολουθώ το μισό ΠΑΣΟΚ να θεωρεί τον ΓΑΠ μεγάλο ηγέτη, καλύτερο από τον πατέρα του (περί ορέξεως...), το άλλο μισό να εχει πεισθεί ότι δεν υπάρχει άλλη λύση και το υπόλοιπο να φοβάται μη και ταράξει την κομματική νομιμότητα (κάποιον ισχυρό εμβολιασμό νομιμότητας πρέπει να έχει υποστεί στα νιάτα του, άλλη εξήγηση δε βρίσκω). Ο ΓΑΠ κυρίαρχος και ανενόχλητος αλλάζει νόημα στις λέξεις και τις αξίες. Καθάρσεις καθαρίζουν και απαξιώνουν εσωκομματικούς αντιπάλους και δίνουν αίμα στο λαό. Φιλελεύθερα μέτρα βαπτίζονται πατριωτική πολιτική. Ακόμα και την αναπόφευκτη αναδιάρθρωση να δεις, θα την πάρει πάνω του για να αποδείξει πόσο αναντικατάστατος είναι, κάποιοι βέβαια θα προσπαθήσουν να μιλήσουν για τους όρους της και ότι κάποιες λύσεις απλά μεταθέτουν το πρόβλημα στο μέλλον, αλλά ποιός ακούει τους γκρινιάριδες;