“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

16 Φεβρουαρίου 2011

Ύφεση, ανεργία και κυβερνητική ασυνενοησία

Ύφεση, ανεργία και κυβερνητική ασυνενοησία χαρακτηρίζουν την πολιτική μας πραγματικότητα. Ο "αχαμνός" κ. Παπακωνσταντίνου χρειάστηκε  τρείς ημέρες για να μιλήσει. Χρειάστηκε να του κάνουν ασκήσεις θαρρους για να ψελλίσει τα αυτονόητα.
Ο δε κ. Παπανδρέου αφού είχε συμφωνήσει με την τρόϊκα για την εκποίηση εθνικού πλούτου και ο ίδιος στο παρελθόν μας είχε σχετικά προϊδεάσει, "ορθώνει" νομικό ανάχωμα για την προστασία απο πώληση της δημόσιας περιουσίας. Και πάλι επικοινωνιακά τερτίπια. Και πάλι πολιτικοί ψευτοπαλληκαρισμοί. Και πάλι μετάθεση ευθυνών.
Έλληνες και ξένοι επικοινωνιολόγοι πασχίζουν να υποβάλλουν τους Έλληνες σε "λοβοτομή".
  • Να ασχοληθούμε με την διαδικασία και όχι με την ύπαρξη  σχεδίου αξιοποίησης μέρους του εθνικού πλούτου.
  • Να ενοχοποιήσουμε τον "αγενή" κ. Τόμσεν και να μην συζητήσουμε τους όρους, τις προϋποθέσεις, την σκοπιμότητα των ιδιωτικοποιήσεων.
  • Να αγνοήσουμε την βαθειά ύφεση της οικονομίας που υπονομεύει τις μελλοντικές (αλήθεια πότε?) αναπτυξιακές επιλογές και να εφησυχάσουμε απο τις τηλεφωνικές προσπάθειες του πρωθυπουργού να διασώσει την ελάχιστη αξιοπιστία του.
  • Να αγνοήσουμε την ανεργία και να χαλαρώσουμε με τις ανόητες και γραφικές εκρήξεις του κ. Πάγκαλου.
  • Να λησμονήσουμε οτι όλες οι σημαντικές κυβερνητικές δεσμεύσεις αποδείχθηκαν έπεα πτερόεντα.
Κουρασθήκαμε να ανεχόμαστε. Ο πολιτικός χρόνος πυκνός και αδυσώπητος και η καθημαγμένη ελληνική κοινωνία θα αναζητήσει νέες εκφράσεις και νέες νομιοποιήσεις.Μυρίζει μπαρούτι.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Κουρασθήκαμε να ανεχόμαστε".

Ε και? Θα σκίσετε το καλσόν σας?

Ανώνυμος είπε...

Βλέπεις πουθενά "νέες εκφράσεις" ή σημάδια ότι κάτι σοβαρό γίνεται προς αυτή την κατεύθυνση, για να τις "αναζητήσει η καθημαγμένη ελληνική κοινωνία" ;
Εγώ δε βλέπω.
Αντίθετα βλέπω αυτή η κατάσταση να οδηγεί σε ενίσχυση λαϊκιστικών-πατριδοκαπηλικών δυνάμεων που θα μετακινήσουν την δυναμική του πολιτικού φάσματος προσ την ακροδεξιά.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ @ανώνυμε 3:09μ.μ. θα σκίσουμε τα καλσόν μας. Εσύ όμως δύσκολο να βγάλεις την τσίχλα απ' το μυαλό.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμος 5.28μμ.Έχεις δίκιο, αλλά εκτιμώ οτι ο πολιτικός χρόνος είναι πυκνός και σημερινές εν υπνώσει δυνάμεις μαζί με νέες δημιουργικές μονάδες θα ξεπεταχθούν και ένα νέο πολιτικό σκηνικό θα αρχίζει να εμφανίζεται.Η πολιτική οτυ συνισταμενη δεν είναι βέβαιο οτι θα κινείται επι τα βελτίω. Ο κίνδυνος που επισημαίνεις είναι υπαρκτός. Ωστόσο ελπίζω οτι μπορεί να συμβεί και κάτι καλλίτερο.

Ανώνυμος είπε...

Δύο διευκρινιστικά ερωτήματα
1 Η ύπαρξη σχεδίου αξιοποίησης εθνικού πλούτου είναι καλό ή κακό?
2 Η αξιοποίηση είναι κακό να περιλαμβάνει και πώληση κάποιων ακινήτων?

citizen είπε...

@firiki2010.
1)Καλό.
2)Όχι.