“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

16 Φεβρουαρίου 2011

Απαιτείται σχέδιο υπέρβασης του Μνημονίου

Από τη συνέντευξη του Γιώργου Φλωρίδη στη ΝΕΤ 105,8 (16/02), στους δημοσιογράφους Α. Κωβαίο & Β. Μπεσκένη


Είναι τρία ζητήματα που έχει η Ελλάδα, τα οποία αν τα δούμε ξεκομμένα μεταξύ τους τότε η αντιπολίτευση και η κριτική είναι εύκολη. Δηλαδή, αν δεις χώρια το έλλειμμα, χώρια το χρέος και χώρια την ανάπτυξη, τότε προφανώς μπορείς να λες για το καθένα από αυτά ό,τι νομίζεις. Αυτά συγκοινωνούν μεταξύ τους και εντάσσονται σε ένα σχέδιο ανόρθωσης της χώρας, έτσι ώστε η Ελλάδα να μπορέσει να αντιμετωπίσει με ένα συνολικό τρόπο όλο της το πρόβλημα. Αυτό λοιπόν προϋποθέτει την εφαρμογή ενός σχεδίου που οφείλει να υπερβεί το Μνημόνιο για να μπορέσει η Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της και να συμμετάσχει στις ευρωπαϊκές εξελίξεις. Όσο δεν συζητάμε για αυτά, αλλά συζητάμε για τα επιμέρους ή τα δευτερεύοντα ή ο ένας εννοεί αξιοποίηση και ο άλλος εννοεί εκποίηση, ο λαός «εκνευρίζεται» αφάνταστα. Δυστυχώς απαξιώνουν ακόμα περισσότερο τους πολιτικούς και δε μπορούμε, νομίζω, να συνεχίσουμε έτσι.
Περισσότερα στο http://www.floridis.gr/node/425










2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Tι λέει ο ποιητής? Αμ΄έπος ,αμ΄ έργο.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κ.Φλωρίδη καλά τα λέτε και τα γράφετε, αλλά οι μάχιμοι πολιτικοί αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, οργανώνουν δράσεις και καταθέτουν προτάσεις.Ακόμα είστε στο Α. Σκέφτεστε να προχωρήσετε στο Β?