“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

31 Μαρτίου 2011

Το σύνδρομο των Βρυξελλών

H τρόϊκα καθυστερεί την έλευση της και η Αθήνα αγωνιά. Η κυβέρνηση αντιδρά με σύγχιση φοβούμενη αποκαλύψεις των καθυστερήσεων και των ολιγωριών της. Αφοσιωμένη στη καταδίκη των Οίκων Αξιολόγησης επιχειρεί και πάλι να σκεπάσει τις ολέθριες αδυναμίες εκτέλεσης του προϋπολογισμού, την ανυπαρξία ενός ελάχιστου σχεδίου αναγέννησης της χώρας, την εντυπωσιακή έλλειψη συντονισμού και την πολυφωνία του υπουργικού συμβουλίου και της κοινοβουλευτικής ομάδας. Γιατί καθυστερεί η έλευση των πατρώνων? Θα απορρίψουν την εκταμίευση της νέας δόσης? Πρόκειται για το νέο επικοινωνιακό τρύκ της ομάδας του κ. Παπανδρέου με τη γνωστή μέθοδο των αλληλααναιρούμενων διαρροών και "πληροφοριών". Στο τέλος θα κυλήσουν όλα ομαλά, χάριν των κυβερνητικών προσπαθειών και ιδιαίτερα του πρωθυπουργού μας. Οι επιτηρητές θα ανακοινώσουν τα νέα μέτρα, η κυβέρνηση θα τα καταγγείλλει και στη συνέχεια θα τα υπογράψει αλλά πλέον ως αποτέλεσμα δικής της πρωτοβουλίας. Η κυβέρνηση είναι τελικά ερωτευμένη με τους βιαστές της. Πιθανόν την διακατέχει το σύνδρομο των Βρυξελλών. Αλλά μόνο την κυβέρνηση? Την κοινωνία , τους πολίτες, τα ανήσυχα πνεύματα, τι άραγε τα διακατέχει?   

1 σχόλιο:

firiki2010 είπε...

Γνωστή και πάγια τακτική της κυβέρνησης. Χτίζει πάνω στο φόβο και την αβεβαιότητα.Βάζει τον πήχυ χαμηλά και ακολούθως μας καλεί να την χειροκροτήσουμε, επειδή δεν σούρθηκε από κάτω.
Ερωτευμένη με τους βιαστές της; Οχι δα ! Γάμος συμφέροντος "εκτός των ιδεολογικών της πλαισίων". Γι αυτό κι ο γάμος δεν πάει καλά. Βλέπεις τα ιδεολογικά πλαίσια είναι κατάλληλα μόνο για την διανομή δανεικών.