“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

2 Μαΐου 2011

Στην 64η θέση η Ελλάδα....

Στην 64η θέση η Ελλάδα στην αξιοποίηση της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιακών δικτύων.

Την 64η θέση μεταξύ 138 χωρών καταλαμβάνει η Ελλάδα στη νέα έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF), που κατατάσσει τις χώρες του πλανήτη την περίοδο 2010-‘11, όσον αφορά την εισαγωγή και αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών πληροφορικής, δικτύων και τηλεπικοινωνιών. Στην κορυφή βρίσκεται η Σουηδία, ακολουθούμενη από τη Σιγκαπούρη και τη Φινλανδία.
Η έκθεση «The Global Information Technology Report 2010-‘11», σύμφωνα με το BBC, επιβεβαιώνει την τάση των προηγούμενων ετών, δείχνοντας ότι οι σκανδιναβικές χώρες και οι μικρές «ασιατικές τίγρεις» έχουν σταθερά ηγετική θέση στην υιοθέτηση των νέων τεχνολογιών και αποκομίζουν τα ανάλογα οικονομικά και κοινωνικά οφέλη. Η έκθεση τονίζει ότι όσο πιο «διασυνδεμένη» στον ιστό των παγκόσμιων τεχνολογιών είναι μια χώρα, τόσο αναπτύσσεται ταχύτερα η οικονομία της και γίνεται πιο ανταγωνιστική, ενώ επισημαίνει ότι η σημασία των νέων τεχνολογιών είναι ακόμη μεγαλύτερη εν μέσω της σοβαρότερης οικονομικής κρίσης των τελευταίων δεκαετιών - ένα μήνυμα και για τη χώρα μας.
Την πρώτη δεκάδα των πιο τεχνολογικά προηγμένων και ψηφιακά διασυνδεμένων χωρών συμπληρώνουν, κατά σειρά, η Ελβετία, οι ΗΠΑ, η Ταϊβάν, η Δανία, ο Καναδάς, η Νορβηγία και η Ν. Κορέα. Η βαθμολογία της πρώτης Σουηδίας είναι 5,60 μονάδες, ενώ της 64ης Ελλάδας 3,83 και της τελευταίας χώρας (Τσαντ) 2,59 μονάδες.
Η κατάταξη των χωρών από το WEF γίνεται με βάση τρεις άξονες: Το γενικότερο περιβάλλον για τις ΤΠΕ σε μια χώρα (επιχειρηματικό, ρυθμιστικό, υποδομές), την ετοιμότητα των ιδιωτών, των επιχειρήσεων και των κυβερνήσεων να αξιοποιήσουν δεόντως τις ΤΠΕ και, τέλος, την πραγματική χρήση των διαθέσιμων ΤΠΕ που γίνεται από κάθε κράτος
http://peripasok.blogspot.com/2011/05/64.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: