“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

3 Μαΐου 2011

Ούνα φάτσα, ούνα ράτσα

Δεν έχει γίνει γνωστό αν η κυβέρνηση θα οργανώσει πάρτυ για τον εορτασμό του πρώτου χρόνου του μνημονίου. Μάλλον όχι. Ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Παπακωνσταντίνου έχουν καταφέρει να τους δυσαρεστήσουν όλους. Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι βλέπουν ότι ο περιορισμός των εισοδημάτων τους δεν φέρνει αποτελέσματα. Αντίθετα τα σημάδια οδηγούν σε νέους μισθολογικούς και συνταξιοδοτικούς περιορισμούς. Οι επιχειρηματίες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες βρίσκονται αντιμέτωποι με την βαθύτερη ύφεση και την απειλή του οικονομικού αφανισμού.
Οι διαρθρωτικές αλλαγές σκοντάφτουν στις υπουργικές αντιδράσεις και καθυστερήσεις, οι εισοδηματικοί μηχανισμοί του κράτους παραπαίουν ενω οι κρατικές δαπάνες δεν ανταποκρίνονται στα προϋπολογισθέντα. Παρά ταύτα οι υπουργοί διαθέτουν άφθονο χρόνο για τις αντιπαραθέσεις τους και την προστασία του πολιτικού τους προφίλ. Μιμούνται τον πρωθυπουργό. Ούνα φάτσα, ούνα ράτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: