“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

3 Μαΐου 2011

Άβουλος δίβουλος

Η χώρα βαδίζει σε τεντωμένο σχοινί στα ύψη του δυσθεώρητου δημοσίου χρέους. Ο Μάϊος και ο Ιούνιος είναι το  καυτό δίμηνο. Η διακεκαυμένη κόκκινη ζώνη που θα κριθεί εν πολλοίς η μοίρα των Ελλήνων και η τύχη της χώρας, οι  εξήντα μέρες που θα συγκλονίσουν τη πατρίδα.
Ο κ. Παπανδρέου ξορκίζει τα προβλήματα με γενικές αναφορές και αφορισμούς, αλλά δεν τολμά να βάλλει το μαχαίρι στο κόκκαλο. Συμπεριφέρεται ως "άβουλος δίβουλος", έρμαιο των επικοινωνιακών του συμβούλων και του "αχαμνού" κ. Παπακωνσταντίνου. Αμφότεροι υπήκοοι της πολιτικής τους σχιζοφρένειας. Η ακραιφνής νεοφιλελεύθερη πολιτκή τους συνείδηση συναντά τους εκτός τόπου και χρόνου πολτικούς φίλους, συμμάχους και υποστηρικτές και παράγουν ένα "πολιτικό χυλό" αδράνειας που πνίγει τη χώρα, την καταστρέφει.
Η μικρή φιλικοοικογενειακή παρέα που μας κυβερνά έχει άγνοια κινδύνου και εξαιρετική έννοια των πολιτικών της επιδιώξεων. Ερμητικά κλεισμένοι στην πολυτέλεια του "θαλάμου διακυβέρνησης", αρνούνται να συζητήσουν, να διαβουλευτούν,να ακούσουν, να συνεργαστούν. Αντίθετα μοιράζουν ύβρεις προς όσους τολμούν να διαθέτουν διάφορη της δικής τους γνώμη. Ε ρε Πεταλωτής που τους περιμένει. Όποιος διαφωνεί με τους επί της οικονομίας χειρισμούς, ενδιαφέρεται για την τσέπη του. Τάδε έφα   Πεταλωτής ο "ξεγάνωτος". 
Και κάποιοι επιμένουν να σιωπούν. Ωχ, Θεέ μου...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ στο βίντεο που έπαιξε το «ΑΛ ΤΣΑΝΤΙΡΙ NEWS»


«Όταν λέω υπερβάλλοντας ότι όταν ήρθε το ΔΝΤ [στην Ελλάδα] κλείσαμε το θέμα σε 15 ημέρες, το κλείσαμε σε 15 ημέρες διότι δουλέψαμε επί μήνες πριν με τις ελληνικές αρχές και το κάναμε υπόγεια. Γιατί αυτό; Γιατί οι ελληνικές αρχές επιθυμούσαν την παρέμβαση του ΔΝΤ, αν και ο Παπανδρέου για πολιτικούς λόγους δεν το έλεγε στο λαό. Αλλά από την αρχή με είχε πάρει πολλές φορές τηλέφωνο. Με είχε πάρει τηλέφωνο το μήνα Νοέμβριο – Δεκέμβριο του 2009 λέγοντας μου ότι χρειαζόμαστε βοήθεια. Και είναι αλήθεια ότι είχε συνειδητοποιήσει πως είχε ανάγκη από βοήθεια».

Fabian είπε...

Άβουλος....δίβουλος,ναι αυτό μας λέει και ο Στρος Καν.