“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

14 Μαΐου 2011

Μέρες και νύχτες Βυζαντίου

Οι νύχτες είναι γκαστρωμένες. Η εβδομάδα που πέρασε ήταν γεμάτη απο δηλώσεις και "μπες-βγες" πρωτοβουλίες των δελφίνων. Η τρόϊκα θέτει τους όρους της για τη δόση του Ιουνίου. Ο κ. Παπανδρέου αντιμετωπίζει το δίλλημα εκλογές η ανασχηματισμός, ανήμπορος να δώσει σφυγμό και νεύρο στη κυβέρνηση του. Όλα έχουν βαλτώσει και κοινή είναι η πεποίθηση ότι η κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να υλοποιήσει τις αναγκαίες για τη διάσωση της χώρας διαρθρωτικές αλλαγές. Το κλίμα φόβου και ανασφάλειας που τείνει να επικρατήσει, μετα τις πρόσφατες εγκληματικές πράξεις και την ασύστολη ανευθυνότητα του κ. Παπουτσή, καθιστούν ζοφερή την ελληνική πραγματικότητα.
 Οι Ευρωπαίοι αλλά και οι Αμερικάνοι αντιλαμβάνονται ότι ο κ. Παπανδρέου δεν "μπορεί". Οι προβληματισμοί για την αντιμετώπιση της "ελληνικής περίπτωσης" εντείνονται, όπως εντείνονται και οι συζητήσεις με το ντόπιο οικονομικοεκδοτικό κατεστημένο. Αναζητούνται νέες πολιτικές λύσεις. Τα σενάρια πολλά. Κάποια περιλαμβάνουν τον πρωθυπουργό και κάποια τον υπερβαίνουν. Το imperium των Παπανδρέου και οι μηχανισμοί στήριξης του δεν παραιτούνται εύκολα. Θα χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο και δυνατότητα  διατήρησης της ισχύος του.
Οι ένοικοι του Μαξίμου αντιλαμβάνονται ότι ακόμα και τα φίλια συγκροτήματα ενθαρρύνουν κινήσεις συνεννόησης και συναίνεσης με τον κ. Σαμαρά, ακόμα και λύσεις υπερκομματικές με την σταθερή και συστηματική προβολή εξωπολιτικών προσωπικοτήτων. Η χθεσινή (Παρασκευή)  έκτακτη(?) συνέντευξη του κ. Μαρκεζίνη στο  Mega με τον κ. Τσίμα (τόσο υποτακτικά ευγενή δεν τον θυμόμαστε ποτέ) προκαλεί ερωτήματα για τη σκοπιμότητα της.
 Προς το παρόν του Μαξίμου πετάει τη μπάλλα στην εξέδρα και αρκείται στο καταστροφικό παιχνίδι σε μια προσπάθεια να κερδηθεί χρόνος. Στα πλαίσια αυτά εντάσσεται και η επίθεση  του κ. Καστανίδη ( call me Napoleon please) στον κ. Σημίτη,προκειμένου να εμποδίσουν οποιαδήποτε εξέλιξη που θα περιελάμβανε τον τέως πρωθυπουργό. Για το Μαξίμου τα μείζονα προβλήματα της χώρας εντάσσονται στην στρατηγική επιβίωσης και ισχύος των Παπανδρέου. Όλα τα άλλα έρχονται δεύτερα.

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τωρα που συλλαβαν και τον Στρος Καν αντε ο Γιωργος να βρει άκρη.

http://www.reuters.com/article/2011/05/15/strausskahn-arrest-idUSN1420751020110515

citizen είπε...

Σωστός

ΜΠΕΣΚΟΣ είπε...

παλι χάσαμε την ευκαιρία.ο ΣτρόςΚαν θα έπρεπε να είχε συληφθεί στην Ελλάδα για σεξουαλική κακοποίηση του Ελληνικού Λαού. Το ξέσκισμα των εσωρούχων της καμαριέρας δεν είναι τίποτα μπροστά στο ξέσκισμα των μισθών και των συντάξεων των Ελλήνων

Admin είπε...

Sex and Politics

Ανώνυμος είπε...

Oi kathgories fainontai na stekoun. Ti katantia kai auth gia ton topo. Na konteuei h xwra na katastrafei apo ena anexelengtko tsimpou... se kamariera xenodoxiou.

Fabian είπε...

@Αωώνυνος 5.23μμ Πόθεν τεκμαίρεις ότι οι κατηγορίες στέκουν?Ήσουν μπροστά?

Ανώνυμος είπε...

@Fabian

Απο οτι έμαθα, η καμαριέρα, δεν πρόλαβε να στρώσ' καν...

Fabian είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Fabian είπε...

Μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου είναι αθώος.Δεν έχω διάθεση του Στρως Καν,απλά θέλω να περιμένω να ξετυλιχθεί το κουβάρι.

Fabian είπε...

Ορθή επανάληψη.
Μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου είναι αθώος.Δεν έχω διάθεση υπεράσπισηςτου Στρως Καν,απλά θέλω να περιμένω να ξετυλιχθεί το κουβάρι.

firiki2010 είπε...

Αφήνοντας κατά μέρος τον ΣτρωςΚαν και την καμαριέρα μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει γιατί χρειάζεται η συναίνεση του Σαμαρά για να πάρει τα μέτρα που εκείνη θεωρεί απαραίτητα; Σε τι την εμποδίζει ο Σαμαράς; Σε τι θα την βοηθήσει η - πέραν της ήδη παρεχομένης- συναίνεση του;

ΣΑΜ είπε...

@firiki2010.
O Γαπ χρειάζεται τη συναίνεση του Σαμαρά γιατί δεν αντέχει να πάρει τα αναγκαία μέτρα και αναζητα "συνενόχους". ΌΠως εύστοχα έγραψε σήμερα ο Πρετεντέρης στα ΝΕΑ , θέλει αυτός να κυβερνά και οι άλλοι να βάζουν τοχειροκρότημα.

christof vasiliadis είπε...

ε όχι ρε παιδιά και τον Σημίτη!

έλεος!