“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

27 Μαΐου 2011

Αργά, είναι πια αργά…

Γράφει ο creedence.
Τελικά όλη η ιστορία, η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών και όσα προηγήθηκαν, είχαν ως στόχο από την πλευρά του πρωθυπουργού, τη διεύρυνση των υπευθύνων για τα επικείμενα αδιέξοδα.
Ο κ. Παπανδρέου κυβερνά χωρίς πολιτική νομιμοποίηση, καθώς δεν έχει λαϊκή εντολή για την πολιτική που εφαρμόζει. Η πιο καθαρή λύση λοιπόν θα ήταν να ζητήσει εκλογές.
Όμως όχι. Δηλώνει γαντζωμένος στην εξουσία, αλλά δέχεται να υιοθετήσει και ορισμένες από τις απόψεις των άλλων.
Αυτοκράτωρ, λειτουργεί όχι με τη λογική πρωθυπουργού κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, αλλά ως μονάρχης. Δέχομαι να, είμαι έτοιμος να ακούσω, είμαι πρόθυμος να δεχθώ.
Αλλά η εξουσία μου, εξουσία μου.
Κυβερνά 18 μήνες χωρίς να ρωτά κανένα για την πολιτική του. Υπέγραψε το μνημόνιο χωρίς καμία εξουσιοδότηση. Σχημάτισε την κυβέρνησή του υπουργοποιώντας όλους τους προσωπικούς του συνεργάτες. Και τώρα που η πολιτική του απέτυχε παταγωδώς, υποδύεται τον κήρυκα της συναίνεσης.
Είναι όμως προφανές ότι έχει αρχίσει η αντίστροφή μέτρηση για τις επόμενες εκλογές  παρά τις διαβεβαιώσεις του, που άλλωστε έχουν πλέον μικρή σημασία.






1 σχόλιο:

christof vasiliadis είπε...

για να είμαστε ειλικρινείς, όλοι είπαν ΝΑΙ στην συμμετοχή στην Κυβέρνηση.

Οικονόμου, Δημαράς, Σακοράφα και κάτι λίγοι άλλοι τόλμησαν να αντιδράσουν.