“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

7 Μαΐου 2011

Αναδιάρθρωση...όπως λένε οι άλλοι.

 «Η κυβέρνηση δεν μπορεί να εμπλακεί σε μία σεναριολογία που αγγίζει τα όρια της εγκληματικότητας» τόνισε ο πρωθυπουργός, ζητώντας από την ΕΕ «να σταματήσει η κακοφωνία». Ο κ. Παπανδρέου διαβεβαίωσε ότι στη συνάντηση του Λουξεμβούργου «δεν συζητήθηκε κανένα σενάριο για έξοδο της χώρας από το ευρώ» και κάλεσε όλους «να αφήσουν την Ελλάδα ήσυχη να κάνει τη δουλειά της».
Η αντικειμενικά δύσκολη διαχείριση του ελληνικού χρέους και η έλλειψη πολιτικής δυναμικής που χαρακτηρίζει την κυβέρνηση του Πασοκ  αποτελούν το πρόσχημα, προσφέρουν αφορμές και το έδαφος ανάπτυξης σεναρίων και μυθευμάτων. Το δημοσίευμα του spiegel στηρίχθηκε σε μια πραγματική πληροφορία (συνάντηση του Λουξεμβούργου) για να προβάλλει συμφέροντα και σκοπιμότητες οικονομικών και πολιτικών κύκλων της Γερμανίας και ισχυρών χρηματοπιστωτικών συμφερόντων των ΗΠΑ (οι επενδυτές της χρεοκοπίας). Η ελληνική κυβέρνηση ενίσχυσε την συνομωσιολογία χάριν των βασανιστικά αργών αντιδράσεων της και την κουτοπόνηρη λογική της ότι θα μπορούσε να αποκρυβεί το ταξίδι του "αχαμνού" κ. Παπακωνσταντίνου στο Λουξεμβούργο. Όμως οι εξελίξεις "βοηθούν" τη κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό. Η αναδιάρθρωση, απευκταία κατά τον κ. Παπανδρέου θα προκύψει από την Ευρώπη και όσους από τους "κακούς" Έλληνες την θεωρούν αναπόφευκτη. Εμείς θα διατείνεται ο κ. Παπανδρέου δεν θέλαμε την αναδιάρθρωση, όπως άκόμα και τώρα ισχυρίζεται ότι δεν ήθελε το ΔΝΤ. Ασχέτως αν στα κρυφά το συζητά αλλά χωρίς μπούσουλα και σαφή προσανατολισμό. Και αύριο θα το θεωρεί και κατόρθωμα του.
ΥΓ. Γιώργο, σε παρακαλώ, μη παίζεις με το περίστροφο. Είδες τι πάθαμε πέρισυ.

2 σχόλια:

GERONTAS είπε...

@ citizen

Συμφωνω και προσθετω μονον οτι δεν ηταν απο αμελεια ή απειρεια αυτη η λαθος επικοινωνιακα διαχειρηση της συναντησης του Λουξεμβουργου αλλα ΕΣΚΕΜΜΕΝΗ.
Τωρα 24 ωρες μετα νοιωθουμε ανακουφισμενοι που δεν θα φυγουμε απο το ευρω και ετοιμοι να αποδεχτουμε αυτο που θα μας σερβιρουν, (αναδιαρθρωση?, haircut?επιμηκυνση?).
Το ξερουν καλυτερα απο εμας το "παιχνιδι" της επικοινωνιας.
Α! και by the way ΠΟΥ ΘΑ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Ο GAP αν ειχαμε ανοιξει χθες το μεσημερακι μια θεση short στην ισοτιμια EUR/USD στο 1,4900 και την κλειναμε στο 1,4600 (εφτασε μεχρι 1,4300) ποσα θα 'κονομαγαμε?
Arage ποσα εβγαλε η Deutchue Bank?

nik είπε...

Όσο υπάρχει αυτό το έλλειμμα που υπάρχει στο ελληνικό πολιτικό σύστημα, τόσο η Ελλάδα θα άγεται και φέρεται εν μέσω φημών και διαδόσεων. Δυστυχώς η κοινωνία δεν φαίνεται ακόμη ικανή να αναδείξει το νέο...