“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

4 Ιουνίου 2011

Ο Παπανδρέου ζητά Επιτρόπους

Προκειμένου να διασφαλιστεί ότι το νέο πλαίσιο μεταρρυθμίσεων θα είναι αποτελεσματικό το ταχύτερο δυνατό, οι ελληνικές αρχές θα ενισχύσουν τη διαδικασία υλοποίησης, μεταξύ άλλων μέσω τεχνικής συνδρομής από το ΔΝΤ, από κράτη μέλη της ΕΕ και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αλλά και μέσω δημιουργίας μηχανισμών παρακολούθησης.
Το απόσπασμα είναι απο την σημερινή ανακοίνωση της  Τρόϊκα. Ακολουθεί απόσπασμα απο τη δήλωση του κ. Παπανδρέου αμέσως μετά τη συνάντηση του με τον κ. Γιούνκερ.
"Είπα στον Ζαν Κλοντ ότι ένα από τα μεγάλα προβλήματα που είχαμε στην εφαρμογή του προγράμματος ήταν η ικανότητα του δημόσιου τομέα μας να προχωρήσει σε τόσο βαθιές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις», τόνισε ο Πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: «Ζήτησα γι’ αυτό να υπάρξουν διμερείς συμφωνίες με κράτη και με την Επιτροπή για την ενίσχυση του δημόσιου τομέα, είτε σε σχέση με τις ιδιωτικοποιήσεις είτε τις αλλαγές στην Υγεία, την εκπαίδευση, την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, την επιχειρηματικότητα, τον περιορισμό της γραφειοκρατίας, την αναζωογόνηση του τουριστικού κλάδου».
«Είμαι ευτυχής που είναι έτοιμοι να παράσχουν βοήθεια, τεχνογνωσία και κόσμο για όλα αυτά και νομίζω ότι αυτό θα λειτουργήσει ως εγγύηση για την εφαρμογή του προγράμματος», τόνισε ο Πρωθυπουργός.
Αποδέχθηκε επιτρόπους και παριστάνει ότι ζητά τεχνική βοήθεια ο ανεκδιήγητος πρωθυπουργός. Θα έρθει άραγε και κάποιος Εδουάρδος Λω, ο οποίος θα προσφέρει τεχνική βούθεια στο Μαξίμου?
Κύριε Παπανδρέου κατανοείτε τι ακριβώς γίνεται ? 

Δεν υπάρχουν σχόλια: