“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

9 Ιουνίου 2011

Πρώτα η συνείδηση

Η στοιχειώδης προσεκτική ανάγνωση των τοποθετήσεων της πλειοψηφίας των βουλευτών του Πασοκ, στην πρόσφατη διαδικασία συζήτησης του διευρυμένου κοινοβουλευτικού τομέα εργασίας του κινήματος, αναδεικνύει την σύγχιση, την ανασφάλεια και το έλλειμα πολιτικού προσανατολισμού της κοινοβουλευτικής ομάδας.
Η έκφραση αγωνίας ταυτίζεται σε πολλές περιπτώσεις με τις πελατειακής αντίληψης "κόκκινες γραμμές". Η σθεναρή προάσπιση του κεντρικού ρόλου του κράτους δεν προκύπτει πάντα, απο πολιτική και οικονομική θεώρηση για τον επαναπροσδιορισμό της δημόσιας σφαίρας, αλλά πηγάζει απο την εκλογική σχέση μιας συγκεκριμένης κοινωνικής και επαγγελματικής ομάδας με συγκεκριμένους πολιτικούς εκπροσώπους.
Ένιες των καταγγελών περί εκχχώρησης μέρους της εθνικής και κρατικής κυριαρχίας, περισσότερο ταιριάζουν σε "εθνοκεντρικές οιμωγές" και λιγότερο προσιδιάζουν  σε μια ενδελεχή αναζήτηση και αντιμετώπιση των αιτιών που που γεννούν τιμήματα εθνικής αξιοπρέπειας και κινδύνους εθνικών ακρωτηριασμών.
Η από αρκετούς ατελής προσπάθεια αποδοχής, ταύτισης και εξευμενισμού των "αγανακτισμένων", αποτελεί εύγλωττη παραδοχή της φθοράς του πολιτικού συστήματος και εμφανή αναπαραγωγή της λαϊκιστικης αντίληψης που τρομοκρατεί αλλά και επικρατεί στον πολιτικό λόγο και συμπεριφρά σημαντικού μέρους του κοινοβουλίου.
Το πολιτικό προσωπικό του Πασοκ, οι βουλευτές του κυρίως, είναι αντιμέτωποι με ισχυρά διλήματα. Διλήμματα εθνικά, πολιτικά.Διλήμματα προσωπικά. Επωμίζονται την τύχη, το αύριο και την προοπτική ενος λαού, ενός έθνους. Οι ευθύνες που έχουν αναλάβει είναι τεράστιες και ας ευχηθούμε η αντιμετώπιση των διλλημάτων τους να υπερβαίνει στη συνείδηση τους, την τάση της προσωπικής, άνευ αρχών και όρων,  προσωπικής πολιτικής επιβίωσης.

1 σχόλιο:

Ντιριντάουας είπε...

H Aράπογλου απειλεί να την κάνει γιατί πουλάνε τα νερά της Θεσ/νίκης, ο Αθανασιάδης για τη ΔΕΗ και ο Καρύδης γιατί οι μισοί Πασόκοι έχουν πάθει κατάθλιψη. Δεν μας χέζεις ρε ( Άννα) Νταλάρα.