“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

2 Ιουνίου 2011

Το δικαίωμα του "ξεγάνωτου"

Νέο περιστατικό προπηλακισμού πολιτικού προσώπου σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης, με θύμα αυτή τη φορά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιώργο Πεταλωτή.
Ο κ. Πεταλωτής επισκέφθηκε το ΚΑΠΗ Αργυρόπουλης, σε κομματική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ, και κατά την είσοδό του τον περίμενε ομάδα περίπου 50 ατόμων.
Η ομάδα άρχισε να φωνάζει υβριστικά συνθήματα και να πετάει γιαούρτια, πέτρες και αβγά, ενώ στη συνέχεια τους απώθησε αστυνομική δύναμη.
Ο κ. Πεταλωτής παρέμεινε μέσα στο ΚΑΠΗ για όση ώρα διήρκεσε η ομιλία του, ενώ έξω τον περίμεναν εκατοντάδες συγκεντρωμένα άτομα.
Τελικώς, ο κ. Πεταλωτής αποχώρησε από πλαϊνή πόρτα του κτιρίου.
Οφείλουμε να είμαστε ξεκάθαροι. Η "δημοκρατία" του όχλου δεν μας ταιριάζει, μας βρίσκει απέναντι,πολέμιους και αντίπαλους. Ο λαϊκισμός πάντα ήταν το κρυφό ταίρι του φασισμού, είτε δεξιού, είτε αριστερού. Οι σημερινοί κυβερνώντες, ελαφρά τη καρδία εξέθρεψαν το θηρίο που σήμερα τους πληγώνει. Το πατρονάρισαν, το ενεθάρρυναν, του έδωσαν στέγη πολιτικής και το αποδέχθηκαν. Το θηρίο σήμερα έχει στραφεί εναντίον τους, βρυχάται, απειλεί νατους κατασπαράξει.Δεν επιχαίρουμαι, αντιθέτως θεωρούμε απόλυτο δημοκρατικό δικαίωμα του "ξεγάνωτου" κ. Πεταλωτή να έχει το δικαίωμα και την ευχέρεια να μας "κατατροπώνει" και ας μη κάνει τον ανήξερο, να μας διαβάλλει.

21 σχόλια:

christof vasiliadis είπε...

ναι ντάξει. τα ΚΑΠΗ του ΠΑΣΟΚ.

τσιμπησανε μια χαρα συνταξουλες, εφαπαξ κτλ κτλ, βολεψανε και τις μοσχαναθρεμενες κορες και ολα μια χαρά.

Ε, τι? δεν θα στηριξουν στα δυσκολα το καθεστως???

Admin είπε...

@ chris vasiliadis.
Δηλαδή? Γιατί δεν μπορείς ποτέ να μιλήσεις ευθέως? Τι σύμπλεγμα κουβαλάς?

christof vasiliadis είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
christof vasiliadis είπε...

στην καινούργια ομάδα (ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ) έχουμε και ψυχολόγο.

Τυχαία η επιλογή?

...δεν νομίζω.

πάντως, από μικρό και από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια.

ΥΓ.: Δηλαδή πόσο πιο ευθέως να το πω???

εεε

Admin είπε...

@ chris vasiliadis.
Mήπως μπερδευεσαι, μήπως νομίζεις ότι μιλάς με άλλους? Σε κάθε περίπτωση ψάξτο.Οι σκιαμαχίες είναι ανώφελες.

Ανώνυμος είπε...

μόνο και μόνο ο τίτλος του blog σας σας εντάσσει δικαιωματικά στην διόλου αξιοζήλευτη κατηγορία του "ξεγάνωτου ". Αλήθεια , για ποιο Πασοκ μιλάτε ? Για αυτό που αποτέλεσε διαχρονικά τον οδοστρωτήρα κάθε θετικού στοιχείου της ελληνικής κοινωνίας , εξέθρεψε την πολυπλόκαμη διαφθορά , ανήγαγε την κοινή αλητεία σε ηγεμονεύουσα πολιτική αρχή και τον υπέρτατο λαικισμό - αυριανισμό σε καθοδηγητή του πολιτικού ήθους κ.λπ. κ.λπ. ???

Και τι ακριβώς ψάχνετε τώρα ? Την ώρα που η πατρίδα ξεπουλιέται μπιρ παρά , η κοινωνία συνθλίβεται υπό το βάρος της πασοκικής κυβερνητικής αθλιότητας εσείς τι ακριβώς εκπροσωπείτε ?? Την επιστροφή στα δόγματα της 3 ης Σεπτέμβρη ?? χαχα!!
Μήπως θα πρέπει να σας πάρουμε στα σοβαρά λοιπόν , όπως λ.χ. τους 16 βουλευτές που ψελλίζουν σήμερα για την ανάγκη συζήτησης του μεσοπρόθεσμου , προκειμένου να τηρηθούν τα ελάχιστα προσχήματα, ακριβέστερα προκειμένου να προφυλάξουν τον κwλο του για όσα έρχονται , στην προειλημμένη απόφαση των έξωθεν εντολέων του αρχιδωσίλογου πρωθυπουργού ??

Μάλλον θα μπορούσατε να ξεκινήσετε με την αλλαγή του ονόματος του blog σας , λ.χ. " υπερ κατεδάφισης και διάλυσης Πασόκ για ένα πραγματικό σοσιαλισμό " ... Θα ήταν μια ουσιαστική κίνηση αυτοκριτικής , μολονότι εξαιρετικά σπάνια αρετή για πασοκάνθρωπους ....

όπως και να' χει και παρόλο που φρονώ πως δεν θα τολμήσετε να δημοσιεύσετε το μήνυμά μου , το καζάνι βράζει κι η στιγμή της εκτόξευσης του καπακιού έρχεται ... και τότε ουδείς μπορεί να εγγυηθεί για το τι θα γίνει .. βεβαιότατα δεν θα υπάρξει Πασόκ όμως , όπως τουλάχιστον το γνωρίσαμε εμείς οι σαράντα φεύγα , η βάρβαρα εξαπατημένη γενιά της αλλαγής ...

Αυτά κύριοι ..

Ανώνυμος είπε...

... και για να μη θεωρηθώ εκτός θέματος ... η αφορμή της πρώτης παρέμβασής μου παραπάνω περί Πασόκ γενικώς και σχετικά με τον τίτλο και τις προθέσεις του blog σας , προέκυψε από μια φράση στο πόνημά σας περί οχλοκρατίας που εξέθρεψε η σημερινή κυβέρνηση ...
Άραγε η σημερινή κυβέρνηση και τα στελέχη της έπεσαν από τον ουρανό ?
Δεν είναι σαρξ εκ της σαρκός του συστήματος Πασόκ ? όλοι αυτοί οι κύριοι και οι κυρίες έχουν όμως συγκεκριμένη διαδρομή αγαπητοί .. κι αν τους χαρακτηρίζει κάτι είναι η συνέπεια στη λαμογιά , είτε στο τουμπεκί για λόγους προσωπικής ανόδου (χειρότερη λαμογιά αυτό )

Τι συζητάτε λοιπόν ??ξαφνικά το πασόκ υπέστη μετάλλαξη και οι αγνοί πασόκοι διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους ?? ούτε την πεντάχρονη ανιψούλα μου δεν πείθει το επιχείρημα φίλτατοι ...Αν υπήρχε αιδώς . θα ΄πεπρεπε να έχουν παραιτηθεί σύσσωμα όλα τα στελέχη και βουλευτές του Πασόκ ήδη από τον περσινό Μάη , όταν ξεκίνησε η συνταγματική εκτροπή και το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα . Τώρα είναι όλοι συνένοχοι , όλοι όσοι δηλώνουν Πασόκ , με τον ένα ή τον άλλο τρόπο , ψηφίζοντας ή αποδεχόμενοι κι ανεχόμενοι κοινούς δωσιλόγους που τους αξίζει κρεμάλα να ασελγούν πάνω στο ημιθανές κορμί της χώρας ...

Admin είπε...

@Ανώνυμος.
"...όπως και να' χει και παρόλο που φρονώ πως δεν θα τολμήσετε να δημοσιεύσετε το μήνυμά μου ,..."

Εξ ιδίων κρίνεις τα αλλότρια.
Πέρα απο συμπλέγματα έχεις να προβάλλεις κάτι άλλο?

Ανώνυμος είπε...

δεν έχω blog , ούτε υπήρξα λογοκριτής κανενός ποτέ .Επομένως άσε τα "ίδια και τα αλλότρια "..Χαίρομαι ωστόσο που δημοσίευσες τις απόψεις μου , μολονότι βιάστηκες να τις χαρακτηρίσεις συμπλεγματικές , χαίρομαι επίσης που σήκωσες το γάντι της πρόκλησης . Αυτό δείχνει ότι έχεις κάποιο τσαγανό .

Θέλεις προτάσεις λοιπόν ? Ας ξεκινήσουμε από την πλήρη παραίτηση όλων των μελών του Πασόκ που δηλώνουν επιβάτες κι όχι εισπράκτορες του τρένου της αλλαγής , την δίχως περιστροφές καταγγελία της σημερινής πολιτικής συμμορίας των προδοτών που υποδύεται την κυβέρνηση της χώρας και τη συμμετοχή τους ως πολιτών κι όχι πασοκοανθρώπων στο κίνημα που αδρώνεται σταδιακά στις πλατείες ...
Αν επιτευχθεί αυτό ως ελάχιστη συνθήκη , τότε μπορεί και να συζητήσουμε πιο ουσιαστικά για τα περαιτέρω ... όπως λ.χ. πολιτικές και πολιτειακές μεταβολές στη χώρα προς την κατεύθυνση της άμεσης δημοκρατίας με πραγματική κι ουσιαστική λαική κυριαρχία , εθνική ανεξαρτησία και λοιπά αδειανά πασοκοφορεμένα και ξεσκισμένα πουκάμισα του παρελθόντος ...

citizen είπε...

@ Ανώνυμος.
"Ας ξεκινήσουμε από την πλήρη παραίτηση όλων των μελών του Πασόκ που δηλώνουν επιβάτες κι όχι εισπράκτορες του τρένου της αλλαγής"
Η στερότυπη σκέψη οδηγεί σε αυθαίρετα συμπεράσματα. Εμείς δεν υποχρεώνουμε κανένα να είναι η να μην είναι μέλος του Πασοκ. Πιστεύουμε στην ελευθερία βούλησης καθενός. Ένας μη στερεότυπος πολιτκός εγκέφαλος θα μπορούσε ενδεχομένως να σκεφθεί:1)ΥΠΕΡ ΠΑΣΟΚ= ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ. 2)ΥΠΕΡ ΠΑΣΟΚ= ΥΠΕΡβαση του ΠΑΣΟΚ. ΕΣΥ?

Ανώνυμος είπε...

βεβαιότατα και σέβομαι την ελευθερία της βούλησης φίλτατε , ούτε πειθαναγκάζω κανέναν στις επιλογές του .. Απλώς επισημαίνω τις συνέπειες των επιλογών του στην αντίληψη της κοινωνίας σήμερα και την δική μου βέβαια , μολονότι εσύ μπορεί να τη βρίσκεις στερεότυπη αντίληψη...
Πες μου όμως εσύ πώς φαντάζεσαι την υπέρβαση του Πασοκ εκ των έσω ? κατι σαν "πολεμώ εκ των έσω το σύστημα ?? " ενδιαφέρον , μολονότι άκρως τετριμμένο και επίσης πολυφορεμένο στην στερεότυπη αντιλήψή μου ... κάτι σαν Δαμανάκη , Μπίστη και Ανδρουλάκη και λοιπά μορμολύκεια του Πολυτεχνείου μου φέρνει ...

όμως, επειδή θέλω να έχω καλή διάθεση απέναντίσου , θα σε παρακαλούσα να μου δείξεις συγκεριμένους τρόπους και πρακτικές υπέρβασης , τόσο επί χάρτου σχεδιασμού , όσο και κυρίως συντελεσθείσες από την μέχρι τώρα πρακτική σου (σας), υμών , των επιβατών του τραίνου ...

Ετσι , για να μιλάμε με συγκεκριμένα λόγια και σταράτα ...

citizen είπε...

@ Ανώνυμος.
"κάτι σαν Δαμανάκη , Μπίστη και Ανδρουλάκη και λοιπά μορμολύκεια του Πολυτεχνείου μου φέρνει ..."
Άκου λοιπόν ανιστόρητε φίλε μου. Με όλα αυτά τα "μορμολύκεια" διαφωνούμε σε πολλά και για πολλά χρόνια. Αυτό δεν μας εμποδίζει να αναγνωρίζουμε την δημοκρατική προσφορά τους και τους αγώνες του.
Η εξέγερση του Πολυτεχνείου οφείλω να σου πω ότι ήταν μειοψηφική. 2500 ήσαν μέσα και άλλοι τόσοι απ΄έξω. Με την μεταπολίτευση όλοι δήλωναν αγωνιστές του Πολυτεχνείου,τάχα μου συμμετείχαν, τάχα μου αγωνίσθηκαν.Κρυμμένη και άφαντη ήταν η πλειοψηφία. Τώρα και εκ του ασφαλούς οι αγωνιστές της Luis Vuitton καταδικάζουν τα μορμολύκεια. Λογικό αν σκεφτείς ότι τούτος ο ραγιάδικος λαός έκανε τον λόφο του αναθέματος για τον Ελ. Βενιζέλο.
Τι ψάχνουμε? Ένα κεράκι μέσα στο σκοτάδι, ανέστιοι,μοναχικοί και ασύστολα ρεαλιστές.
Τι πιστεύουμε? Το αδύνατον.
Τι προτείνουμε? Να αναλάβεις τη χειραφέτηση σου.
Θα συναντηθούμε? Αμφιβάλλω, εγώ είμαι ανεκτικός,επιχειρώ να ακούσω τον άλλο, παλεύω να γίνω Δημοκράτης.
ΕΣΥ?

ΜΠΕΣΚΟΣ είπε...

"Είμαι ευτυχής που είναι έτοιμοι να παράσχουν βοήθεια, τεχνογνωσία και κόσμο για όλα αυτά και νομίζω ότι αυτό θα λειτουργήσει ως εγγύηση για την εφαρμογή του προγράμματος», τόνισε ο Πρωθυπουργός.
Δεν παίζεται το άτομο. Συμφώνησε να έρθουν επιτηρητές - διαχειριστές - κομισάριοι σε κάθε υπουργείο και τους βαπτίζει "βοήθεια για παροχή τεχνογνωσίας"!!
ο κατήφορος δεν έχει σταματημό

Ανώνυμος είπε...

σου αναγνωρίζω βέβαια ένα ταλέντο ... να πετάς τη μπάλα στην εξέδρα όταν στριμώχνεσαι .. και να στρεψοδικείς αγκιστρωμένος σε αμφίσημες ατάκες .. σου φάνηκε να αγνοώ ή να υποτιμώ την ιστορία και τη σημασία του Πολυτεχνείου ?ή μήπως με μπερδεύεις με τη συντρόφισσα Μιλένα με τις Λουί Βιτόν και τα γαμισιάτικα της , που πληρώνει η Βουλή , δηλ. ο ελληνικός λαός ???

όσο για τη διαδρομή των συγκεκριμένων προσώπων , δεν θα τους κρίνεις ούτε εσύ ούτε εγώ , πράγματι ... μολονότι μπορείς να έχεις και να έχω άποψη .. ο μελλοντικός ιστορικός όμως σίγουρα θα αποτιμήσει ακριβοδίκαια το ρόλο τους , λαμβάνοντας φυσικά υπόψιν και τη λαική ρήση για τα στερνά που τιμούν τα πρώτα ... επίσης θα συνεκτιμήσει και το εξόχως συγκλονιστικό έργο τους στην υλοποίηση των ιδανικών της γενιάς του Πολυτεχνείου δια του πολιτικού τους βίου ..

τελοσπάντων , εύχομαι να βρεις αυτό που ψάχνεις μέσα στα σκοτάδια , εγώ να είσαι σίγουρος πως το έχω βρει εδώ και χρόνια ... είμαι ένας από αυτούς που ξέρουν τι θέλουν και πώς μπορούν να το πετύχουν .. και δεν αναλώνομαι σε ασκήσεις τετραγωνισμού του κύκλου .. Είμαι , ήμουν πάντα εκεί κάτω στην πλατεία , εδώ και πολλά χρόνια , ήδη από την εποχή της λαστικής ευημερίας και "πετάω πέτρες " στους "λαοπρόβλητους" μεσίες ... και κυρίως αποδομώ τα ασύστολα ψεύδη τους στη καθημερινή μου πρακτική..
Βλέπεις είμαι εκπαιδευτικός και δη ιστορικός .... με μόνη φιλοδοξία να συμβάλλω στη χειραφέτηση των παιδιών από όλους τους επίδοξους σωτήρες... και στη μετατροπή τους από κοπάδια υπηκόων ,καταναλωτών και χειροκροτητών σε στοχαστικούς και αποφασισμένους ανθρώπους ... αποφασισμένους να γίνουν λιοντάρια απέναντι στους λύκους .. κι απ' ότι φαίνεται κάτι έχω ψιλοκαταφέρει μέχρι τώρα ...

αυτά ...να είσαι καλά ..

Ανώνυμος είπε...

ΣΕ ΛΙΓΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΞΕΠΟΥΛΗΘΕΊ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΚΑ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΣΑΣ ΘΑ ΙΣΧΥΕΙ Η ΠΑΡΟΙΜΙΑ: ΔΥΟ ΓΑΪΔΑΡΟΙ ΜΑΛΩΝΑΝΕ ΣΕ ΞΕΝΟ ΑΧΥΡΩΝΑ.

Ανώνυμος είπε...

1ον. δεν αισθάνομαι ότι μαλώνω με κανέναν .Βεβαιότατα διαφωνώ σε πολλά κι επιχειρηματολογώ σχετικά

2ον. Η Ελλάδα έχει ξεπουληθεί ήδη από την εποχή της λήξης του Εμφυλίου (για να περιοριστώ στη σχετικά πρόσφατη ιστορία της χώρας)
Επομένως ο αχυρώνας ήταν ξένος πολύ πριν γεννηθούμε φίλτατε , απλώς κάποιοι μεγαλοτσαρλατάνοι της πολιτικής περίπου μας έκαναν να πιστέψουμε το αντίθετο στην εφηβική μας ηλικία .. καταλαβαίνεις υποθέτω περί τίνος ομιλώ..
3ον. Το στοίχημα λοιπόν , ήταν και παραμένει ο αγώνας για εθνική ανεξαρτησία και λαική κυριαρχία σ' αυτή τη χώρα ..
4ον. Εγώ , όπως προείπα , έχω διαλέξει το δρόμο μου εδώ και καμιά 20 αριά χρόνια τουλάχιστον .. κι έχω αποδεχθεί το κόστος του να πετροβολάς τους ισχυρούς χωρίς κουκούλα ...

ας σκεφτεί λοιπόν καθένας από τους συνέλληνες σήμερα που ξυπνούν άσχημα από τη μαστούρα της πλαστικής ευμάρειας των προηγούμενων δεκαετιών και της σοσιαληστρικής λαίλαπας , που θα πρέπει να ταχθεί και τι να κάνει ... όχι τόσο για το σαρκίο του , όσο για τα παιδιά του , αν δεν θέλει να τον φτύνουν αύριο...

5ον. Να κλείσω με κάτι που ίσως σας εκπλήξει .. Επειδή κάποιοι διέθεταν και κρίση και διορατικότητα όταν οι άλλοι , οι πολλοί εκστασιάζονταν με κούφια συνθήματα και στριμώχνονταν πονηρά στα παραμάγαζα της εξουσίας των βολευτάδων ...

------------------------------
«Εδώ και δύο χρόνια έχει αρχίσει το μεγάλο κακό που θα μετατρέψει σιγά - σιγά τους Έλληνες σε λαό πιθήκων, σε λαό ψηφοφόρων, δημοσίων υπαλλήλων, καταναλωτών, κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών, κομπιναδόρων και συνδικαλισταράδων. Σε είκοσι - τριάντα χρόνια από σήμερα Ανδρέας Παπανδρέου μπορεί να μην υπάρχει. Θα υπάρχει όμως μια Ελλάδα πτωχευμένη κι ένας λαός στα όρια της οικονομικής και της ηθικής εξαθλίωσης»

ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝΝ

(Από την παράστασή του «Αλλαγή και πάσης Ελλάδος», στην μπουάτ «Διαγώνιος» στην Πλάκα, το 1983!)

citizen είπε...

@ Ανώνυμος.
"όσο για τη διαδρομή των συγκεκριμένων προσώπων , δεν θα τους κρίνεις ούτε εσύ ούτε εγώ , πράγματι ... μολονότι μπορείς να έχεις και να έχω άποψη .." Ευχαριστούμε που μας παραχωρείς το δικαίωμα της γνώμης. Ευχαριστούμε και για τους "επαναστάτες" που έχεις φτιάξει. Υποθέτουμε ότι τους επιτρέπεις να έχουν κρίση,γνώμη, επιλογή. Όχι δεν σπουδάσαμε Χάρρυ Κλύνν.Ίσως κάναμε λάθος αλλά προτιμήσαμε τον Κονδύλη. Χαίρεσθε.

Ανώνυμος είπε...

ω φίλτατε , βλέπω είστε θεωρητικά καλλιεργημένος πασόκος , αφού επικαλείστε και τον αείμνηστο Π.Κονδύλη και ξινίζετε τα μούτρα στα ντρέτα λόγια του Χ.Κλυνν..
(εξαιρετικά σπάνιο ομολογώ για πασόκο )

Να σας παραθέσω λοιπόν ορισμένες διατυπώσεις ΚΑΙ του Κονδύλη για την ελληνική περίπτωση και προς γνώσιν των αναγνωστών σας , όπου ίσως θα συναντήσουμε όλοι το παράδοξον της σύμπλευσης των απόψεων του με τον ταπεινόν κουκουέ Χάρυ Κλυν σε έναν κοινόν παρανομαστήν. Αυτόν φυσικά της αθλιότητας της πολιτικής σκηνής της χώρας διαχρονικά , φυσικά κυρίως του Πασοκ , λόγω της πολυετούς κυβερνητικής του θητείας ..
Ας απολαύσουμε λοιπόν τους θεωρητικούς στοχασμούς του Κονδύλη
και να σας καληνυχτίσω μ' αυτά .

Έρρωσθε !

(Κι αν επιθυμείτε περαιτέρω θεωρητική ανάλυση περί της ελληνικής περίπτωσης μπορώ να επανέλθω και με Καστοριάδη αύριο , αν αγαπάτε (!!)
--------------------

έχουν βρει τη δική τους ψυχολογικά βολική λύση: το έθνος το υπηρετούν ανέξοδα περιβαλλόμενοι γαλανόλευκα ράκη, οπότε το καλεί η περίσταση, και έχοντας κατόπιν ήσυχη συνείδηση το κλέβουν μόνιμα με παντοειδείς τρόπους

[Πηγή: http://library.antibaro.gr/text/Kondylhs/_Kondylhs_.pdf ]

Οι εθνικιστές όμως, οι πατριώτες κτλ. διέπραξαν για λόγους κομματικής ψηφοθηρίας κάτι εξαιρετικά επιζήμιο: ενίσχυσαν επί δύο δεκαετίες την οικονομική πολιτική του παρασιτικού καταναλωτισμού, με αποτέλεσμα τη γενικότερη εξάρτηση της δανειοτραφούς χώρας.

[ Πηγή: http://kondylis.wordpress.com/2009/01/06/nationalstrategy/ ]

Η σύγχρονη Ελλάδα είναι ένα αποχωρητήριο χτισμένο από Φιλέλληνες πάνω στα ερείπια ενός αρχαίου ναού.


-------------
(κι ακόμη για τους διαχρονικά κυβερνώντες ...)

Ωστόσο δεν έχουμε ενδείξεις για να υποθέσουμε ότι πολλοί Έλληνες πολιτικοί στις ημέρες μας αντιμετωπίζουν το δίλημμα της επιλογής μεταξύ παρρησίας και σταδιοδρομίας. Είναι οι ίδιοι, στη μέγιστη πλειοψηφία τους, τόσο ζυμωμένοι με τις διάφορες (όχι αναγκαία τις ίδιες πάντοτε) εκφάνσεις εκείνου πού συνιστά τη σημερινή ψυχοπνευματική εξαθλίωση του ελληνικού λαού, ώστε δεν χρειάζεται καν να κρύψουν μία περιφρόνηση, την οποία δεν έχουν αρκετό επίπεδο για να αισθανθούν ˙ μάλλον θαυμάζοντας τον λαό θαυμάζουν τον εαυτό τους ως ηγέτη του και μάλλον δείχνοντας κατανόηση προς τους άλλους επαιτούν επιείκεια γι’ αυτούς τους ίδιους. Μεταξύ τους έχει άλλωστε εμπεδωθεί, αν όχι η ξεκάθαρη συνείδηση, πάντως η πρακτική του ότι αποτελούν κι αυτοί, όπως και όλες οι άλλες κοινωνικές ομάδες, κλάδο με ειδικά συμφέροντα, με μόνη τη διαφορά ότι ο κλάδος αυτός εξυπηρετεί τα ειδικά του συμφέροντα διαχειριζόμενος ή εκποιώντας τα γενικά συμφέροντα προς όφελος πολυπληθέστατων τρίτων. Η ακραία και oλεθριότερη περίπτωση αυτής της πρακτικής ήταν η ένταξη της χώρας στον δρόμο του παρασιτικού καταναλωτισμού και η εκσυγχρονισμένη εμπέδωση του κοινωνικού παρασιτισμού με αντάλλαγμα την εύνοια «του λαού», ήτοι τη νομή της εξουσίας. Ένας τέτοιος «πολιτικός κόσμος» δεν θα είναι ποτέ ικανός ως σύνολο να θέσει και να λύσει το πρόβλημα της εθνικής πολιτικής και της εθνικής επιβίωσης παρά μόνον ευκαιριακά και φραστικά ˙ είναι ο ίδιος όχι μόνο προαγωγός, αλλά και προϊόν του κοινωνικού παρασιτισμού, ανήμπορος ως εκ της φύσεώς του να αντιταχθεί στον «λαό», όταν ο «λαός» απαιτεί την εκποίηση του έθνους για να καταναλώσει περισσότερα και να εργασθεί λιγότερο. Πέρα απ’ αυτό, είναι ανίκανος να κάνει κάτι τι διαφορετικό απ’ ό,τι κάνει λόγω του επιπέδου και του ποιού του. Ότι ο σημερινός ελληνικός «πολιτικός κόσμος», κοινοβουλευτικός και εξωκοινοβουλευτικός, αποτελείται ως επί το πολύ από πρόσωπα ελαφρά έως φαιδρά, δεν αποτελεί καν κοινό μυστικό ˙ αποτελεί πηγή δημόσιας θυμηδίας, συχνά με τη σύμπραξη των ίδιων των διακωμωδούμενων. Οι λίγοι, πού έχουν γνώση και συνείδηση, πού κάτι είχαν και κάτι διατηρούν μέσα στους ρηχούς, καριερίστες ή απλώς ψευτόμαγκες συναδέλφους τους, καταπίνουν κι αυτοί τη γλώσσα τους ή μιλούν με πρόσθετες περιστροφές όταν τα θέματα γίνονται οριακά για την πολιτική τους επιβίωση.

citizen είπε...

@ Ανώνυμος.
Απεχθάνομαι την επιδεικτική αλαζονεία της γνώσης, την αυταπάτη των μοναδικών κατόχων της και τον μικροαστικό ελιτισμό. Οι μανιχαϊσμοί και οι εγκιβωτισμένοι εγκέφαλοι καταστρέφουν, ισοπεδώνουν,δεν δημιουργούν.
Πόσοι νομίζουν ότι επειδή διάβασαν η έχουν πλούσια βιβλιοθήκη,ότι κατέχουν κιόλας? Δυστυχώς πολλοί.

Ανώνυμος είπε...

"Απεχθάνομαι την επιδεικτική αλαζονεία της γνώσης, την αυταπάτη των μοναδικών κατόχων της και τον μικροαστικό ελιτισμό. Οι μανιχαϊσμοί και οι εγκιβωτισμένοι εγκέφαλοι καταστρέφουν, ισοπεδώνουν,δεν δημιουργούν."

.... να υποθέσω ότι αναφέρεσαι στον Κονδύλη "σύντροφε" ή να το εκλάβω ως γενναία απόπειρα αυτοκριτικής ... Πάντως μέχρι τώρα , ενώ με έχεις φιλοδωρήσει με άπειρους και κατά κανόνα εντελώς αστήρικτους χαρακτηρισμούς , ίδιον φυσικά της πασοκικής παιδείας σου , ποιος μπορεί να ξεχάσει το Κουτσογιώργειο απόφθεγμα "δεν δικαιούστε δια να ομιλείτε " , δεν είδα και τίποτε ουσιαστικό ως απάντηση στα όσα υποστηρίζω ..

απορία ψάλτου βηξ , που λένε ...

λοιπόν , αν και διασκεδαστικό το γαιτανάκι αυτό , δεν σκοπεύω να το συνεχίσω , ακριβώς γιατί δεν είναι στις προθέσεις μου να αναλώνομαι σε ανόητες διελκυστίνδες με ανθρώπους που καταφανώς αμήχανοι, στη θέση των επιχειρημάτων αντιδρούν με αστείους και παντελώς αστήρικτους χαρακτηρισμούς όπως λ.χ. συμπλεγματικές απόψεις , στερεότυπες σκέψεις , μανιχαιστικούς εγκεφάλους κ.λπ. κ.λπ.

καλή συνέχεια στον υπερ (βατικό) αγώνα σου περί Πασοκ ...

(μόνο μην επικαλείσαι στοχαστές , όπως ο Κονδύλης , όταν καταφανώς δεν γνωρίζεις το εύρος και την αιχμή των σκέψεών τους , με αποτέλεσμα να εκτίθεσαι ... )

citizen είπε...

@Ανώνυμος.
Και ρατσιστής και εγωπαθής υπερόπτη και παντογνώστη δασκαλάκο.Έχεις ΔΝΑ Κνίτη και σου βγαίνει. Χαίρε.