“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

17 Ιουνίου 2011

Προς «Τσάρο» Ευάγγελο επιστολή



Γράφει ο creedence

Αγαπητέ Ευάγγελε
 Να υποθέσω ότι δεν σου πέρασε από το μυαλό η ιδέα να μην συμμετάσχεις στην κυβέρνηση, προφανώς λόγω της αίσθησης καθήκοντος προς την πατρίδα.
Την οικονομία, ανεξάρτητα από το πληθωρικό του χαρακτήρος σου, δεν βλέπω να τη φέρνεις βόλτα. Ο κ. ΓΑΠ μονά-ζυγά κερδίζει, εσύ μονά-ζυγά χάνεις.
Το πολιτικό σου μέλλον ουδόλως μας ενδιαφέρει, αλλά θα ήταν χρήσιμη μία παρατήρηση. Αν θεωρείς ότι με τις επιλογές σου θα «κληρονομήσεις» από τον κ. ΓΑΠ  το «όλον» ΠΑΣΟΚ, πλανάσαι. Μαζί σου και οι λοιποί που το ονειρεύονται και έσπευσαν χθες να μιλήσουν για Ιουλιανά και άλλες αρλούμπες  (θα θυμάσαι άλλωστε ότι και σένα σε είχαν κατατάξει στην κατηγορία των υπονομευτών της παράταξης, πράγμα που ευκόλως θα ξανακάνουν αν διανοηθείς να κάνεις τσιριμόνιες στον αρχηγό).
Έλεγα λοιπόν, ότι δεν θα κληρονομήσεις το όλον ΠΑΣΟΚ, πρώτον γιατί ήδη δεν υπάρχει όλον. Δεύτερον γιατί ότι απομείνει θα ανήκει εσαεί στον κ.ΓΑΠ (ο οποίος το θεωρεί μαγαζί του) και τρίτον ότι απομείνει θα είναι τόσο μικρό και «βασιλικό» που δεν θα έχεις την παραμικρή δυνατότητα (ούτε οι λοιποί επίδοξοι) να το διεκδικήσεις.    
Φανταστήκατε ότι ο κ. ΓΑΠ κάνει τέτοιες προσπάθειες και σας ανέχεται, για παραδώσει κάποτε το ΠΑΣΟΚ σε σένα, την κ. Άννα, ή τον κ. Μιχάλη?


9 σχόλια:

ΛεΠά είπε...

Και δέκα χοντρούς να βάλει αντιπροέδρους ο ΓΑΠ το χρέος δεν θα μπορέσουνε να το "φάνε".

nik είπε...

Nα λέτε ευτυχώς που χτυπάνε το κεφάλι τους μαζί μας στην Ευρώπη διότι συνειδητοποίησαν πως προτιμάμε να βουλιάξουμε και να συμπαρασύρουμε και άλλους από το να αλλάξουμε μυαλά...

firiki2010 είπε...

Iσως είμαι αφελής αλλά είναι δυνατόν να βλέπουμε όλες τις κινήσεις στην πολιτική σκακιέρα μόνο κάτω από το πρίσμα ποιος προσπαθεί να κληρονομήσει το ΠΑΣΟΚ και ποιος να μην το κληροδοτήσει; Κάποιοι που να σκέφτονται το συμφέρον του τόπου και να προσπαθούν να κάνουν κάτι γι αυτό δεν υπάρχουν;

citizen είπε...

@firiki2010.
"το Εθνικό Χρέος ηττήθηκε από το αρχηγικό και κομματικό συμφέρον."

Από το κείμενο παραίτησης του Φλωρίδη. Οι υγιείς πολιτικές συνάμεις της χώρας η παραιτούνται η σχολάζουν κάτω απο το βάρος και την απηνή δίωξη των κυνικών πολιτικών, οικονομικών,εκδοτικών και παρακρατικών μηχανισμών.

firiki2010 είπε...

@citizen
Προφανώς δεν αμφισβητώ το αξιοπρεπές της στάσης Φλωρίδη όπως δεν αμφισβητώ πώς ότι έκανε το έκανε στην προσπάθεια του να υπηρετήσει τον τόπο (κατά την άποψη μου με το να μην βλάψει την παράταξη του).
Το θέμα είναι το πόσο ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ μπορεί να είναι η παραίτηση.

citizen είπε...

Δεν μπορώ να εκτιμήσω το αποτέλεσμα των παραιτήσεων Φλωρίδη-Νασιώκα. Έχω όμως την αίσθηση ότι κινούνται εκτός υπάρχοντος πολιτικού πλαισίου και ενδεχομένως να καρπωθούν πολιτικά οφέλη στη περίπτωση μεσομακροπροθέσμων πολιτικών εξελίξεων και ανάδειξης νέων εκφράσεων του πολιτικού συστήματος.

Ρούμπος είπε...

Η υπουργοποίηση Βενιζέλου προσφέρει την "ελπίδα" που ψυχολογικά έχουν ανάγκη οι Έλληνες.Δεν σημαίνει ούτε αλλαγή πορείας,ούτε πιθανά θετικά αποτελεσματα για τους πολίτες.Ελπίδα ζητούν οι Έλληνες και εξ αντικειμένου την προσφέρει η Υπουργοποίηση Βενιζέλου. Πολιτικά απαιτείυαι ψυχραιμία, ανοχή,εγρήγορση και προετοιμασία για τις πολιτικές εξελίξεις που αργά η γρήγορα θα έρθουν.

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΠΡΑΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ.......
ΚΑΙ ΞΕΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΕΝΟ "ΚΥΚΛΟ" ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΤΗΣ Ν.Δ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΠΟΙΟΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΤΗΣ Ν.Δ Η ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ......
ΕΤΣΙ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΓΑΠ ΚΑΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΜΕ ΠΙΟ ΑΝΟΙΧΤΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΟΣΟ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΙΝΑΙ "ΚΑΤ'ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ" ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΣΤΕΝΟΚΕΦΑΛΟΣ.......

ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ, ΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ, ΤΟΝ ΓΑΠ, ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΜΑΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΕΤΣΙ , ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΣΑΝ ΟΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΑΝ ΠΟΚΥΤΙΜΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΑΡΙΣΤΑΝΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΥΛΙΚΟΥΣ ΜΕ ΑΝΤΑΛΑΓΜΑ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΜΕ ΠΑΧΥΛΟ ΜΙΣΘΟ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΔΕΚΟ, ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΈΤΣΙ ΟΛΕΣ ΚΑΤΑΧΡΕΩΜΕΝΕΣ...................

ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΕΠΙΕΛΟΥΣ - ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΠΑΡΤΥ ΚΙΑ ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΚΑΙ ΣΚΑΣΜΟ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΛΑΜΟΓΙΑ............

Ρούμπος είπε...

@Ανώνυμος. Τι παίρνεις και δεν μας δίνεις?
Α και πλένε το στόμα σου που και που.