“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

26 Ιουνίου 2011

Βενιζέλου Οδύσσεια.

Κάθε θαύμα  τρείς ημέρες και ...το μεγάλο τέσσαρες, διατείνεται η λαϊκή ρήση. Ο κυβερνητικός ανασχηματισμός έρχεται να την επιβεβαιώσει. Όσοι εκτιμούσαν ότι το πρόβλημα της κυβέρνησης του κ. Παπανδρέου θα το έλυνε ενας ανασχηματισμός με εσωκομματικά κριτήρια διαψεύσθηκαν ήδη.
 Ο "πολύς" κ. Βενιζέλος, θύμα του αθεράπευτου ναρκισσισμού του, προσέφερε φρούδες ελπίδες στους Έλληνες και άμεσα υποχρεώθηκε σε αναδίπλωση με την κατάθεση   επαχθέστερης εκδοχής του Μεσοπροθέσμου. Η πρώτη "πατάτα" ήρθε πολύ γρήγορα.
Η δεύτερη "πατάτα" με τα μπρός-πίσω της επιστροφής φόρου απο τις αποδείξεις αναδείχθηκε τηλεοπτικά και έδωσε την ευκαιρία στους κ.κ. Πάγκαλο και Πρωτόπαππα να δείξουν την πολιτική σύμπνοια και αλληλεγγύη που διέπει τη κυβέρμηση του Πασοκ.
Ο κ. Βενιζέλος βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Αυτό αποτυπώνεται  και στις δηλώσεις του (εδώ), που έχουν χάσει το πολιτικό σφρίγος και δυναμική που απέπνεαν και διολισθαίνουν σε "παραπονεμένα λόγια είναι τα τραγούδια μας".
Ο κ. Βενιζέλος δείχνει αιφνιδιασμένος και η πολιτική σπιρτάδα του δεν του προσφέρει πλέον επαρκείς πολιτικές υπηρεσίες, ταυτόχρονα γίνεται στόχος υπαινικτικών δηλώσεων του "αχαμνού" προκατόχου του (εδώ).
Ο κ. Βενιζέλος βιώνει τον αυτοεγκλωβισμό του και την "ανομολόγητη" υποταγή του στον πρωθυπουργό. Κατανοεί την ισχύ του προβλήματος που εδώ και καιρό φροντίζει να ξεχνά και ακούει στο όνομα "χαοτική πολιτική διεύθυνση Παπανδρέου".

Δεν υπάρχουν σχόλια: