“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

16 Ιουνίου 2011

Λάσπη στο ανεμιστήρα

Οι εξελίξεις δικαιώνουν όλους όσοι πιστεύουν ότι η πολιτική συμπεριφορά του κ. Παπανδρέου προσιδιάζει σε πρίγκηπα και πόρρω απέχει απο την δεοντολογία που διέπει τις κινήσεις και τις επιλογές ενός πρωθυπουργού.
Το ρευστό πολιτικό σκηνικό, όπως διαμορφώνεται, είναι πολιτικό σκηνικό με μικρό χρονικό ορίζοντα. Προκειμένου να επιβιώσει το imperium των Παπανδρέου, η χώρα ,οι άνθρωποί της μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα. Γι αυτό ο γκαιμπελικός μηχανισμός του Μαξίμου, σαν έτοιμος από καιρό, βάζει λάσπη στον ανεμιστήρα. Ο "εμετικός τσανακογλύφτης" βουλευτής κ. Αντωνακόπουλος ανακαλύπτει "συνωμοσίες", επειδή η ανάγκη διατήρησης της υπουργικής του καρέκλας απαιτεί συνεχείς οσφυοκαμψίες. Και ως εδώ καλά. Αλλά ο Λοβέρδος, ο Ρέππας, ο Χρυσοχοϊδης, η Διαμαντοπούλου και ο άφαντος Βενιζέλος γιατί νομίζουν ότι ωφελούνται με όσα αμετροεπή και γλοιώδη ξεστομίζουν?
Δεν κατανοούν, δεν αφουγκράζονται η μωραίνει ο Κύριος ον βούλεται απολέσαι?

Δεν υπάρχουν σχόλια: