“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

1 Ιουνίου 2011

Εκλογές εδώ και τώρα

Γράφει ο creedence

Η κυβέρνηση συζητά και είναι έτοιμη να συμφωνήσει με τους δανειστές για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Δεν έχει όμως την παραμικρή πολιτική νομιμοποίηση για την πολιτική που θα περιέχει το μεσοπρόθεσμο, ούτε από το εκλογικό σώμα αλλά ούτε και από το ίδιο το κόμμα της.
Τη νομιμοποίηση αυτή δεν μπορεί να την υποκαταστήσει με παιχνίδια συναίνεσης, ακόμα κι αν η ΝΔ συμφωνούσε να συμπράξει. Πολύ περισσότερο με την επιδίωξη συναίνεσης μέσω της συμμετοχής στην κυβέρνηση «προσωπικοτήτων».
Μπορεί ο πρωθυπουργός να δηλώνει «έχω εντολή να αλλάξω την Ελλάδα», αλλά στην πραγματικότητα η μόνη εντολή που πήρε ήταν με βάση το «λεφτά υπάρχουν» και άλλες γενναιόδωρες υποσχέσεις. Ο λαϊκισμός εκείνης της περιόδου θα  κυνηγά την κυβέρνηση μέχρι τις επόμενες εκλογές.
Αλλά ακόμη κι αν συμφωνήσει με τους δανειστές και ψηφίσει στη Βουλή τη νέα δανειακή σύμβαση, πως θα την εφαρμόσει? Με ποια πολιτικά και κοινωνικά στηρίγματα?
Στην παρούσα κατάσταση μόνο οι εκλογές μπορούν να δώσουν λύση και αυθεντική νομιμοποίηση. Διαφορετικά η χώρα μπορεί να διολισθήσει σε ανώμαλες πολιτικές καταστάσεις και η κατάσταση να ξεφύγει. Λύσεις εξ υφαρπαγής,  χωρίς λαϊκή ετυμηγορία, μπορεί να σπρώξουν τη χώρα σε περιπέτειες
Ο κ. Παπανδρέου πρέπει να καταλάβει ότι η χώρα και το πολιτικό σύστημα δεν είναι ιδιοκτησία του. Αν επιθυμεί να συνεχίσει να κυβερνά πρέπει να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών.

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τις κάλπες.


3 σχόλια:

Kalamas είπε...

Αγαπητέ creedence εννοείτε δηλ ότι στις περασμένες εκλογές είχε πάρει την εμπιστοσύνη των πολιτών,όταν γράφετε πως "αν επιθυμεί να συνεχίσει να κυβερνά θα πρέπει ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών" ???

creedence είπε...

Την είχε κερδίσει. Με ψέμματα και απίθανους λαϊκισμούς βέβαια,όμως η πλειοψηφία τον εμπιστεύθηκε.
Αλλά το θέμα, αγαπητέ Kalamas, είναι τι γίνεται τώρα...

Ανώνυμος είπε...

Τι εκλογές ρε μάγκες. Τον Σαμαρά θέλετε πρωθυπουργό αλλά δεν το λέτε. Δεν καταλαβαίνω τι πρόβλημα θα λύσουν οι εκλογές.