“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

1 Ιουνίου 2011

Τα σκληρά νέα μέτρα

Στην μείωση των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων από την 1η Ιουλίου σε ποσοστό ως και 8%, των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα κατά 2% και στη μείωση των υψηλών συντάξεων από 2 ως 4%, οδηγούν τα μέτρα έκτακτης ανάγκης στα οποία συμφώνησε η κυβέρνηση με την τρόικα προκειμένου να εξασφαλίσει την έγκριση της 5ης δόσης της βοήθειας πρός τη χώρα μας.
Παράλληλα, κόβεται το αφορολόγητο όριο στο μισό, από 12.000 ευρώ σήμερα στις 6.000 ευρώ - για τους ελεύθερους επαγγελματίες και περιορίζεται στις 10.000 ευρώ για τους μισθωτούς.
Ταυτόχρονα για λόγους "κοινωνικής δικαιοσύνης" αποφασίστηκε να επιβληθεί νέα έκτακτη εισφορά στους ιδιοκτήτες μεγάλης ακίνητης περιουσίας, κατεβάζοντας το όριο επιβολής ΦΑΠ από τις 400.000 ευρώ στις 300.000 ή 350.000 ευρώ καθώς και έκτακτη εισφορά στους κατόχους σκαφών αναψυχής, πολυτελών ΙΧ άνω των 2000 κυβικών, ακόμη και επί των ιδιοκτησιών που έχουν πισίνες.
Μέσα σε βαριά ατμόσφαιρα, το οικονομικό επιτελείο, έβαλε την υπογραφή του κάτω από σκληρά μέτρα, από τα οποία περιμένει να αποδώσουν 6,5 δισ. ευρώ ως το τέλος του χρόνου γνωρίζοντας ότι θα προκαλέσουν νέο γύρο αντιδράσεων των συνδικάτων. Ομως, όπως περιγράφουν την κατάσταση στελέχη του υπουργείου που μετείχαν στις διαπραγαμτεύσεις με την τρόικα "δεν μας άφησαν κανένα περιθώριο".
Πλέον τα στελέχη του υπουργείου διαβάζουν μαζί με τους εκπροσώπους της τρόικας τα κείμενα για την αξιολόγηση της οικονομίας, την τελική διατύπωση για τα νέα μέτρα και προετοιμάζουν το νομοσχέδιο που θα έρθει πρός έγκριση στο Υπουργικό Συμβούλιο, προτού αυτό κατατεθεί πρός ψήφιση στη Βουλή.
Το μέτρο που "καίει" είναι η μείωση των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων καθώς για πρώτη φορά επιβάλεται σε όλους ασφαλιστική εισφορά 3% υπέρ των ανέργων.
Η εισφορά που καταβάλουν σήμερα οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα είναι 1% και πλέον αυξάνεται στο 3%. Ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί αν θα επιβαρυνθούν και οι εργοδότες, αλλά η τρόικα ζήτησε οι επιχειρήσεις να απαλλαγούν από πρόσθετες επιβαρύνσεις.
Επίσης για τους δημοσίους υπαλλήλους κόβεται στο μισό το κίνητρο απόδοσης που κυμαίνεται από 57-100 ευρώ το μήνα και πλέον περιορίζεται στα 28 ως 50 ευρώ το μήνα.
http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=404176

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Moody's Caa1, Greece = Junk

Ανώνυμος είπε...

Greece 0001, Moody's= Junk

GERONTAS είπε...

ΑΝΤΕ ΘΑ ΠΑΕΙ ΤΑΜΕΙΟ Η .... ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΤΑ CDS!


ΤΑ ΕΛΕΓΕ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΑΛΛΑ.....