“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

23 Ιουνίου 2011

Test για τον Βενιζέλο.

Οι πρόσφατες πολιτικές πρωτοβουλίες του κ. Παπανδρέου και οι ανεύθυνοι χειρισμοί που οδήγησαν απο την συναίνεση... στον κ. Βενιζέλο ενίσχυσαν τις υπόνοιες των εταίρων μας, ότι η ελληνική κυβέρνηση αναζητά τρόπους αποφυγής η μετάθεσης μέρους των των υποχρεώσεων της, όπως απορρέουν  απο το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής. Η αξιοπιστία των Ελληνικών αρχών εξακολουθεί να κινείται στα χαμηλά.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου αποτελούσε για τους ευρωπαίους σχετική εγγύηση. Η χαμηλή πολιτικοποίηση του, η πειθήνια συμπεριφορά του και η απουσία διεκδικητικής και διαπραγματευτικής διάθεσης εκ μέρους τον είχαν καταστήσει αποδεκτό "βολικό" εταίρο.
Ο κ. Βενιζέλος είναι για τους ευρωπαίους ένας παραδοσιακός σοσιαλδημοκράτης με "εμμονές" στις κοινωνικές πολιτικές και το ισχυρό κράτος. Ίσως έτσι εξηγείται και η ξαφνική αύξηση των πιέσεων για την ψήφιση του μεσοπροθέσμου και του εφαρμοστικού του νόμου. Η πρώτη εμφάνιση του υπουργού οικονομικών στη σύνοδο του eurogroup υπήρξε καθησυχαστική αλλά δεν καταλάγιασε όλες τις επιφυλάξεις, απλώς μετρίασε την ένταση των αμφισβητήσεων.
Είναι εμφανές ότι πέραν των αντικειμενικών ευρωπαϊκών δεδομένων στην αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης, οι αυξημένες απαιτήσεις και οι εντεινόμενες πιέσεις των εταίρων μας , αποτελούν test και alert για τον κ. Βενιζέλο. Ο οποίος, όπως φαίνεται είναι έτοιμος να ανταποκριθεί.

7 σχόλια:

Ήρεμη Δύναμη είπε...

Να σας πω τη μαύρη μου αλήθεια:
Το 2007 θεωρώντας βέβαιη την ανικανότητα του ΓΑΠ και μην έχοντας άλλη επιλογή στήριξα το το Βενιζέλο...με κρύα καρδιά. Με ενοχλούσε η εμφανής αλλαζονία του. Τώρα ανέλαβε το πιο δύσκολο πόστο.Τον καθίσανε σε ηλεκτρική καρέκλα. Μεγάλο στοίχημα για τον ίδιο και για όλους μας.Έχει ν' αντιμετωπίσει τα πιό δύσκολα προβλήματα. Να δώσει μάχες όπως είπε, με την πρέπουσα σοβαρότητα. Δεν σας κρύβω οτι με ενοχλεί το διαρκές χαμόγελό του. Κάτι με σφίγγει...

christof vasiliadis είπε...

ωραία τα λέει ο από πάνω...

Ρούμπος είπε...

Ο Βενίζελος υποτάχθηκε στην ματαιοδοξία και τον ναρκισσισμό του. Δεν τόλμησε να πεί την αλήθεια και ας ελπίσει να γίνουν γρήγορα εκλογές, μπας και αποφύγει τον πολιτικό του θάνατο. Η υποτακτική στάση που τόσο καιρό κράτησε δεν του προσέφερε τίποτα, ούτε καν την συμπαράσταση του Παπαιωάννου και του Μαγκούφη.

Ανώνυμος είπε...

Τι ζόρι τραβάτε ωρέ λεβέντες? Ο Βενιζέλος θα τα κάνει όλα μια χαρά.Μέχρι να τον βαρεθεί το σύστημα και να τον ξωπετάξει και αυτόν, όπως άλλωστε γίνεται με όλους τους πειθήνιους.

christof vasiliadis είπε...

Το στρατηγικό λάθος του Μπένυ ήταν να ταυτιστεί με τους εκσυγχρονιστές.

Σε ότι αφορά το μέλλον νομίζω ότι μπαίνουμε σε μια περίοδο φθοράς και ανακατατάξεων.

Θα απαιτούνται συνεχώς νέα μέτρα και νέες πολιτικές δυνάμεις και οντότητες προς ανάλωση από το οικονομικό σύστημα.

Fabian είπε...

Το λάθος του Βενιζέλου είναι η ταύτιση του με τον ΓΑΠ. Σιωπηλός παρατηρητής εδω και 4 χρόνια, αρκέσθηκε στη βολή της θέσης του υπουργού Άμυνας και ευνούχισε πολιτικά τι 42% που τον υποστήριξαν στηναναμέτρησ με τον ΓΑΠ. Μακάρι να είχε ταυτισθεί με τους εκσυγχρονιστές και να μη καθοριζόταν απο το λαϊκίστικο και οπισθοδρομικό Πασοκ. Μακάρι και το 2001 να μην είχε ταυτισθεί με τους άθλιους συνδικαλιστές και να είχε υποστηρίξει την ασφαλιστική μεταρρύθμιση. Τώρα οι συντάξεις θα μειώνονται συνεχώς και ο δυστυχής Σημίτης θα δικαιώνεται. Η αριστερα της αραχτής και της λούφας νίκησε και κατέστρεψε την χώρα.Τώρα κάνουμε όλοι τους ανήξερους, τους αιφνιδιασμένους και τους αμέτοχους. Γνήσια συμπεριφορά ραγιάδων δηλαδή. Αυτοί είμαστε.

nik είπε...

Αν υπήρχε like θα το άφηνα σίγουρα για το τελευταίο σχόλιο...

Προς όλους: το ζητούμενο δεν είναι πιά ΓΑΠ/Βενιζέλος κλπ, ή να φύγουν κάποιοι από αυτούς, αλλά πολιτικοί σχηματισμοί και άνθρωποι απαλλαγμένοι από τα μοντέλα της παρελθούσης 35αετίας...