“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

4 Ιουλίου 2011

Καμμία χρονική δέσμευση

"Τώρα, μέσα σε ασφυκτικά χρονικά περιθώρια, πρέπει να δείξουμε ότι αυτά που λέμε τα εννοούμε ως προς την εφαρμογή του προγράμματος. Παράλληλα, ξεκίνησαν ήδη τρεις μεγάλες πρωτοβουλίες:
* Πρώτον, η προετοιμασία του εθνικού φορολογικού συστήματος που θα αποκαταστήσει αδικίες και ανισότητες και θα βοηθήσει την ανάπτυξη στο πλαίσιο των δημοσιονομικών μας δεσμεύσεων.
* Δεύτερον, ενέργειες για την ανάσχεση της ύφεσης και την υποστήριξη της ανάπτυξης, μέσα από την αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων που ήδη προβλέπονται για την Ελλάδα, αλλά πρέπει να κινητοποιηθούν γρήγορα, αντιγραφειοκρατικά και με καλή στόχευση.
* Τρίτον, η εφαρμογή εγγυήσεων κοινωνικής προστασίας ώστε κανείς να μην νιώθει μοναχικό, αβοήθητο και εγκαταλελειμμένο θύμα της κρίσης."
Οι προσεκτικοί αναγνώστες του αποσπάσματος του άρθρου (εδώ) ,του υπουργού Οικονομικών κ. Βενιζέλου θα παρατηρήσουν μιά βασική έλλειψη στις δεσμεύσεις που αναλαμβάνονται. Πρόκειται για την απουσία οιασδήποτε χρονικής δέσμευσης για την επίτευξη των τριών μεγάλων πρωτοβουλιών.
Ο κ. Βενιζέλος είναι έξυπνος πολιτικός  και γνωρίζει και την ανεπάρκεια της πολιτικής διεύθυνσης της κυβέρνησης και την αναποτελεσματικότητα των κρατικών μηχανισμών και την πιθανότητα να χρειασθεί τον προσεχή Οκτώβριο να προσφύγει σε πρόσθετα μέτρα για να καλύψει το στόχο του ελλείματος (7,6% για το 2011 και ενώ τρέχει με 12% σήμερα).
Ο ευφυής κ. Βενιζέλος γνωρίζει ότι ο "έρωτας" με τον κ. Παπανδρέου δεν θα κρατήσει πολύ. Ήδη οι μηχανισμοί του Μαξίμου, δείχνουν εξαιρετικά ενοχλημένοι απο την υπερδραστηριότητα και την συνακόλουθη υπερπροβολή του υπουργού Οικονομικών. Προς τούτο ετοιμάζουν επικοινωνιακή αντεπίθεση του πρωθυπουργού. Ταυτόχρονα γνωρίζουν ότι οι λοιποί δελφίνοι έχουν χάσει τον ύπνο τους με την πρωτοκαθεδρία Βενιζέλου και στο παραμικρό λάθος η αστοχία θα τον υποσκάπτουν στο όνομα της σωτηρίας της πατρίδας. Το Μαξίμου δεν θα τους ενθαρρύνει, αλλά δεν θα κάνει και το παραμικρό για να τους αποτρέψει.
Ο κ. Βενιζέλος θα επιμείνει στη γραμμή της συναίνεσης, που είναι η πλέον ισχυρή πρόταση εξόδου από την κρίση, με πλήρη συνείδηση ότι οι κ.κ. Παπανδρέου και Σαμαράς, παρά τα λεγόμενα τους, την αποστρέφονται για τον απλούστατο λόγο ότι ένα κυβερνητικό σχήμα Εθνικής σωτηρίας περιθωριοποιεί και τους δύο. Άρα εκλογές. Δηλαδή το λιγότερο κακό για τον Βενιζέλο και κυρίως για την πατρίδα. 

8 σχόλια:

GERONTAS είπε...

πιστευω οτι ειναι η πλεον σωστη προσεγγιση
Τα παιχνιδακια ΓΑΠ και ΣΑΜΑΡΑ συνεχιζονται
κανεις δεν ενδιαφερεται για την χωρα και τον κοσμακη

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

-----------

(Από το μπλογκ Βαθύ Κόκκινο)

Τρομερές αποκαλύψεις του Σωματείου ΤΡΙΑΙΝΑ για τις συμφωνίες Γερμανών-Βενιζέλου-Σάφα για το ξεπούλημα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά!
Η Επιστολή-βόμβα του Σωματείου Εργαζομένων "ΤΡΙΑΙΝΑ" των ΕΝΑΕ προς την ΓΣΕΕ, αποκαλύπτει την ύπαρξη ενός δυσώδους παρασκηνίου για την πώληση των ΕΝΑΕ μεταξύ του τότε υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευ.Βενιζέλο και του Αναπληρωτή Π.Μπεγλίτη, τη γερμανική TKMS και τον Ισκαντάρ Σάφα. Πλήθος παρανομιών, συμφωνιών κάτω από το τραπέζι, περίεργων όρων αγοράς που οδήγησαν στο φιάσκο της καταγγελίας της σύμβασης ναυπήγησης των δύο νέων υποβρυχίων Type 214, αλλά που κυρίως παραπλάνησαν τους εργαζόμενους και το σύνολο της κοινωνίας.

Ο σημερινός Αντιπρόεδρος και για πολλούς συν-πρωθυπουργός Ευ.Βενιζέλος πλήττεται βαρύτατα από τις αποκαλύψεις καθώς αποδεικνύεται να λέει ψέματα, να παραπλανά και να χρησιμοποιεί τις πολεμικές προμήθειες όχι στο πλαίσιο της διαφάνειας που πολλάκις υποσχέθηκε, αλλά ως διαπραγματευτικό ατού εν κρυπτώ συμφωνιών.

Στην προσπάθεια της αυτή η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ βρήκε Πρόθυμους Συνεργάτες τους βουλευτές του ΛΑΟΣ, που όπως και στην περίπτωση ψήφισης του Μνημονίου απέδειξαν το πόσο χρήσιμοι είναι στο αστικό κατεστημένο.

Η Επιστολή επικεντρώνει την κριτική της στις απίστευτες κυβερνητικές δεσμεύσεις που είχαν αναληφθεί παρασκηνιακά, στο πλήθος των φορολογικών παραβάσεων και στη μη τήρηση της εργατικής νομοθεσίας.

Ανώνυμος είπε...

Όμως υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που πρέπει να συνυπολογιστούν.

Γιατί το Σωματείο ΤΡΙΑΙΑΝΑ κινήθηκε τόσο αργά;

Γιατί ενώ τα ήξερε όλα δεν βγήκε να τα καταγγείλει νωρίτερα; Μάλιστα, το Σωματείο ΤΡΙΑΙΑΝΑ και στο παρελθόν έχει παίξει σημαντικό ρόλο συναινώντας και συμμετέχοντας σε κυβερνητικά εγκλήματα κατά των Ναυπηγείων και των εργαζομένων, έχει βάλει πλάτη σε κυβερνητικά σχέδια ιδιωτικοποίησης και συνδιαχείρισης αυτών από τους εργαζόμενους, πάντα στο όνομα της «Σωτηρίας τους» και για το συμφέρον της «εθνικής οικονομίας»!

Από την επιστολή του σωματείου και κυρίως από τα συμπεράσματα που βγαίνουν από τη δράση του ίδιου του σωματείου πηγάζει η ανάγκη αναζήτησης των όρων ανάπτυξης ενός νέου εργατικού κινήματος, που εργάτες θα ασκούν εργατική πολιτική και θα αναπτύσσουν αγώνες με γνώμονα τα ταξικά τους συμφέροντα.

Επίσης, πρέπει να έχουμε κατά νου ότι σε εποχή κρίσης και περιορισμού των πολεμικών δαπανών, ο ανταγωνισμός μεταξύ των βιομηχάνων και των εμπόρων όπλων, Ελλήνων και ξένων, θα κλιμακώνεται, θα εμπλέκει τους πάντες και θα εκπλήσσει την κοινωνία με τη Διαπλοκή και Διαφθορά που εμπεριέχει.

Οι τεράστιες αγορές όπλων είναι ένα διαρκές έγκλημα κατά της κοινωνίας και της ειρήνης, που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των βιομήχανων και εμπόρων όπλων.

Μόνη λύση το μπλοκάρισμα των πολεμικών εξοπλισμών και το κλείσιμο της πολεμικής βιομηχανίας, προσανατολίζοντας την παραγωγή της σε ειρηνικούς σκοπούς.

Εξάλλου, οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά που καλέστηκαν να ενώσουν την τύχη τους με τον αποκλειστικά Πολεμικό Σκοπό των ΕΝΑΕ γρήγορα συνειδητοποίησαν όχι μόνο τα αδιέξοδα αυτής της επιχείρησης, αλλά και ότι αργά ή γρήγορα η επιβολή καθεστώτος μαύρης εργασίας και το πέταγμα εκατοντάδων στην ανεργία ήταν η συμφωνημένη από την κυβέρνηση προϋπόθεση για την εκτίναξη των κερδών του ιδιώτη ιδιοκτήτη.

Από τον εργαζόμενο κόσμο και μονίμως αγρίως φορολογούμενο απαιτήθηκαν και πάλι θυσίες για το καλό της «εθνικής οικονομίας, της «εθνικής άμυνας» κλπ.

Αναλώσιμοι σε μια ατέρμονη διαδικασία με ιδιωτικοποιημένα τα κέρδη και κοινωνικοποιημένα τα ελλείμματα!

om

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.